Podepsáno zatím nemám, říká Pavel Staněk

28.04.2010 / Pavel Zeman

Patří k oporám zadních řad jihlavské Dukly. Na ledě odvádí poctivé výkony a nejinak tomu je i v letní přípravě. Obránce Pavel Staněk polyká se svými spoluhráči náročné tréninkové dávky servírované trenérem Vlkem. Po jedné z nich si našel chviličku na krátký rozhovor.

Úvodem krátce zhodnoťme uplynulou sezónu. Otázka je jednoduchá. Byla sezóna dobrá, nebo špatná?
Měli jsme tam období, kdy se nám moc nedařilo. Ale celkově si myslím, že ta sezóně nebyla špatná.

Cesta Dukly skončila ve čtvrtfinále. Bylo to maximum tohoto mužstva?
Ta Olomouc byla ... (přemýšlí) Olomouc má prostě kvalitní mužstvo a přes takového soupeře není jednoduché přejít.

Byl jste druhým nejproduktivnějším obráncem Dukly. Sedm gólů, to je na obránce slušná vizitka...
Přiznám se, že tyhle statistiky jsem moc nesledoval. Už byly sezóny, kdy jsem dal i víc gólů. (směje se)

Ve svých osmadvaceti letech patříte mezi ty zkušenější hráče, na které se trenéři často spoléhají v těch nejvypjatějších momentech. Byl jste konkrétně se svými výkony spokojen?
Začátek byl takový divný, ale co se týká druhé poloviny sezóny, tak tam si nemůžu na nic stěžovat. Od druhé půlky ročníku jsem byl se sebou docela spokojenej.

V roce 2007/2008 jste ve 2 zápasech vypomohl extraligové Plzni. Letos se spolupráce hokejové Jihlavy s Plzní ještě více prohloubila. Plzeňskou obranu pomáhali vyztužit Vaši spoluhráči Rostislav Malena a Marek Chvátal. Vás nelákalo připomenout si atmosféru plzeňských ochozů?
Jasně, že to je lákavá možnost, ale byli vybráni jiní hráči. S tím jsem nemohl nic udělat.

Pojďme se věnovat současnému dění. Po této sezóně Vám skončila smlouva, takže otázka je jasná: Jak bude vypadat budoucnost Pavla Staňka?
Jó, tak to nevím. Zatím nemám v Dukle podepsanou smlouvu. Pořád jednáme o tom, jak by měla vypadat.

Je jedním z důvodů Vašeho váhání i radikální snížení platů v letním „nehokejovém“ období?
No, tak já myslím, že tohle vadí každému. Nejen v hokeji, ale i v různých zaměstnáních. Komu by se taky líbilo, když mu někdo sníží plat...

Přesto, že podepsaná smlouva zatím není, zapojil jste se do letní přípravy. Tu má na starosti trenér Petr Vlk, o kterém se říká, že své svěřence v přípravném období rozhodně nešetří.
Určitě. Už na té letní přípravě je vidět, že to je dobrý trenér. Na to, že jsme trénovali pouze jednofázově, tak toho bylo docela dost. Ale je to třeba, pak se nám to na ledě bude hodit.