Jihlavšťí žáci se loučili se sezónou

01.04.2012 / Jaroslav Wollmann

Poslední mistrovská kola mají zasebou jihlavšťí žáci. Svěřenci Martina Pykala cestovali ve čtvrtek do Brna, aby se odehráli duel s Warriorem. Šesťáci svému soupeři podlehli 1:3 a osmáci, kteří byli unavení z předchozího dne 3:7. Svěřenci Tomáše Dzurika cestovali do Chrudimi a přivítali Lanškroun. Mladší žáci vybojovali za remízu 5:5 a výhru 8:4 tři body. Starší žáci si připsali dvě výhry 8:1. Tři branky zaznamenal Adam Hrbatý.

Výsledky 22. 25. 3. 2012

8. třída

36. kolo: Warrior Brno - Jihlava 7:3 (3:1, 3:2, 1:0)
Branky Jihlavy: Mejzlík, Čermák, Najman. Nejlepší hráči Jihlavy: Ondřej Najman, Vojtěch Pražák.
Sestava Jihlavy:
Škarek – Mareš, Pražák, Chylík, Havelka, Habermann – Čermák, Najman, Kousal, Oščádal, Mejzlík, Šulák, Slabý, Jančí.

„Poslední utkání sezóny jsme na přání soupeře předehrávali již ve čtvrtek a na klucích se bohužel projevila únava z předchozího dne, kdy jsme hráli v Jihlavě finálový turnaj akademií. Průběh utkání byl od samého začátku v režii domácích. V polovině zápasu jsme sice zamíchali se sestavou, hra se zlepšila, ale síly prostě chyběly. Za dobu, kterou jsem s těmito kluky strávil v této i minulých sezónách bych jim chtěl poděkovat za jejich přístup k tréninkům i zápasům a hlavně jim popřát, aby se jim dařilo především v následujících letech, protože teď je teprve čeká to důležité období a je jen na nich, jak s tím naloží," řekl po utkání trenér Pykal.

6. třída

36. kolo: Warrior Brno - Jihlava 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branka Jihlavy: Brož. Nejlepší hráči Jihlavy: Jindřich Kardoš, Matěj Daňhel, Patrik Rašín.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Rašín, Zadina, Martinů, Trávník - Musil, Kardoš, Svoboda, Daňhel, Brož, Tušer, Koláček, Vaněk.

„Poslední utkání bylo dá se říci obrazem celé uplynulé sezóny. Po trošku horší první třetině, kde kluci jakoby se rozjížděli a trošku hledali a malé domluvě o přestávce, nastoupili do druhého dějství jako jiný tým. Od druhé třetiny jsme byli jasně lepší, což uznal i trenér soupeře, ale bohužel neproměňování šancí nás opět stálo výhru. Samotné hře a přístupu hráčů k zápasu jinak nejde nic vytknout. Nyní nás čeká poslední turnaj v Mladé Boleslavi, po kterém budou mít kluci krátké volno a začneme s přípravou na novou sezónu. Věřím, že pokud budou hráči pracovat tak jako teď, příští rok pro ně bude úspěšnější," řekl po utkání trenér Pykal.

Starší žáci

25. kolo: Chrudim - Jihlava 1:8 (0:1, 0:5, 1:3)
Branky Jihlavy: Novák 2, Prokš 2, Hrbatý 2, Daňhel, Tušer. Nejlepší hráči Jihlavy: Jan Prokš, Matěj Daňhel, Adam Hrbatý.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Jančí, Habermann, Hráček, Zápotočný, Havelka, Zadina - Hrbatý, Daňhel, Prokš, Kardoš, Chvátal, Slabý, Kouba, Tušer, Chromý.

„Nepříliš povedená 1. třetina, kdy se mi výkon ani trošku nelíbil a kluci se přizpůsobili hře soupeře. Naštěstí si do druhé části vzali veškeré výtky k srdci a nastoupili jako úplně jiný tým. Zvýšili pohyb, zlepšili i kombinaci a zaslouženě se ujali vedení 6:0. Ve zbytku utkání se nám podařilo ještě pár šancí zahodit a využít už jen 2, ale i tak mě těší výsledek a zejména týmová práce, kdy jsme vyzkoušeli pár mladších hráčů, kteří nás nezklamali. Naopak zase ti starší je podporovali morálně a od té druhé třetiny i výkonem," řekl po utkání trenér Dzurik.

26. kolo: Jihlava - Lanškroun 8:1 (2:1, 3:0, 3:0)
Branky Jihlavy: Chvátal 2, Prokš, Hrbatý, Zápotočný, Slabý, Matějka, Habermann. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Mareš, Habermann, Zápotočný, Havelka, Zadina - Hrbatý, Chvátal, Prokš, Daňhel, Kardoš, Slabý, Němec, Matějka, Tušer, Musil.

„Soupeře jsme od úvodních minut jednoznačně přehrávali a po celé utkání udávali tempo hry. Poměr střel 56:6 hovoří za vše. Děkuji klukům za jejich přístup a elán. Jsem na jejich stoupající výkony pyšný. Dost jsme sestavu měnili a protáčeli všechny hráče. I tak jsme od 11.12. nepoznali hořkost porážky, což je pro celý tým velkou odměnou a má na tom zásluhu každý jedinec. Jak u mladších kolegů, tak i zde u starších je pro mě ale prioritní jejich herní projev, který měl stoupající tendenci a vesměs všichni udělali po herní stránce velký krok vpřed. Celkově klukům děkuji i za přístup k tréninkům a jejich píli. Z jedinců musím vyzdvihnout zejména Jana Prokše, který udělal obrovský kus práce a díky své snaze a ctižádosti udělal největší pokrok ze všech a stal se zněj komplexní hokejista a pro mě nejlepší hráč ročníků „99" v Jihlavě.

