Jihlavští žáci hostili Pelhřimov a Havlíčkův Brod

03.12.2011 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Tomáše Dzurika přivítali Pelhřimov. Mladší žáci svému soupeři body přenechali, když podlehli 3:6. Starší žáci naopak zvítězili 6:3, když byli v každé třetině o gól lepší. Svěřenci Martina Pykala hostili Havlíčkův Brod. Šestá třída zvítězila vysoko 10:3, když lepší byla po celý zápas. Osmá třída poté vyhrála díky povedené první třetině 5:3. Tři branky zaznamenal Josef Berka.

Výsledky 20. - 30. 11. 2011

8. třída

17. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Branky Jihlavy: Berka 3, Najman 2. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Škarek – Šlapáček, Pražák, Váňa, Havelka, Mareš, Kozel – Čermák, Najman, Berka, Oščádal, Mejzlík, Chylík, Slabý, Adam, Šulák.

„Průběh tohoto utkání bych rozdělil na dvě části. Začali jsme dobře a v první části jsme diktovali tempo hry, vytvořili si několik šancí, které jsme využili a zaslouženě vedli. Mrzí mě, že jsme za stavu 4:1 nechali soupeře trochu vrátit do hry dvěma lacinými brankami, ale kluci naštěstí zabrali a závěr utkání zvládli. Závěr zápasu byl poznamenán nepřesnostmi, které možná pramenily z nervozity. I tak bych řekl, že jsme utkání zvládli velice dobře a kluci zaslouží za převedený výkon pochvalu. Doufám, že to dobré si přenesou do dalšího zápasu, který nás čeká o víkendu, a doufám, že i tento zápas zvládneme," řekl po utkání trenér Pykal.

6. třída

17. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 10:3 (3:0, 2:1, 5:2)
Branky Jihlavy: Musil 3, Kardoš 2, Vaněk 2, Najman, Daňhel, Svoboda. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (od 32. Lepeška) - Rašín, Zadina, Martinů, Komín, Trávník, Tušer - Daňhel, Najman, Musil, Svoboda, Kardoš, Štěrba, Adamová, Brož, Vaněk.

„Zápas šesté třídy jsme zvládli na jedničku. Od první minuty kluci plnili vše, co jsme si řekli v kabině a podle toho vypadala první třetina. Řekl bych, že to byla nejlepší třetina, jakou jsem u těchto kluků viděl za poslední dva roky. Soupeře jsme v této třetině přestříleli 17:2 a prakticky k ničemu jsme jej nepustili. Mrzí mě některé nevyužité šance, zápas mohl být rozhodnutý již po této třetině. Ve druhé třetině se obraz hry trochu vyrovnal, ale stále jsme udávali tempo hry a z toho pramenily i další vstřelené góly.

Ve třetí třetině jsme si už výsledek pohlídali a když jsme proměnili některé další šance, soupeři jsme odskočili na konečných 10:3. Kluci si za tento zápas zaslouží obrovskou pochvalu, protože konečně předvedli, že hokej umí, umí dávat i góly a dokážou porazit kohokoliv. Je potřeba, aby si vše srovnali v hlavách a dokázali proměňovat šance, které si vypracují," řekl po utkání trenér Pykal.

Starší žáci

12. kolo: Jihlava - Pelhřimov 6:3 (3:2, 2:1, 1:0)
Branky Jihlavy: Prokš 2, Adam 2, Hrbatý, Slabý.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Jančí, Zápotočný, Havelka, Hráček, Kozel - Adam, Slabý, Lupač, Prokš, Hrbatý, Matějka, Šulák, Novák, Chromý.

Mladší žáci

12. kolo: Jihlava - Pelhřimov 3:6 (0:2, 1:4, 2:0)
Branky Jihlavy: Svoboda 2, Brož.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (31. – 36. Lepeška) - Tomek, Buzek, Volák, Jančí, Žižka - Brož, Svoboda, Vaněk, Čermák, Koláček, Racek, Sapík, Mareček, Komín.