Jsem rád, že je Bendič tady, říká Řehoř o novém kolegovi

27.08.2009 / Eva Streichsbierová

Přišel se prát o místo a uspěl. V nacházející prvoligové sezoně bude v jihlavském týmu krýt záda brankáři Milanu Řehořovi rodák z Karlových Varů Marek Benda. Dvacetiletý mladík prý přesvědčil trenéry o svých kvalitách. „Gólmani zatím odvádějí to, co od nich čekáme. Ale samozřejmě to vždycky může být lepší,“ prohlásil trenér jihlavských brankářů Petr Jaroš.

Dvojici Řehoř, Benda bude jistit jako třetí Vratislav Vajner, který by si v soutěžním ročníku 2009/2010 na malou vytíženost rozhodně stěžovat neměl. „Jsme domluveni s druholigovým Žďárem nad Sázavou, že u nich Vráťa odchytá většinu zápasů. Trénovat bude s námi, a navíc ještě dvakrát týdně se Žďárem. Potřebuje být v zápřahu, posbírat zkušenosti,“ přesvědčoval Jaroš.

Ten má na svoje svěřence pořádně vysoké nároky. Na tréninku jim absolutně nic nesleví. „Potřebujeme odstranit chyby, které nejsou pro běžného fanouška až tak vidět. Neustále všechny situace rozebíráme a pracujeme na zlepšení,“ přesvědčoval. „Já nikdy nejsem spokojený, takže chci po klukách pořád víc a víc,“ dodal s úsměvem.

Jedničkou Dukly by měl být v nové sezoně znovu Milan Řehoř, který se v jejím průběhu možná dostane i do branky extraligové Mladé Boleslavi. Má tam totiž vyřízený střídavý start. „O tyhle věci se nestarám, od toho jsou tady jiní. Já vím, kdy půjdu na led, kdy do tréninku. Samozřejmě, že když z Boleslavi zavolají, pojedu moc rád,“ prozradil pětadvacetiletý gólman.

A odjet by prý mohl bez větších starostí, protože ho má kdo zastoupit. „Bendič je mladej kluk, perspektivní. Jsem rád, že tady je, aspoň budu mít konečně zástupce. A tudíž by mě mohli občas i uvolnit,“ usmíval se rodák ze Žďáru nad Sázavou. „Je opravdu dobrej, jen potřebuje šanci, aby se vychytal,“ dodal na adresu svého mladšího kolegy.