Kritikové by se měli příště zamyslet!

30.01.2003 / RTD

V posledních dvou domácích zápasech se jihlavským fanouškům představila dvojice mladých hráčů z extraligových Vítkovic. Ve třetím útoku místo Jaroslava Mareše, který odešel na střídavý start do Znojma, nastoupil Rostislav Olesz (foto) a obranné řady posílil Lukáš Chmelíř. Přesto, že jde určitě o kvalitní hráče, někteří fandové je za posily odmítají považovat . Na včerejší tiskovce po zápase se nad tím pozastavil jihlavský kouč Jiří Režnar.
"Na internetových stránkách běžely nějaké informace, že se Dukla posiluje o dorostence. Lidé, kteří tohle mohli prohlásit, snad hokej ani nesledují. Protože pokud je Chmelíř kapitán reprezentační dvacítky, tak asi něco umí. A Olesz je po Hudlerovi a Polákovi jedním z největších českých talentů. I když je to ještě mladý kluk, vidíte, že s Pavlem Zdráhalem a Petrem Kaňkovským udělali parádní lajnu. Ten hoch přijede vlastně až na samotné utkání a přesto je vidět, že souhra mezi nimi funguje." O tom, že Jaroslava Mareše nahradil Rostislav Olesz zatím více než dobře, hovoří i statistiky. Mladý vítkovický útočník si ve včerejším zápase připsal 3 plusové body, ke kterým ve druhé třetině přidal navíc jako bonus nádhernou branku na 3:1. "Byl to parádní gól. Rosťa si počkal, vytáhl si Šlupinu do pohybu, ten se dostal do rýhy a zakopl. Kdyby to takhle neudělal, opavský gólman by zůstal stát a nic by se nestalo. V sedmnácti letech si počínal opravdu mazácky. A jak svou první branku v jihlavském dresu viděl sám její střelec? "Byl poměrně jednoduchý, protože brankář zakopl a pak už neměl moc času se přemístit. Gólu hodně napomohla výborná nahrávka Petra Kaňkovského. Nepřemýšlím nad tím, jestli je to první gól, jen doufám, že nebyl poslední."

Stejně jako Olesz, svou první jihlavskou branku má za sebou i Lukáš Chmelíř. Ten se trefil už v prvním zápase a svou trefou, která znamenala vyrovnání stavu zápasu s Berounem na 1:1, nakonec významně přispěl ke konečnému vítězství 2:1. Obě posily se tak představily ve skvělém světle. Je proto zvláštní, že jsou s nimi někteří fanoušci nespokojení. "Ti lidé nejsou soudní. Stejně jako někteří lidé stále volají po starém režimu, tak na internetových stránkách někteří fanoušci stále volají po starém vedení. Nevím proč! Přijde mi, že na zimák se snad na ty kluky vůbec nechodí dívat, anebo jen dělají zlo." S koučem Režnarem se nedá než souhlasit. Zatímco v loňské sezóně měla Dukla po konci základní a nadstavbové části 73 bodů, v letošní sezóně jich má na svém kontě čtyři kola před playoff už 70. Pokud do konce nadstavbové části nasbírá ještě 7 bodů, nemůže ji nikdo připravit o její druhé místo, které by bylo nejvýhodnější pozicí před playoff v historii jejího pobytu v první lize.

Co dodat? Snad jen to, že by se příště měli někteří kritikové současného vedení nad svými výroky před tím, než je pustí do světa, pořádně zamyslet.