Jihlavští žáci získali ze šesti zápasů 11 bodů

12.10.2010 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Františka Zemana cestovali v sobotu do Přerova, domů si dovezli 4 body. Osmáci vyhráli hladce 7:1, sedmáci poté 4:1. Svěřenci Martina Pykala v sobotu dohrávali zápasy s Prostějovem, v neděli přivítali Přerov. Šesťáci získali ve dvou zápasech 3 body, když vyhráli 5:3 a remizovali 3:3. Páťáci si proti Jestřábům otevřeli střelnici a zvítězili vysoko 12:0, o den později proti Zubrům již jen 5:3. Pět branek ve dvou zápasech zaznamenal Adam Najman.

Výsledky 9. - 10. 10. 2010

8. třída

6. kolo: Přerov - Jihlava 1:7 (0:3, 0:1, 1:3)
Branky Jihlavy: Indra 2, Wasserbauer, Najman, Reiterman, Bambula, Pospíchal. Nejlepší hráči Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Nahodil (Adam) - Sobotková, Wasserbauer, Sobotka, Dörrer - Tůma, Bambula, Bína, Čermák, Najman, Pospíchal, Reiterman, Křížek, Indra.

„Do zápasu jsme vstoupili velice dobře. Hráči dostali pokyn nepromarnit začátek utkání, být soustředění a jít od střídání ke střídání, což se nám vyplatilo a závěrem první třetiny jsme vstřelili 3 krásné góly. Myslím si, že první třetina rozhodla tím, že jsme byli trpěliví a šli jsme za jasným cílem, získat dva body z Přerova. Po druhé a třetí třetině jsme mohli být spokojeni. Utkání mělo svého režiséra hry, a to jsme byli my. Jeden gól jsme soupeři věnovali krátkým zaváháním v rozehrávce na naší obranné modré čáře. Hráči hráli utkání s velkým přehledem a je třeba jim poděkovat. Dnes převažovala pozitiva a jsem za toto utkání rád. V zápase byly velice pěkné hokejové momenty a kéž by mančaft hrál tak, jak těchto 60 minut i nadále," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

6. kolo: Přerov - Jihlava 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Branky Jihlavy: Oščádal 2, Kousal, Peschout. Nejlepší hráči Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Havelka, Kaňkovský K., Pražák, Šlapáček, Vejnar - Kousal, Oščádal, Kaňkovský J., Chylík, Mejzlík, Váňa, Cihlář, Peschout.

„Utkání s Přerovem jsme měli od samého začátku pod kontrolou, lépe jsme kombinovali a bruslili a po třetinách 0:2, 1:2 a 0:0 jsme utkání vyhráli. Myslím si, že si oba body odvážíme zaslouženě. Kluci podali dobrý výkon, dodržovali pokyny, které jsme si dali v kabině před zápasem. Za to bych jim chtěl poděkovat. Hodnotit jednotlivce bychom nechtěli, celý tým podal výborný výkon. Naše přání s asistentem je, aby kluci pokračovali i nadále v tom, co jsme nastartovali na začátku sezóny," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

5. kolo: Jihlava - Prostějov 5:3 (2:1, 3:1, 0:1)
Branky Jihlavy: Habermann 2, Slabý, Havelka, Lupač. Nejlepší hráč Jihlavy: Richard Habermann.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Jančí, Habermann, Kozel, Havelka - Lupač, Adam, Slabý, Hrbatý, Němec, Prokš, Kolátor, Hráček.

„Utkání jsme začali slušně, ale postupně jsme se až moc přizpůsobili hře soupeře. Opět tomu pomohla špatná koncovka, soupeř naopak využije každou slibnější šanci a to pak kluky sráží ještě víc. Bylo to takové spíše ubojované vítězství, ale snad to kluky pozvedne a začne se více dařit," řekl po utkání trenér Pykal.

6. kolo: Jihlava - Přerov 3:3 (1:3, 1:0, 1:0)
Branky Jihlavy: Hrbatý 2, Slabý. Nejlepší hráč Jihlavy: Adam Hrbatý.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Jančí, Habermann, Kozel, Havelka - Lupač, Adam, Slabý, Hrbatý, Němec, Prokš, Kolátor, Šulák, Škoda.

„Napínavé a vyrovnané utkání od začátku až do konce. Začali jsme opět dobře a brzy vedli. Pak si však kluci vybrali slabší chvilku a ta nás bohužel stála lepší výsledek. Soupeř nám během pár minut lehce odskočil až na 1:3. Kluci ale tentokrát chtěli moc vyhrát a tak jsme začali soupeře postupně dostávat pod tlak a vytvářeli si spoustu brankových příležitostí. I soupeř ale občas zahrozil a tak se hrálo opravdu až do konce. Dvě branky se nám nakonec podařilo vstřelit, což stačilo jen na remízu. Výkon kluků byl ale o dost lepší než v předchozích zápasech, takže věřím, že už se budeme jen zlepšovat. Dneska by si výhru zasloužili," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

5. kolo: Jihlava - Prostějov 12:0 (5:0, 3:0, 4:0)
Branky Jihlavy: Najman 4, Brož 2, Štěrba 2, Adamová, Komín, Tušer, Zápotočný. Nejlepší hráči Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Stybor, Martinů, Rašín, Zápotočný - Štěrba, Najman, Musil, Brož, Trávník, Tušer, Komín, Adamová, Matějka.

„Utkání, ve kterém jsme jasně dominovali, což se odrazilo i na konečném výsledku. Některé kombinace navíc opravdu museli potěšit všechny diváky. Kluci teď hrají ve velké pohodě, věří si a na výkonech je to pak hodně znát," řekl po utkání trenér Pykal.

6. kolo: Jihlava - Přerov 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Branky Jihlavy: Musil 2, Najman, Štěrba, Stybor. Nejlepší hráč Jihlavy: Jakub Štěrba.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Stybor, Martinů, Rašín, Zadina - Štěrba, Najman, Musil, Trávník, Tušer, Komín, Adamová, Chvátal, Chromý, Svoboda.

„Dnešní výkon nebyl tak dobrý jako v minulém zápase. I když jsme měli utkání pod kontrolou a měli více ze hry, kluci nebruslili tak, jako v předchozích zápasech, nebyli tak důrazní a z toho pramenila horší kombinace a zbytečné chyby, kterých jsme udělali trošku víc než jindy. Výhra je ale zasloužená," řekl po utkání trenér Pykal.