Dukla má dvě posily! Přichází Pitule a Suchý

16.08.2010 / Zdeněk Drla

Dukla Jihlava před sezonou posiluje. V pondělí ráno se Petru Vlkovi hlásili dva noví hráči. S A-týmem se nyní připravují útočník Tomáš Pitule (vpravo) a obránce Jiří Suchý. Oba mladíci už absolvovali první dva tréninky.

Jméno první posily není fanouškům červenožlutých barev neznámé. Z Plzně přichází na hostování útočník Tomáš Pitule. Dvacetiletý forvard naskočil již v loňské sezoně za Duklu k sedmi zápasům. „Spolupráce s Plzní byla loni z obou stran hodnocena jako přínosná, proto v ní pokračujeme. Tomáš bude zatím u nás,“ prozradil bez bližších podrobností jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Druhým příchozím je obránce Vítkovic Jiří Suchý. „Jirka je pro nás zatím malá neznámá. Nemáme s ním osobní zkušenosti. Potřebujeme se navzájem poznat. V každém případě mu přeju, ať se mu v Dukle líbí a ať se mu daří,“ řekl na adresu dvaadvacetiletého obránce Bedřich Ščerban. Suchý je v Jihlavě prozatím na zkoušku.
Jiří Suchý je odchovancem opavského hokeje. Prošel Vítkovicemi, Českými Budějovicemi, Sarezou Ostrava, Kladnem nebo Třincem. Dva roky působil v zámořské juniorské soutěži v Halifaxu. Od šestnácti let reprezentoval. Loňskou sezonu strávil na hostování v nejvyšší slovenské soutěži ve Zvolenu.

Tomáš Pitule

Narozen: 10. listopadu 1989
Výška: 188 cm
Váha: 83 kg
Post: útočník
Hůl: levá

Jiří Suchý

Narozen: 3. ledna 1988
Výška: 180 cm
Váha: 95 kg
Post: obránce
Hůl: levá