Měli bychom se vyvarovat v play-off zbytečných chyb, říká Hlouch

12.02.2006 / Jakub Mezlík

Už třináctkrát nenašla Jihlava na svém ledě přemožitele. Zatím posledním mužstvem, který si z Horáckého zimního stadionu odváží porážku, je tým Kadaně. Jihlavští si do poloviny zápasu vypracovali tříbrankový náskok, hosté však utkání ještě zdramatizovali a nakonec tak skončilo výsledkem 3:2 „Začali jsme dobře, ale pak jsme po chybách dostali dva góly na 3:2. Měli bychom se těchto chyb vyvarovat, abychom na to nedoplatili v play-off,“ zhodnotil utkání Roman Hlouch

Právě Hlouch byl prvním, komu se povedlo v sobotním zápase skórovat. „Nejprve to Bary dostal skoro do prázdný, gólman mu to ale dobře chytil, pak ještě Říháček dorážel a nakonec to zbylo na mě, tak jsem to tam doťukl,“ popsal branku sám autor. Další dva jihlavské góly přidali Bakus a v poslední době střelecky nebývale produktivní Lazorišák.

„Utekl nám začátek, měli jsme začít pozorněji a nedostat ty góly,“ litoval útočník Kadaně Tomáš Polanský. V rozmezí dvou minut v polovině zápasu pak totiž Kadaň dokázala snížit na 3:2 a hned bylo zase o co hrát.

S pouze jednogólovým náskokem v zádech tak nastoupila Dukla do poslední třetiny. Jenže ani v přesilovkách v úvodu se nepovedlo domácím rozdíl branek navýšit a tak museli bránit těsné vedení až do konce zápasu. „Nemůžeme myslet na to, že dostaneme gól, musíme se soustředit na dobrou obranu a nepřipustit, aby se stalo, co by nemělo,“ řekl Fiedler. V poslední vteřině sice kotouč do sítě ještě dopravil Bakus, rozhodčí však gól neuznal pro postavení mimo hru.

Jonáš Fiedler ale dnes nepředvedl úplně jistý výkon. „Byl jsem nějaký nervóznější v koncovce, párkrát se to odrazilo od gólmana. Nebo jsem zkoušel střílet z první a přeskočilo mi to hokejku,“ popsal svoje nezdary.

Nejlepším kadaňským hráčem zápasu byl bezesporu gólman Jaroslav Hübl, který jihavské střelce často přiváděl k zoufalosti a nakonec si připsal rovných 40 zákroků. „Chtěli jsme tady něco uhrát, ale nakonec podle průběhu zápasu můžeme být rádi za výsledek 3:2. Domácí nás suverénně přejeli, byli lepší ve hře jeden na jednoho, šli víc do brány, my jsme dali takové dva spíš náhodné góly,“ viděl zápas zpod masky Hübl.