Na řadě je Mladá Boleslav

08.08.2007 / Robert Netušil

Třetí utkání v jednom týdnu sehrají na domácím ledě jihlavští hokejisté. Po ruském Gazpromu Orenburg a Horácké Slavii Třebíč se Dukla pokusí porazit také Mladou Boleslav. Souboj sedmého nejlepšího celku uplynulé prvoligové sezony s druhým, začne na Horáckém zimním stadionu ve čtvrtek 9. srpna v 17:30.

Jednoznačně nejpilnějším sběratelem bodů v předchozích dvou domácích představeních byl útočník Ladislav Rytnauer, který jednu branku vstřelil sám a na dalších pět přihrál svým spoluhráčům. Dvakrát těžil z jeho přehledu Martin Krupka.

„Víme, že jim to spolu šlape, ale jestli je dáme dohromady i příště, to zatím říct nemůžu. K nějakým změnám určitě sáhneme a je možné, že roztrhneme právě je. Musíme vyzkoušet co nejvíc variant,“ vysvětluje hlavní kouč Dukly Aleš Tomášek.

Zajímavou příchuť bude mít dnešní souboj s Mladou Boleslaví hned pro několik jihlavských hráčů. Petr Štrach a bratrská dvojice Martina a Lukáš Krupkovi totiž zamířili v létě na Vysočinu právě ze středočeského týmu. „Všichni se samozřejmě budeme snažit zahrát co nejlíp,“ slibuje i za své spoluhráče útočník Martin Krupka.

Zmiňovaná trojice hráčů ovšem není sama, která má s působením v Boleslavi své zkušenosti. V barvách Škodovky si v minulosti zahrál například také Vladimír Říha. Navíc současný sportovní manažer Dukly Petr Kaňkovský si svoji roli šéfa sportovní sekce nejprve vyzkoušel rovněž v Mladé Boleslavi.

Jihlavskému publiku se dnes vůbec poprvé v přípravě představí gólman Milan Řehoř. V předchozích dvou duelech dostali příležitost jeho dva kolegové Roman Kousal a Kaspar Zgraggen.