Uplynulý týden se vydařil osmákům

22.03.2012 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala odehráli v uplynulém týdnu tři utkání. V rámci 33. kola hostili Přerov, následně cestovali do Olomouce a 17. března přivítali rivala z Havlíčkova Brodu. Šesťáci si ve třech zápasech připsali tři body, Přerovu podlehli vysoko 0:10, na Hané vyhráli 7:2 a s Rebely se rozešli smírně 1:1. Osmáci si připsali na své konto šest bodů, dvakrát zvítězili 5:1 a Brod porazili vysoko 11:1. Ve všech duelech se prosadil Ondřej Najman. Svěřenci Tomáše Dzurika budou odložené zápasy v Chrudimi a s Lanškrounem teprve dohrávat.

Výsledky 11. - 17. 3. 2012

8. třída

33. kolo: Jihlava - Přerov 5:1 (4:0, 1:1, 0:0)
Branky Jihlavy: Chylík, Najman, Adam, Šlapáček, Kousal. Nejlepší hráči Jihlavy: David Čermák, Pavel Kousal, Ondřej Najman.
Sestava Jihlavy:
Škarek – Mareš, Pražák, Váňa, Havelka – Čermák, Najman, Šlapáček, Adam, Chylík, Kousal, Slabý, Prokš, Šulák.

„Jako noc a den byl zápas osmáků oproti šesté třídě. Kluci od počátku určovali tempo hry a soupeře jasně přehrávali. Kdyby proměňovali šance do prázdné branky, bylo by skóre mnohem zajímavější. Za dnešní výkon zaslouží pochvalu," řekl po utkání trenér Pykal.


34. kolo: Olomouc - Jihlava 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)
Branky Jihlavy: Čermák 2, Najman, Šulák, Váňa. Nejlepší hráči Jihlavy: Ondřej Najman, Gabriel Havelka, David Čermák.
Sestava Jihlavy:
Brychta – Mareš, Pražák, Váňa, Havelka, Hráček – Čermák, Najman, Šlapáček, Adam, Chylík, Kousal, Hrbatý, Prokš, Šulák.

„Začátek utkání nebyl úplně podle mých představ. O přestávce jsme si pár věcí v kabině vysvětlili a na ledě to bylo znát. Soupeř hrál hodně na hraně dovolených zákroků, které rozhodčí pouštěl a tak byl závěr trošku zbytečně vyhrocený. Kluci ale ukázali, že stojí jeden za druhým a dokáží hrát stejně tvrdě jako soupeř. Co se herní kvality týče, v té jsme byli po většinu utkání jasně lepší a to mě těší mnohem víc," řekl po utkání trenér Pykal.


35. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 11:1 (3:1, 5:0, 3:0)
Branky Jihlavy: Najman 3, Mejzlík 3, Oščádal 2, Čermák 2, Kousal. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Brychta – Mareš, Pražák, Váňa, Havelka – Čermák, Najman, Kousal, Oščádal, Mejzlík, Chylík, Lupač, Jančí, Kozel.

„Po trošku nervózní první třetině hráči přidali na tempu a soupeře s velkým přehledem přehráli. Některé akce byly více než povedené a divákům se musely líbit. Hrálo se prakticky na jednu branku, což potvrdil i konečný výsledek utkání. Vítězství si kluci za předvedený výkon zaslouží," řekl po utkání trenér Pykal.

6. třída

33. kolo: Jihlava - Přerov 0:10 (0:4, 0:5, 0:1)
Branky Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (Krejčí) - Rašín, Zadina, Martinů, Komín - Daňhel, Najman, Musil, Štěrba, Kardoš, Svoboda, Tušer, Adamová, Brož, Vaněk, Koláček, Trávník.

„Od začátku kluci neplnili to, co jsme si řekli v kabině a výsledek podle toho vypadal. Porazil nás opět jeden hráč, který měl ze zápasu bilanci 7 gólů a 2 asistence. Přístup hráčů k tomuto utkání mě hodně mrzí a ta nula na našem kontě rovněž. Šance jsme měli a výsledek zápasu nemusel být tak hrozný, kdyby je kluci proměnili. Od stavu 0:4 zápas vzdali a soupeř vyhrál naprosto zaslouženě," řekl po utkání trenér Pykal.


34. kolo: Olomouc - Jihlava 2:7 (1:4, 0:1, 1:2)
Branky Jihlavy: Musil 2, Najman, Štěrba, Svoboda, Tušer, Kardoš. Nejlepší hráči Jihlavy: Jakub Štěrba, Patrik Rašín, Milan Tušer, Jindřich Kardoš.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (Krejčí) - Rašín, Zadina, Martinů, Komín, Trávník - Daňhel, Najman, Štěrba, Kardoš, Tušer, Vaněk, Svoboda, Musil.

„Od začátku kluci v utkání jasně dominovali a hráli s velikou chutí. Utkání zaslouženě dovedli do vítězného konce. Těší mě střelecké probuzení některých hráčů a po smolných utkáních z poslední doby to byl opět povedený zápas, který doufám kluky povzbudí do další práce," řekl po utkání trenér Pykal.


35. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 1:1 (0:0, 0:1, 1:0)
Branka Jihlavy: Musil. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (Krejčí) - Rašín, Zadina, Komín, Trávník - Daňhel, Najman, Musil, Štěrba, Kardoš, Svoboda, Vaněk, Koláček, Tušer.

„Zápasy s rivalem z Havlíčkova Brodu jsou vždy pohledné a vyrovnané a to se potvrdilo i tentokrát. Na tuto kategorii se podle názoru mého i trenéra soupeře hrál parádní rychlý hokej se šancemi na obou stranách. Ve třetí třetině jsme sice získali mírnou převahu, ale z několika šancí, které jsme si vypracovali, jsme nedokázali vstřelit rozdílovou branku. Za výkon ve třetí třetině bychom si vítězství zasloužili, ale hokej se hraje na góly a ten vítězný jsme bohužel nedali," řekl po utkání trenér Pykal.

Starší žáci

25. kolo: Chrudim - Jihlava odloženo.

26. kolo: Jihlava - Lanškroun odloženo.

Mladší žáci

25. kolo: Chrudim - Jihlava odloženo.

26. kolo: Jihlava - Lanškroun odloženo.