Bezděk: Rozhodující zápas určitě vyhrajeme

17.02.2010 / Jakub Mezlík

Liboru Bezděkovi se v základní části nedařilo podle představ, jako by však s vyřazovacími zápasy šla jeho forma o několik tříd vzhůru. V osmifinálové sérii se trefil do sítě Havlíčkova Brodu už dvakrát, naposled v úterý v Kotlině. „Vůbec bych neřekl, že jsem hráč pro play-off, já se letos pořád trápím. Ale důležité jsou výsledky týmu a já věřím, že tahle série bude úspěšná,“ nepřipouští si případné zklamání jedenadvacetiletý útočník.

Jihlavští hokejisté druhý zápas na ledě Havlíčkova Brodu nezvládli, i když ho měli dobře rozjetý a směřovali zejména za stavu 2:0 za postupem. „Kdyby padl ještě jeden gól z naší strany, tak ten zápas mohl být jednoznačně náš, bohužel jsme ale neproměnili své šance, oni nás potrestali a otočili,“ litoval Bezděk zmařených příležitostí svého týmu.

Největší možnost ke vstřelení třetího gólu přišla za stavu 2:1, kdy hrála Dukla minutu a padesát vteřin v přesilovce pět na tři, žádná ze střel však za záda Furcha neprošla. „Byl to důležitý moment zápasu, ale nesváděl bych to jen na tu přesilovku, šancí jsme tam měli daleko víc,“ popisoval mladý forvard.

Duklu nyní čeká rozhodující zápas na vlastním ledě. Ve čtvrtek se tradičně od 17:30 popere s Rebely o postup do čtvrtfinále, pro poražený tým sezona skončí. „Věřím, že čtvrteční zápas doma vyhrajeme a že nám k tomu pomůžou i diváci,“ doufá Bezděk v podporu jihlavského publika.