Jihlavským žákům se minulý týden příliš nedařilo

13.01.2012 / Jaroslav Wollmann

Ve středu do Hodonína a v sobotu doma proti Zlínu takový byl plán svěřenců Martina Pykala. Ani jeden bod si však z těchto čtyř duelů připsat nedokázali. Šestá třída prohrála 5:6 a 3:4.Osmá třída poté 0:4 a 5:6. Svěřenci Tomáše Dzurika cestovali v 1. kole nadstavby do Litomyšle, odkud si mladší žáci přivezli vysokou porážku 0:11. Starší žáci poté zvítězili 6:4, když se třemi góly prezentoval Adam Hrbatý.

Výsledky 4. - 8. 1. 2012

8. třída

22. kolo: Hodonín - Jihlava 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
Branka Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráč Jihlavy: David Váňa.
Sestava Jihlavy:
Brychta – Váňa, Kozel, Adam, Chylík – Čermák, Najman, Berka, Oščádal, Mejzlík, Kousal, Slabý, Šulák.

„Bez třech klíčových obránců, které jsme museli nahradit útočníky a s 12 hráči do pole jsme utkání začali velice dobře a do poloviny první třetiny jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili. Převahu a šance, které jsme v této části hry měli, jsme měli jednoznačně využít a utkání by se vyvíjelo jinak. To se nám ovšem nepodařilo a přišel zasloužený trest, kdy soupeř po našem zaváhání vstřelil úvodní branku. To mu dodalo sebevědomí a my naopak přestali plnit to, čím jsme se prezentovali v úvodu. Ve druhé třetině byl soupeř jasně lepší, přehrával nás a zaslouženě přidal branky. V poslední třetině jsme naši hru maličko zlepšili a vyrovnali, ale na zvrat v utkání to v žádném případě nestačilo. Nechci nijak snižovat výkon soupeře, ten zvítězil zaslouženě a podal výborný výkon, ale i v tomto utkání by možná bylo lepší, kdyby ho odpískal někdo z diváků s větším citem pro hru. Z našeho výkonu se ale musíme poučit a vrátit se k tomu, co jsme předváděli v předchozích utkáních. Dnes jsme prostě dobře nehráli," řekl po utkání trenér Pykal.

23. kolo: Jihlava - Zlín 5:6 (1:1, 2:2, 2:3)
Branky Jihlavy: Berka, Čermák, Havelka, Najman, Adam. Nejlepší hráči Jihlavy: David Čermák, Ondřej Najman.
Sestava Jihlavy:
Brychta – Váňa, Šlapáček, Havelka, Kozel, Adam – Čermák, Najman, Berka, Oščádal, Mejzlík, Kousal, Slabý, Chylík, Šulák.

„Dnes bylo k vidění velice kvalitní a rychlé utkání se spoustou šancí na obou stranách. Po většinu času jsme měli mírně navrch, ale neproměněné šance a individuální chyby nás stály lepší výsledek. Za stavu 4:3 v náš prospěch jsme měli k dispozici dlouhou přesilovou hru 5:3 a pak 5:4, ale místo abychom soupeři odskočili na rozdíl dvou branek, inkasovali jsme naopak v závěru této přesilovky vyrovnávací branku. Výkon kluků v tomto utkání byl ale určitě lepší než ten v Hodoníně a je potřeba se od něho odrazit a navázat na něj," řekl po utkání trenér Pykal.

6. třída

22. kolo: Hodonín - Jihlava 6:5 (3:0, 1:2, 2:3)
Branky Jihlavy: Adamová 2, Daňhel 2, Štěrba. Nejlepší hráči Jihlavy: Matěj Daňhel, Jaroslav Musil.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (31. Lepeška) - Rašín, Zadina, Martinů, Komín - Daňhel, Musil, Kardoš, Štěrba, Tušer, Adamová, Brož.

