Březina: Milan mohl udržet nulu, jenomže já mu to pokazil

15.10.2009 / Eva Streichsbierová

Posledních osm minut středečního souboje by nejraději vymazal z paměti. Právě jeho dvě minely přetavila Chrudim v góly a tím i ve vítězství 2:0. Obránce Dukly Pavel Březina po zápase jen těžko hledal slova. „Padesát minut jsme hráli jako tým výborně, jenomže já potom dvakrát namazal soupeři a celému mančaftu jsem zápas zkazil. K tomu není co dodat,“ smutnil třiadvacetiletý odchovanec pražské Slavie.

Poprvé zazmatkoval ve 53. minutě, kdy doslova naservíroval na zlatém podnosu gól Tomáši Blažkovi. „Nevím, co se stalo. Puk mi nesklouzl z hokejky, nic takového. Prostě to byla moje hrubá chyba,“ krčil rameny nešťastný obránce. „Já opravdu nevím, co bych k tomu řekl,“ dodal.

Druhou zlou chvilku si prožil o dvě minuty později. Tentokrát „nabídl“ šanci Michalu Klejnovi. A brankář Dukly Milan Řehoř, který byl v obou případech naprosto bezmocný, se mohl uvztekat. „Nedivím se mu. Milan chytal naprosto skvěle, měl na to tady udržet nulu. A já mu to pak takhle pokazím! To by naštvalo každého,“ nešetřil se Březina.

Na vzpamatování má nyní mladý jihlavský bek necelé tři dny. „Nebude to jednoduché, ale nic jiného mi nezbývá. Musím to hodit za hlavu, nepřemýšlet o tom,“ měl jasno. „Každopádně dneska se mi bude hodně těžko usínat,“ přiznal bezprostředně po utkání Březina.