Dovolená skončila, začíná poslední fáze přípravy

25.07.2007 / Robert Netušil

Ledová plocha Horáckého zimního stadionu dostala hned první den přípravy pořádně zabrat. Hodinu a půl se po ní nejprve proháněli extraligoví junioři Dukly Jihlava, po nich si jí pak pro sebe na dvě hodiny zabrali hráči prvoligového A-týmu. „Všichni kluci jsou po dovolené v pořádku. Doufám, že to takhle bude pokračovat po celou dobu,“ přeje si hlavní kouč jihlavského týmu Aleš Tomášek.

V brankovišti se střídala trojice gólmanů Milan Řehoř, Roman Kousal a Kaspar Zgraggen. „Jaká bude výsledná dvojice pro sezonu, to se ukáže nejdřív na konci srpna,“ tvrdí kouč jihlavských brankářů Petr Jaroš.

Přibližně ve stejnou dobu se začne rýsovat také základní sestava do pole. „Svoje kvality nám budou muset hráči ukázat v přípravných zápasech. Každý bude hrát ve třech utkáních,“ slibuje Tomášek.

Při úvodním tréninku se na ledě proháněli v barevných rozlišovacích dresech s logem Dukly na hrudi také tři hokejisté, kteří v nejbližší době zamíří za svým angažmá do zahraničí.

Tomáš Chlubna hrál naposledy v Bělorusku, Ivan Padělek v Rusku a Josef Marha působí už několik let ve švýcarské nejvyšší soutěži. „Ani jeden z nich určitě do přípravných zápasů nezasáhne,“ říká hlavní kouč Dukly.

Jihlavští hokejisté odehrají v přípravě celkem dvanáct zápasových testů. Ve dvou z nich se postaví soupeři z nejvyšší domácí soutěže, v jednom změří síly s ruským Orenburgem a devětkrát nastoupí proti prvoligovému týmu.

„Samozřejmě bychom raději hráli víc zápasů s extraligovými soupeři, jenomže ti mají nabitý program. Takže musíme být spokojeni s tím, co se podařilo sehnat. Věřím, že se připravíme dobře,“ hlásí Tomášek.

K prvnímu utkání odcestuje Dukla ve čtvrtek 2. srpna do Českých Budějovic.