Sestup Klokanů Jonáše mrzel, ale fandit jim bude dál

30.05.2008 / Eva Streichsbierová

Celkem třikrát byl jihlavský útočník David Jonáš členem vítězného mužstva, jednou se dostal do finále. „Náš tým prohrál při florbale až v prodloužení, byla to smůla,“ povzdechl si odchovanec pražské Slavie. Ve čtvrtek skončil pro hokejisty Dukly Jihlava týden her z pohledu kolektivních sportů.

Foto: Deník/Josef Němec (více zde.)

Jonáš slavil vítězství v minikopané, fotbalu a basketbalu. To svědčí o jeho sportovní všestrannosti. Nebo snad ne? „Myslím, že fotbal mi docela jde, ale u toho basketu to byla spíš náhoda,“ smál se dvaadvacetiletý hokejista. „Tenhle týden byl fajn, načerpali jsme nové síly a od pondělí půjdeme nanovo. Ještě měsíc musíme vydržet,“ dodal s úsměvem.

Fotbal mladý jihlavský forvard nejen ovládá, ale také ho pravidelně sleduje. Nejvíc přitom fandí pražským Bohemians 1905. I když letos mu jeho oblíbený klub příliš radosti neudělal, sezonu zakončil sestupem do druhé ligy. „Samozřejmě mě to mrzelo, ale asi se s tím dalo počítat,“ krčil rameny.

O Jonášovu přízeň prý Klokani pádem do nižší soutěže určitě nepřijdou. „Mám permici a budu chodit dál, i na druhou ligu,“ hlásil okamžitě útočník Dukly. A o tom, že by přesedlal z Bohemians 1905 na Bohemians Praha (Střížkov), kteří naopak s největší pravděpodobností zamíří nahoru, nechtěl ani slyšet. „To absolutně nepřipadá v úvahu, pro mě je Bohemka jenom jedna, ta ve vršovickém ďolíčku.“