Osmnáct hráčů Dukly bavilo zaplněný sál

13.03.2008 / Eva Streichsbierová

Tak tahle rozlučka se opravdu povedla. Středeční loučení s letošní prvoligovou sezonu bylo od začátku do konce prošpikováno smíchem a dobrou náladou. Hokejisté Dukly Jihlava sice obsadili v tabulce až desáté místo, ale u fanoušků to 12. března vyhráli na celé čáře. Zaplněný sál Dělnického domu neúnavně bavilo celkem osmnáct hráčů A-týmu. Fotografie z akce si můžete prohlédnout zde.

Foto: Deník/Zdeněk Drla.

Celou akci odstartoval křest knihy bývalého vynikajícího obránce československé reprezentace a Dukly Jana Suchého. Ten společně s jedním z autorů Alešem Palánem zavzpomínali na vznik knihy. „Když za mnou přišli poprvé, tak jsme s nimi nechtěl mít nic společného, ale oni byli neúnavní, a tak jsem si nakonec řekl proč ne,“ usmíval se třiašedesátiletý rodák z Havlíčkova Brodu.

O otevřenou zpověď nejlepšího československého beka všech dob je obrovský zájem. Což se potvrdilo i na akci Večer s Duklou, kde nakladatel prodal během hodiny téměř všechny výtisky, které s sebou do Jihlavy přivezl. „Jan Suchý je výborný vypravěč. Vždycky nás bolelo břicho od smíchu, když jsme od něj odjížděli,“ prozradil Aleš Palán. Druhý autor knihy, David Lukšů, na křest nedorazil, protože je momentálně pracovně v zahraničí.

Druhým bodem společenského večera byla beseda s novým jednatelem jihlavského klubu, třiačtyřicetiletým Bedřichem Ščerbanem. Ten znovu zopakoval, že jeho hlavním cílem v nové funkci bude co nejdříve navrátit Dukle její hrdost a dostat ji zpátky na vrchol. Poté s úsměvem slíbil, že příští rok se posezónní setkání uskuteční až později, protože bude hrát Jihlava podstatně déle než letos.

Pak už do sálu dorazili mezi fanoušky hráči současného prvoligového A-týmu. To, že o legraci nebude ten večer nouze, bylo jasné hned po pár vteřinách. Promoteam pustil na plátno jako uvítací kulisu bitku Petra Štrach z nedávného souboje s Vrchlabím a od stolu, kde všichni hokejisté seděli, se okamžitě ozvalo. „Ty jsi normálně dostal přes hubu. Tady je to jasně vidět,“ pustil se do svého spoluhráče a kamaráda brankář Milan Řehoř.

K výborné zábavě přispěl výraznou měrou také moderátor večera, producer Jihlavského deníku Zdeněk Drla, který si na každého z hráčů připravil několik dobře mířených otázek a na každého také prozradil zajímavost, o níž fanoušci možná neměli ani ponětí. Ti se tak dozvěděli například to, že obránce Pavel Staněk rád dlouho telefonuje nebo že je útočník David Jonáš velkým příznivcem fotbalových Bohemians.

Jednoznačně nejvíce zajímalo fanoušky, zda v týmu zůstane kapitán Oldřich Bakus, brankář Milan Řehoř, obránce Petr Štrach a útočník Tomáš Čachotský. Prvně jmenovaný se svěřil, že jako jihlavský rodák by rád svoji kariéru dokončil v Dukle. Jeho setrvání v mužstvu má tedy reálné základy.

Jako druhý se k prodloužení smlouvy vyjadřoval vtipálek Milan Řehoř a samozřejmě si nezapomněl do svého staršího spoluhráče rýpnout. „Já sice nejsem rodák z Jihlavy, ani nekončím kariéru, přesto bych tady taky rád zůstal,“ prohlásil a šibalsky přitom pokukoval po kapitánovi.

Ani Petr Štrach se prý další spolupráci s Duklou Jihlava nebrání. „Moc bych si přál zůstat,“ svěřil se. „Věřím, že se s Béďou dohodneme,“ dodal. A vedle sedící Řehoř vzápětí jako správný kamarád přispěchal s radou. „Béďa to byl, když s námi hrál, teď je to pan jednatel Ščerban,“ vyvolal další vlnu smíchu u publika. „Aha, pardon. Věřím, že se dohodnu s panem Béďou Ščerbanem,“ opravil se okamžitě Štrach.

Také odpověď Tomáše Čachotského doprovázel humor. „Já mám ještě rok smlouvu ve Znojmě, takže uvidím, co bude,“ prohlásil šestadvacetiletý útočník. A z místa, kde seděl kapitán Bakus se následně ozvalo. „My bychom ale rádi věděli, jestli bys tady chtěl hrát.“ Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „S tebou vždycky, Oldo,“ kontroval se smíchem Čachotský.

Během besedy s hráči došlo také na dvojí překvapení. Nejprve dostal Oldřich Bakus od fanoušků Zlatou helmu za skvěle provedené trestné střílení v souboji s Havířovem a poté převzal Petr Štrach od Fan clubu dres s C na hrudi, za to, jak skvěle zaskočil jako kapitán za několik týdnů zraněného spoluhráče.

Akce pořádaná HC Dukla Jihlava ve spolupráci s Fan clubem a Promoteamem měla velký úspěch. Litovat mohli všichni, kteří ve středu do Dělnického domu nedorazili. Tak třeba někdy příště...