Porazí Dukla Medvědy i podruhé?

21.08.2006 / Dušan Majer

Dukla zřejmě rezignovala na tradiční čas začátku domácích zápasů. To si asi pomyslí každý fanoušek po zápase se Vsetínem, který začínal už v 17:00. V tom ho utvrdí i začátek utkání s Berounskými medvědy, který je naplánován už na 11:00. Tak tomu ovšem není a všechny další zápasy už začnou v tradičním čase, tedy v 17:30. Ale zpět k našemu dalšímu soupeři.

Domácí Dukla nastoupila ve svém posledním přátelském utkání proti extraligovému celku Vsetínské hokejové a nevedla si vůbec špatně. Dlouho totiž díky přesné trefě Mariana Havla vedla. Nad vodou ji navíc držel navrátilec z týmu Znojemských orlů – Jaroslav Suchan. Dukla v bojovném zápase dokázala vybojovat proti vloni poslednímu týmu extraligy remízu 1:1. Otázkou zůstává, zda se loňská brankářská jednička objeví v jihlavském dresu i proti medvědům.

Hosté ve svém doposud posledním přátelském utkání také remizovali to s velice exotickým soupeřem - s korejským Anyag Halla. Tento zápas byl v podstatě odvetou za první zápas, který berounští vyhráli 4:3. Vzhledem k tomu, že kádr Korejců postihla v poslední době řada zranění, nastoupili v modrém dresu Anyangu berounští hráči Vejvoda, Čížek a Pabiška. Takto promíchaní soupeři spolu sehráli na branky bohatý duel. I když po první třetině bylo skóre jen 1:1. Ve druhé části se Beroun zvedl a soupeři odskočil na rozdíl dvou gólů. Čtvrtý zásah přidali na začátku třetí části a už už se zdálo, že vítězství mají ve svých rukou, jenže v samém závěru zápasu se prosadili Češi v korejském dresu a jejich zásluhou tedy skončilo utkání nerozhodně. Fanoušci si možná položí otázku jak se korejský celek dozvěděl o týmu z Berouna. Odpověď je nasnadě. Oba týmy spojuje jméno Otakar Vejvoda. Tento trenér nejprve dovedl Medvědy k historickému úspěchu a potom přešel do korejské ligy.

Jihlava a Beroun se v přípravě už jednou střetli. Tehdy se z vítězství radovali žlutočervení v poměru 4:2. Za Duklu se v tomto zápase trefili dvakrát Fiedler, Havel a Dušátko. Naopak Řehoře prostřelili Čížek a Zajíc. V utkání byl také pozoruhodný počet vyloučených na obou stranách – i zde Dukla „vyhrála“ a to v poměru 10:16.

Sestava Berouna z posledního přátelského utkání:
Kraus – Braniš, Vaněček, Kameš, Filip, Míka, Jelínek – Nedorost, Tvrzník, Šinágl, Kos, Besser, Novotný, Vlček, Toma, Křesťan, Pavel, Špaček, Němec, Bessonov.

Sestava Jihlavy z posledního přátelského utkání:
Suchan - Šmarda, Chvátal, Dobrovolný, Lukačovič, Drgoň, Plch, Zigmund - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Horský, Kaňkovský, Fiedler - Lazorišák, Dušátko, Hrbatý - Rezek, Havel, Polák.