Jihlavští odchovanci v reprezentačních výběrech

09.04.2003 / Eva

Přestože už je téměř polovina dubna, sezóna hokejistům ještě zdaleka nekončí. Právě v těchto dnech totiž přichází čas na nejrůznější mezinárodní akce a své zástupce v národních týmech má také Jihlava. Hokejisty, kteří jsou z nějakého důvodu spjati s Jihlavou, můžeme nalézt v reprezentačním výběru osmnáctiletých, dvacetiletých i v národním týmu seniorů.
Už v sobotu se do bojů o titul mistra světa pustí v ruské Jaroslavli český národní tým hráčů do 18 let. Přímo z Jihlavy sice v tomto výběru jméno žádného hokejisty nefiguruje, ale jedno z nich je hokejovým příznivcům Dukly přeci jen známo. Sedmnáctiletý vítkovický forvard Rostislav Olesz totiž v letošní sezóně odehrál několik zápasů také v dresu Dukly Jihlava a tak trochu tedy bude na světovém šampionátu reprezentovat právě Jihlavu.

Rovněž výběr dvacetiletých hokejistů směřuje v těchto dnech na východ do Ruska. V Petrohradu se totiž koná tradiční turnaj pěti zemí a trenér Alois Hadamczik do týmu nominoval také jihlavského odchovance Mariána Havla. Tento mladý útočník se vydal z rodného města sbírat zkušenosti do nižší zámořské soutěže WHL. Konkrétně pak působí v týmu Swift Current.

Rodáka z Jihlavy však můžeme najít i mezi seniory. Pozvánku do širšího výběru pro blížící se mistrovství světa ve Finsku, totiž dostal mimo jiných, i útočník švýcarského Davosu Josef Marha.

Všem jmenovaným přejeme v reprezentačních výběrech hodně úspěchů.