Jihlavským žákům se v posledních zápasech dařilo

09.02.2012 / Jaroslav Wollmann

V pátek 3. února cestovali svěřenci Tomáše Dzurika do Lanškrouna, aby zde odehráli další kolo nadstavby. Lépe se dařilo mladším žákům, kteří vyhráli 8:4. Starší žáci získali bod za remízu 2:2. Svěřenci Martina Pykala hostili v sobotu Warrior Brno a v úterý cestovali do Přerova. Šestá třída si dva body připsala v domácím duelu, který nad Brnem vyhrála 3:2. Osmá třída je naopak dovezla z Přerova za výhru 4:1. Dvakrát se trefil Tomáš Mejzlík.

Výsledky 3. - 7. 2. 2012

8. třída

27. kolo: Jihlava - Warrior Brno 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branka Jihlavy: Oščádal. Nejlepší hráč Jihlavy: Vladimír Oščádal.
Sestava Jihlavy:
Škarek – Pražák, Mareš, Váňa, Šlapáček, Havelka – Čermák, Najman, Berka, Oščádal, Mejzlík, Kousal, Slabý, Chylík, Šulák.

„Vstup do zápasu jsme měli výborný, soupeře jasně přehrávali, ale opět nás trápila bolístka z posledních utkání a to přesná koncovka. Šance z úvodní třetiny jsme měli jednoznačně využít a vytěžit z nich více jak jednu branku. Místo toho jsme v závěru první třetiny inkasovali v oslabení z mého pohledu laciný gól a soupeře tak trošku postavili na nohy. I ve druhé a třetí třetině jsme měli více ze hry, ale ani ze tří samostatných nájezdů jsme branku nevstřelili, a tak nás soupeř tři minuty před koncem po chybě v utočném pásmu a následném přečíslení potrestal. Je škoda, že ani takový zápas jsme nedotáhli do vítězného konce, ale dnes jsme dostali lekci v proměňování šancí," řekl po utkání trenér Pykal.

Dohrávka 24. kola: Přerov - Jihlava 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky Jihlavy: Mejzlík 2, Čermák, Kousal. Nejlepší hráči Jihlavy: Pavel Kousal, David Váňa, Jakub Škarek.
Sestava Jihlavy:
Škarek – Pražák, Mareš, Váňa, Havelka – Čermák, Najman, Berka, Oščádal, Mejzlík, Kousal, Šulák, Chylík, Šlapáček.

„Soupeř posílen o hráče hrající pravidelně za dorost vstoupil do utkání velice dobře a v úvodu několikrát ukázal svoji sílu. První třetina tak byla vyrovnaná se šancemi na obou stranách. V této části hry jsme nehráli úplně podle našich představ, a tak jsme si o přestávce museli pár věcí ujasnit. Kluci potom hru zlepšovali a odměnou jim byly vstřelené branky. Opět nám ale chybělo lepší zakončení a přesnost především ve finální přihrávce. Jinak ale kluci od druhé třetiny zápas odpracovali slušně a vítězství si zasloužili," řekl po utkání trenér Pykal.

6. třída

27. kolo: Jihlava - Warrior Brno 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Branky Jihlavy: Musil 2, Brož. Nejlepší hráči Jihlavy: Dan Zadina, Jaroslav Musil, Nikolas Lepeška, Filip Krejčí.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (30. Krejčí) - Rašín, Komín, Koláček, Zadina, Martinů, Trávník - Daňhel, Najman, Musil, Svoboda, Kardoš, Štěrba, Vaněk, Adamová, Brož.

„Začátek utkání nám nevyšel podle představ, kluci neplnili to, co jsme si řekli před zápasem v kabině. Působili jsme až moc zakřiknutě, byli málo agresivní a chyběl nám větší pohyb. Zaslouženě jsme proto inkasovali dvě branky z dorážek. Po důraznější domluvě a připomenutí klukům, že takhle hrát nemůžeme, chceme-li se silným soupeřem uspět, se hra začala lepšit. Myslím si, že jsme si vítězství za druhou a třetí třetinu zasloužili, ale nebyl to určitě náš nejlepší výkon," řekl po utkání trenér Pykal.

Dohrávka 24. kola: Přerov - Jihlava 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Branky Jihlavy: Rašín, Najman. Nejlepší hráči Jihlavy: Adam Najman, Filip Koláček.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (30. Krejčí) - Rašín, Komín, Koláček, Zadina, Martinů, Trávník - Štěrba, Najman, Musil, Daňhel, Svoboda, Kardoš, Vaněk, Tušer, Brož.

„Utkání i přes nepříznivý výsledek nebylo špatné. Dvakrát jsme v zápase vedli, soupeř ale vždy skóre srovnal. Místy jsme měli více ze hry my, místy soupeř. Po celou dobu byla hra vyrovnaná, soupeř nebyl lepší, měl ale ve svých řadách jednu idividualitu, hráče s číslem 23 Pláška, který herně o třídu převyšoval všechny hráče na ledě. Z pěti branek v naší síti byl u čtyř a to nemluvím o dalších šancích, které připravoval pro své spoluhráče. Musím uznat, že takto po všech stránkách komplexního hokejistu v této kategorii, jsem v této soutěži letos ještě neviděl hrát. Dnes nás prostě neporazil Přerov, ale tento hráč," řekl po utkání trenér Pykal.

Starší žáci

21. kolo: Lanškroun - Jihlava 2:2 (1:0, 0:2, 1:0)
Branky Jihlavy: Slabý 2.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Jančí, Habermann, Zadina, Zápotočný, Hráček - Hrbatý, Mareš, Němec, Lupač, Slabý, Novák, Chromý, Kouba.

„Kluci navázali na poslední utkání a předvedli opět kvalitní výkon založený na dobrém pohybu a týmové hře, kdy byla k vidění častá kombinace a spousta pěkných hokejových akcí. Soupeře jsme jednoznačně přehrávali a zhruba 50 minut jsme byli lepším týmem, kdy se Nám nedařilo proměnit šance. Domácí výborným výkonem podrželi oba gólmani, a když už se nám je podařilo překonat, tak nám ve skórování 2x zabránila tyč. Nicméně i když jsme uhráli jen remízu, tak kromě proměňování gólových příležitostí nemůžu klukům nic vytknout a s jejich herním projevem v posledních dvou zápasech jsem velmi potěšen," řekl po utkání trenér Dzurik.

Mladší žáci

21. kolo: Lanškroun - Jihlava 4:8 (2:1, 2:4, 0:3)
Branky Jihlavy: Čermák 3, Svoboda 2, Brož, Vaněk, Rašín.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Rašín, Jančí, Buzek, Mikeš, Koláček, Žižka - Vaněk, Svoboda, Brož, Rampír, Čermák, Racek, Pittner, Volák, Sapík.

„Do utkání jsme nevstoupili nejlépe a v prvních minutách jsme rozhodně nebyli aktivnějším týmem. Domácí se dostali do vedení a první třetinu vyhráli 2:1, kdy oba góly padly po našich fatálních chybách. Ve 2. třetině kluci zvýšili pohyb a šťastná branka nás nakopla k lepšímu výkonu a dostali jsme se do jednobrankového vedení po dvou třetinách. V třetí části jsme hru kontrolovali a přidali další 3 branky a zaslouženě vyhráli," řekl po utkání trenér Dzurik.