Dukle v playoff rádi pomůžeme

23.01.2003 / RTD

Třicet bodů a deset příček, takový byl rozdíl mezi soupeři při včerejším utkání. V prvoligové tabulce druhá Jihlava, která přivítala na svém ledě dvanáctý Beroun, tak byla před utkáním jasným favoritem na zisk tří bodů. To se jí nakonec i povedlo, i když cesta k nim byla možná složitější, než si někteří její fanoušci představovali.
"Bylo to hodně těžké utkání, ale s tím jsme tak trochu počítali. Beroun velice dobře brání a my jsme tak prakticky celý zápas tlačili do plných," řekl po zápase jihlavský útočník Roman Hlouch. Ten byl nakonec i střelcem vítězného gólu. Jak nám ho popsal? "Byla to nacvičená akce a kdyby tam stál někdo jiný, tak ho dá taky. Jejich gólman to udělal dobře, protože s tím mým zakončením asi počítal. Ono tam ani moc jinách možností nebylo. Napodruhé jsem ho ale překonal a jsem moc rád, že to tam spadlo. Kluci si mě už totiž začínali trochu dobírat, že jsem dlouho nedal gól. Takže je fajn, že jsem tam konečně zase jednoho lupnul." I přesto, že štastný střelec gólmana hostů pochválil, bylo jasné že i on měl na jihlavském vítězném gólu svůj podíl. Vždyt právě jeho nepovedené vyhození puku, které skončilo až mezi diváky, poslalo Medvědy do oslabení tří proti pěti. A právě to Dukla využila. Co nám k tomu Petr Jež po zápase řekl? " Samozřejmě, že mě to mrzí. Snažil jsem se, aby v našem oslabení nebylo buly u nás, protože snad z každého druhého pak byla střela na naší branku. Chtěl jsem to vyhodit, ale nepovedlo se mi to. Je to smůla! Právě díky mé chybě Dukla dala druhý gól a bylo rozhodnuto."

Vedle neštastných hrdinů bývají v každém zápase i hrdnové štastní. V tom včerejším to byl obránce Lukáš Chmelíř, který hned ve svém prvním startu v dresu Dukly vstřelil svůj první gól. Jeho trefa byla navíc nejen brankou vyrovnávací, ale i 100. gólem Dukly v letošní sezóně. "Slyšel jsem o tom, hned na střídačce jsem tuto informaci dostal od kluků." Co to tedy pro mladého beka znamená? "Nevím, příště, až přijedu, tak budu muset asi dát nějakou tu stovku do společné kasy. Dnes jsem se tomu ještě vyhnul, nemám tady ani peníze, ale příště už tam určitě něco dám."

Kapitán juniorské reprezentace, stejně jako jeho spoluhráč Rostislav Olesz, přišli do Dukly na střídavý start z Vítkovic.Jak se jim z extraligy do první ligy chtělo? "Není to o tom, jestli by se nám chtělo nebo nechtělo. My s Rosťou jsme mladí hráči, a tak je pro nás určitě nejlepší hrát co nejčastěji. Dnes jsme ve Vítkovicích měli jenom jeden trénink a zbytek dne volno, takže jsme toho využili a určitě jsme chtěli za Duklu nastoupit." To potvrdil i vítkovický útočník Olesz, který v extralize jeden čas nastupoval v jednom útoku i s exjihlavským Alešem Padělkem. "Jsem rád že chtěli, ať sem příjdu hrát. Dukla je mužstvo s takovým jménem, a mě samozřejmě potěšilo, že o mě projevili zájem. Děkuji jim za to, protože pro mě je určitě dobře, že hraju. Ve Vítkovicích teď moc šance nedostávám, tam se spoléhá především na zkušené hráče, protože je potřeba udělat play off. A tak jsem rád, že můžu být alespoň tady." Zajímalo nás tedy, jestli oba hráči zůstávají v Jihlavě a budou zde i trénovat. "Ne, vracíme se do Vítkovic a v pátek jedeme do Vsetína. Ale byli jsme dopsaní na soupisku a tak, pokud bude Dukla chtít, jí v play off rádi pomůžeme."