Další třízápasový týden Dukla zahájí dlouhou cestou až do Frýdku-Místku

22.10.2023 / Daniel Lhotský

Po třech vyhraných zápasech Dukla musela skousnout porážku, navíc v prestižním zápase s nádechem derby proti Znojmu. K bodům neměla daleko, hned dvakrát se dostala svému soupeři na dostřel. Porážku v derby však musí svěřenci trenérů Ujčíka s Nekvasilem rychle hodit za hlavu, čeká je totiž další třízápasový týden, který zahájí v pondělí 23.10. zápasem ve vzdáleném Frýdku-Místku. Úvodní buly je naplánováno na 18:00, utkání můžete sledovat tradičně prostřednictvím videa na Hokejka.tv nebo prostřednictvím textového přenosu na Onlajny.com

Letošní ročník je po čtrnácti kolech až překvapivě vyrovnaný. Týmy na třetím až devátém místě dělí jen sedm bodů, na příčkách mezi desátým až třináctým místem je rozdíl pouhého bodu. Pondělní soupeř Dukly ale letošní ročník nezačal vůbec dobře a oproti zbytku ligy už výrazně ztrácí. V dosavadních čtrnácti zápasech porazil pouze Pardubice B, dále bral body za prohry v prodloužení už jen v prvním a posledním odehraném kole. Série porážek Frýdku-Místku se tak protáhla na hrozivých 11 zápasů v řadě.

Na první pohled však sestava Frýdku-Místku nevypadá vůbec špatně. Mladý brankář Vojtěch Mokry byl loni druhým nejlepším brankářem v procentu úspěšných zákroků hned za svým kolegou z týmu Patrikem Švančarou, Mokry si pak přenesl dobrou formu i do letošní sezony, drží se nad 92 % úspěšných zákroků za zápas. Ze Zlína nedávno přišel mladý produktivní útočník Zdeněk Sedlák, který loni pomohl Beranům k mistrovskému titulu. Z mladých hráčů zde dále působí ještě Oskar Haas, ten loni patřil k hvězdám juniorské extraligy. První příležitosti mezi muži zde dostává řada dalších mladých talentů především z extraligového Třince.

Na druhé straně pak najdeme v kádru Rysů i velmi zkušené hráče a extraligové mistry. Útočník Vladimír Svačina oslavil extraligový titul právě s Oceláři a i loni mu výrazně pomohl v play-off proti Pardubicím a Hradci Králové. Letos je Svačina zatím nejproduktivnějším hráčem Frýdku-Místku, ve 14 zápasech zapsal už devět bodů. V obraně Frýdku-Místku hraje obávaný obránce Jan Výtisk, který vybojoval titul v dresu Liberce a který v současnosti působí především jako mentor pro mladší hráče. Na první pohled téměř dokonalý mix talentu a zkušenosti však zatím nefunguje a Frýdek-Místek bude muset hodně zabrat, aby mu nehrozilo poslední místo a přímý sestup do druhé ligy.

Poslední zápas Frýdku-Místku

Sokolov – Frýdek-Místek 3:2pp

Branky a nahrávky: 1. Tomeček (Tureček, Kverka), 39. Přikryl (M. Rohan, Vrdlovec), 62. Tomeček (Vracovský, Kverka) – 54. Haas (Hotěk, Doktor), 55. Z. Sedlák (Šuhaj, Haman). Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Belko, Malý. Vyloučení: 2:2. Využití: 2:1. Střely na branku: 39:40. Diváci: 540.

Frýdek-Místek: Švančara – Urbanec, Hrachovský, Š. Havránek, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk – Hotěk, Marosz, Svačina – Ramik, Doktor, Z. Sedlák – Haas, Šuhaj, R. Veselý – Geidl, Macháček, Matěj.

Poslední vzájemný zápas

Dukla – Frýdek-Místek 4:1

Branky a nahrávky: 11. Pořízek, 18. Šik (Kočí, Čachotský), 37. T. Havránek (Berger), 41. Kočí (Šik, Čachotský) – 2. Hotěk (Haas, Š. Havránek). Rozhodčí: Svoboda, Jechoutek – Kotlík, Jindra. Vyloučení: 1:6 Bez využití. Střely na branku: 37:18. Diváci: 630.

Jihlava: Beran – Bilčík, Kolář, Ozolš, Kočí, Chvátal, Vala, Dudycha – Čachotský, D. Bartoš, Šik – Krajč, Štefančík, Cachnín – T. Havránek, Handl, Berger – Jelínek, Pořízek, V. Brož.

Frýdek-Místek: Švančara – Urbanec, Hrachovský, Výtisk, Haman, Kowalczyk, Š. Havránek – Doktor, Toman, Svačina – Cedzo, R. Veselý, Ramik – Hotěk, Haas, Šuhaj – Geidl, Hudeček, Kozlík.

Proti Frýdku-Místku Dukla v Pelhřimově odehrála své první domácí utkání této sezony a brala výhru 4:1. Vzhledem k současné formě Frýdku-Místku by ztráta bodů pro Jihlavu byla velkou ztrátou. Foto: Barbora Stránská

15. kolo, pondělí 23. října

Berani Zlín – HC Baník Sokolov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dynamo Pardubice B (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Stadion Litoměřice (18:00)
HC Slavia Praha – VHK ROBE Vsetín (18:00)
HC LERAM Orli Znojmo – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC Frýdek-Místek – HC Dukla Jihlava (18:00)
SC Marimex Kolín – HC RT TORAX Poruba 2011

16. kolo, středa 25. října

HC Dukla Jihlava - SC Marimex Kolín (17:30) - vstupenky zde
HC Stadion Litoměřice - VHK Robe Vsetín (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Dynamo Pardubice B - HC Frýdek-Místek (18:00)
HC Baník Sokolov - LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC ZUBR Přerov - HC Slavia Praha (18:00)
Berani Zlín - HC LERAM Orli Znojmo (18:00)