Dukla hostí soupeře z Krkonoš, čeká ji bitva s Vrchlabím

17.11.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté se vracejí na Horácký zimní stadion. Před týdnem se jim domácí vystoupení nepovedlo, o to víc chtějí uspět v nacházejícím 21. kole. Soupeřem Dukly bude ve středu 18. listopadu Vrchlabí. Souboj aktuálně sedmého týmu prvoligové tabulky s jedenáctým začne v Jihlavě v tradičním čase 17.30.

Dukle se v letošní sezoně před vlastními fanoušky poměrně daří. Výjimkou, kdy domácí vystoupení absolutně neodpovídalo představám trenérů ani příznivců, byly pouze zápasy se Šumperkem a Benátkami nad Jizerou.

„Myslím, že jsme odehráli spoustu dobrých zápasů, v nichž se diváci bavili. Teď se nám jeden nepovedl, ale věřím, že si to kluci uvědomí a že následující utkání bude vypadat úplně jinak,“ nechal se slyšet hlavní kouč jihlavského týmu Josef Augusta.

Navíc jednou už letos Dukla soupeře z Krkonoš porazila. Na ledě Vrchlabí vyhrála na konci září těsně 2:1, když hlavním hrdinou souboje byl jednoznačně brankář Marek Benda. Dvacetiletý odchovanec karlovarského hokeje tehdy kryl neuvěřitelných padesát zákroků!

O dalších jihlavských mladících se v poslední době ale hovoří spíš v negativním smyslu. Podle jednatele klubu Bedřicha Ščerbana a trenérů nepodávají mladší hráči takové výkony, jaké by si vedení Dukly představovalo. A vůbec to prý není otázka menšího prostoru na ledě.

„To jsou jenom takové berličky, které ti kluci meustále používají. Podívejte se třeba na NHL, konkrétně na Hudlera, kterého tam dusili. Hrál maximálně devět, deset minut, ale když šel na led, tak se snažil kouče maximálně přesvědčit. To tihle naši kluci zatím neumějí,“ prohlásil Augusta.

Tabulce produktivity jihlavského týmu tak dál vládne čtyřiatřicetiletý útočník Oldřich Bakus, který v dosavadním průběhu sezony posbíral už 28 kanadských bodů. Nikdo jiný v celé soutěži na tom zatím není lépe.

Ve Vrchlabí je nejpilnějším sběratelem bodů Martin Filip. Ten se trefil v letošním ročníku třikrát a u dalších šestnácti branek byl uveden jako asistent. S východočeským klubem také minulý týden Dukla obchodovala. Na měsíc poslala do Krkonoš útočníka Jiřího Hanzala, naopak na Vysočinu zamířil Radek Hubáček.

Zápasy 21. kola – středa 18. listopadu

Třebíč – Šumperk 17.30
Dukla Jihlava - Vrchlabí 17.30
Chomutov – Beroun 17.30
Znojmo – Olomouc 17.30
Hradec Králové – Ústí nad Labem 18.00
Kadaň – Benátky nad Jizerou 18.00
Havlíčkův Brod – Havířov 18.00
Chrudim – Tábor 18.00