Jihlavští žáci si s Kometou poradit nedokázali

08.12.2010 / Jaroslav Wollmann

Minulou středu odehráli jihlavští žáci souboje s Kometou Group. Svěřenci Františka Zemana zajížděli do Brna. Sedmáci si přivezli vysokou porážku 0:9. Osmáci svému soupeři podlehli 3:6. Dva góly se podařilo vstřelit Lukáši Andělovi. Svěřenci Martina Pykala přivítali Kometu na Horáckém zimním stadionu. Páťáci sehráli se svým soupeřem vyrovnanou partii, odešli však z ledu poraženi v poměru 5:7. Šesťáci brněnským hráčům nedokázali vstřelit ani gól a prohráli 0:4.

Výsledky 1. 12. 2010

8. třída

15. kolo: Kometa Group - Jihlava 6:3 (2:0, 2:1, 2:2)
Branky Jihlavy: Anděl 2, Dvořák. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Nahodil - Sobotková, Wasserbauer, Reiterman, Sobotka - Křížek, Bambula, Tůma, Dvořák, Anděl, Pospíchal, Peschout, Bína.

7. třída

15. kolo: Kometa Group - Jihlava 9:0 (3:0, 3:0, 3:0)
Branka Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Vojtěch - Indra, Mejzlík, Havelka, Dörrer, Šlapáček, Kaňkovský K. - Čermák, Váňa, Kaňkovský J., Chylík, Najman, Oščádal.

„Když se podívám na výsledek, tak se mi utkání hodnotí velice těžko. Z mého pohledu rozhodlo proměňování šancí, góly dnes dával bohužel soupeř, i když i my jsme si řadu šancí vypracovali, bohužel v koncovce jsme úspěšní nebyli. To byl podle mě největší rozdíl mezi námi a soupeřem. Jak se říká – my jsme hráli a soupeř dával góly. Náš protivník byl po šedesáti minutách ten, kdo vyhrál a my mu můžeme pouze pogratulovat," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

15. kolo: Jihlava Kometa Group 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Branka Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráč Jihlavy: Filip Brychta.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Jančí, Habermann, Havelka, Mareš - Lupač, Slabý, Hrbatý, Němec, Kolátor, Šulák, Novák.

„Do utkání jsme nastupovali díky nemocem a zraněním jen s 11 hráči. Kluci do poloviny zápasu přesně plnili, co jsem po nich chtěl, makali a odměnou byl vyrovnaný stav 0:0. Těší mě, že vyrovnaný byl nejen stav utkání, ale především hra, kdy jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili a naopak jsme měli několik slibných příležitostí. Bohužel v polovině druhé třetiny soupeř využil přesilovou hru a několik minut na to vstřelil i druhou branku. Tam se to zlomilo, klukům pak docházeli síly a ve třetí třetině už soupeř dominoval. I tak kluci zaslouží pochvalu. Proti soupeři, který má tři naprosto vyrovnané pětky, které si vybírá prakticky ze dvou mužstev a nemá tak ve svých řadách špatného hráče, odehráli velice dobré utkání," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

15. kolo: Jihlava Kometa Group 5:7 (3:5, 1:1, 1:1)
Branky Jihlavy: Svoboda 2, Musil, Štěrba, Brož. Nejlepší hráči Jihlavy: Patrik Rašín, Eva Adamová.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Zadina, Martinů, Rašín, Zápotočný - Chvátal, Štěrba, Svoboda, Komín, Najman, Tušer, Musil, Adamová, Brož.

„Vyrovnaný a myslím, že i pohledný zápas se spoustou šancí na obou stranách. Do poloviny zápasu jsme byli lepším týmem, ale sráželi nás laciné branky. Naopak my se v koncovce trápili. Měli jsme více vyložených brankových příležitostí, dokonce jsme jeli šestkrát sami na brankáře, bohužel jsme z toho dokázali vstřelit pouze jeden gól. Po několika individuálních chybách a hlavně nedůrazu před naší brankou, jsme inkasovali z dorážek 5 branek ze 7, kdy nám puk za brankovou čáru soupeř v klidu vstřelil a my se na to jen koukali. Od druhé poloviny zápasu se hra vyrovnávala a naopak soupeř byl místy lepší. Kluci nepodali špatný výkon, nevyhrál lepší tým, ale šťastnější. Snad nám to štěstíčko bude přát příště," řekl po utkání trenér Pykal.