Naší devízou musí být bojovnost a nasazení, říká Karel Dvořák

07.09.2007 / Wally

V juniorské extralize letos povede Duklu Jihlava Karel Dvořák. Původně sice přebíral tým, který měl před sebou jen prvoligovou účast, ale svaz se nakonec rozhodl nejvyšší domácí soutěž rozšířit a jihlavští mladíci tak byli znovu zařazeni mezi extraligovou smetánku.
Jaká byla letní příprava?
V přípravě jsme odehráli jediný pořádný zápas v Třebíči. Jinak nám ty souboje ukázaly, že spíš budeme hrát o udržení v extralize. Kluci které tu máme, toho za sebou moc nemají. Byl jsem vždycky proti, abychom měli v týmu hodně cizích hráčů, ale bohužel kádr byl úzký, takže jsme k tomu nakonec museli sáhnout. Budeme určitě bojovat o záchranu, a bude to velmi těžké.

Nebyla škoda, že jste v přípravě odehráli jen sedm utkání?
Původně jsme měli přátelské zápasy rozložené do půlky září. Pak se ale rozhodlo, že budeme extraligoví. Tudíž jsme museli utkání v září zrušit a jiné se nám na dřívější dobu sehrnat nepdařilo. Smůla byla v tom, že jsme s extraligou nepočítali, jinak by ten zápasový program byl samozřejmě jiný.

V přípravě jste zkoušeli amerického gólmana, ale dlouho zde nevydržel. Čim to?
Podle mého doplatil na to, že bylo všechno hrozně narychlo. Kdyby s námi mohl být déle... Jenomže, když přijel, měli jsme v přípravě šest gólmanů a museli jsme brzo rozhodnout. Jestli byla volba správná, to se teprve uvidí.

Na které hráče budete nejvíc spoléhat?
Oporami by měli být ti, kteří nejvyšší soutěž hráli už v minulé sezóně. Moc jich sice není, ale pár z ročníků 88 tu máme. Znovu ale opakuji, tým moc zkušeností s extraligou nemá.

Jste s kádrem spokojen?
Já bych byl rád, kdyby se vrátili všichni hráči kteří patřili Jihlavě. Což ale bohužel není možné. Musíme bojovat s kádrem, který máme k dispozici. Kluci musí ukázat srdce, bojovnost, nasazení a kolektivní soudržnost. To budou naše zbraně v cestě za udržením.

Máte už jasno o gólmanské jedničce?
Pokud budou vyřízeny veškeré papíry, soutěž by měl začít jako jednička Vratislav Vajner.