„Do utkání jsme nevstoupili nejlépe a po první třetině soupeř vedl již 3:0! Ve druhém dějství jsme hru podstatně zlepšili a soupeře začali přehrávat. Obraz hry se postupně měnil a my začali diktovat tempo hry. Odměnou bylo vyrovnání ve třetí třetině na 5:5. V těchto momentech jsme byli jasně lepší a soupeř se jen těžko dostával do šancí a spíše se bránil. Hloupou a z mého pohledu nepochopitelnou chybou dvou našich hráčů jsme si však dali 3 minuty před koncem vlastní gól a i přes přesilovou hru v samotném závěru jsme už neměli sílu na další zvrat. Těší mě, že kluci i přes nepříznivý stav 0:4 a pouze s 11 hráči v poli, utkání nezabalili a naopak soupeře přehráli. Kromě neproměněných šancí, kterých jsme opět měli dostatek, mě trošku mrzí výkon rozhodčích, na které bylo utkání asi příliš rychlé, neboť nevěřím, že by tak podivně rozhodovali záměrně. Dnes nevyhrál lepší celek, ale šťastnější," řekl po utkání trenér Pykal.

23. kolo: Jihlava - Zlín 3:4 (0:0, 2:4 1:0)
Branky Jihlavy: Kardoš 2, Brož. Nejlepší hráči Jihlavy: Jindřich Kardoš.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Zadina, Tušer, Komín, Rašín - Musil, Najman, Daňhel, Štěrba, Brož, Adamová, Kardoš.

„K dnešnímu utkání jsme v nemocemi oslabeném stavu nastoupili proti silnému soupeři ze Zlína. Zápas jsme začali velkým tlakem na bránu soupeře, ale bohužel se nám tlak na bránu nepodařilo proměnit gólově. Ve druhé třetině nás soupeř ze Zlína přehrál gólově, když v přesilovkách potrestal naše vyloučení a druhá třetina tak skončila za stavu 2:4. Poslední třetinu jsme zvýšili odhodlání s výsledkem něco udělat, ale podařilo se nám pouze zkorigovat výsledek zápasu. Hráči k zápasu přistoupili zodpovědně, ale bohužel v závěru zápasu nám chyběly síly na otočení zápasu," řekl po utkání trenér Pykal.

Starší žáci

17. kolo: Litomyšl - Jihlava 4:6 (2:2, 1:2, 1:2)
Branky Jihlavy: Hrbatý 3, Němec 2, Jančí.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Jančí, Zápotočný, Havelka, Hráček, Kouba - Lupač, Prokš, Hrbatý, Chvátal, Novák, Němec, Chromý, Kolátor, Matějka, Stybor.

„Do utkání jsme vstoupili dobře, kluci na soupeře vlítli, dobře bruslili a soupeře zatlačili do jejich pásma. Po celé utkání jsme stále vedli, ale soupeři se pokaždý podařilo srovnat, nicméně kluci stále makali naplno a zaslouženě vyhráli. Jsem velice spokojený s jejich přístupem, kdy celý zápas šlapali naplno, povzbuzovali se a i za stavu 4:4 jsem byl přesvědčen, že vyhrajeme," řekl po utkání trenér Dzurik.

Mladší žáci

17. kolo: Litomyšl - Jihlava 11:0 (5:0, 1:0, 5:0)
Branka Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Mikeš, Buzek, Jančí, Volák, Mareček, Žižka - Chlubna, Svoboda, Rampír, Čermák, Vaněk, Augusta, Sapík, Racek, Pitner.

„Jednoznačný výsledek, ale utkání se mě těžko hodnotí, jelikož jsme nastoupili s dost omlazenou sestavou a kluci se proti o dva roky starším klůkům horko těžko prosazovali. Navíc hned z prvních dvou střel náš golman inkasoval dva laciné góly soupeři se hrálo hned daleko lépe. Doufám, že kluci hodí tohle utkání za hlavu a další utkání bude vypadat úplně jinak," řekl po utkání trenér Dzurik.