Pochvalu zaslouží i další hráči, jmenovitě zejména Jan Lupač, Adam Hrbatý, Richard Habermann, Martin Hráček či Petr Chvátal, ti všichni šli výkonnostně hodně nahoru a hokejově dost vyrostli. Věřím, že i kluci si toho jsou vědomi, a proto budou pracovat na sobě na 120% a budou vynikat i příští rok v žákovské lize, kde týmy jako Kometa Brno či Zlín prověří jejich skutečné kvality! Hráčům ročníku „98" přeji hodně zdaru a štěstí při přechodu do dorostenecké kategorie. Ročníku „99" ať se jim co nejvíce daří příští sezonu v žákovské lize. Od kluků ročníku 2000 doufám, že je budou vhodně doplňovat v 8. třídě, makat v tréninku naplno a ve starších žácích podávat kvalitní výkony. Těším se na práci s nimi, budu se snažit z nich dostat maximum a posunout je hokejově co nejdál," řekl po utkání trenér Dzurik.

Mladší žáci

25. kolo: Chrudim - Jihlava 5:5 (1:1, 1:3, 3:1)
Branky Jihlavy: Chlubna 2, Volák 2, Čermák. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Filip Koláček.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Rašín, Jančí, Mareček, Koláček, Žižka - Chlubna, Čermák, Brož, Vaněk, Rampír, Volák.

„Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že si od prvního týmu naší tabulky odvezeme bod za remízu, ještě k tomu v 11 hráčích, bral bych to všemi deseti. Ovšem po průběhu zápasu můžu říct, že jsme měli vyhrát. Začátek nebyl nejoslnivější a soupeř nás přehrával, v kritických situacích nás podržel gólman Lepeška a navíc od našeho vyrovnání na 1:1 se hra začala vyrovnávat. Ve druhé třetině jsme byli lepším týmem a s touto třetinou jsem vcelku spokojený. Černá kaňka utkání je závěrečná část, kdy jsme neudrželi výsledek 5:2, po hloupých chybách inkasovali 3 branky. Vyrovnávající gól se podařilo soupeři vsítit 13 sekund před koncem utkání. Ale všechno zlé je pro něco dobré a věřím, že pro kluky je to obrovské ponaučení, že se hraje až do poslední sekundy a za stavu 5:4 minutu do konce se musí více obětovat pro tým a obzvlášť se vyvarovat zbytečných ztrát kotouče v obranné třetině. Jinak musím vyzdvihnout výkon Tomáše Chlubny, který byl jednoznačně nejlepším hráčem na hřišti a podílel se na všech 5 brankách," řekl po utkání trenér Dzurik.

26. kolo: Jihlava - Lanškroun 8:4 (3:0, 3:3, 2:1)
Branky Jihlavy: Brož 3, Chlubna 2, Volák, Čermák, Koláček. Nejlepší hráči Jihlavy: Patrik Čermák, Martin Volák.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Rašín, Jančí, Mareček, Žižka, Mikeš - Chlubna, Čermák, Brož, Rampír, Přibil, Volák, Koláček.

„Výkon se mi poměrně líbil, kluci výborně bruslili a napadali soupeře, díky čemuž získávali spousty kotoučů a následně díky rotacím v rohu kluziště se dokázali dostávat do gólových příležitostí. Škoda jen, že těch branek jsme nepřidali ještě daleko víc. Jinak zasloužené vítězství, pochvalu zaslouží všichni do posledního hráče!!! Kluci odehráli dobré utkání a zejména Patrika Čermáka dnes bylo plné kluziště. Bylo to závěrečné utkání sezóny a i když je pěkné, že jsme z posledních 6 zápasů uhráli 5 výher a 1 remízu, tak hlavní pro mě je, že když si porovnám výkony a herní projev oproti začátku sezóny a nyní, tak můžu říct, že dost kluků udělalo výrazný posun. Že ta práce a občas i nervy s nimi nesou svoje ovoce.

K tahounům Brožovi se Svobodou a Rašínem v průběhu sezóny začali do dění v zápasech pronikat i další hráči. Dobré výkony začal předvádět Tomáš Mareček či Martin Volák, ale zejména benjamínci týmu Čermák – Chlubna se začali prezentovat dobrou hrou a stali se s Vítězslav Brožem největšími ofenzivními tahouny týmu i přesto, že v této kategorii mohou nastupovat ještě 2 roky. Věřím, že když příští rok budou do každého tréninku dávat 100% a budou plnit rady trenérů, tak se budou dál kvalitně rozvíjet a stanou se klíčovými hráči jak v 5. tak i v 6. třídě. Ostatně to platí pro všechny hráče, kterým děkuji za jejich výkony v sezóně a přeji jim hodně zdaru do dalších let a mým přáním je, aby jak 6. třída tak i mladší žáci příští rok předváděli kvalitní hokej a věřím, že nově příchozí kluci ročníku 2002 a 2003 budou učenliví, pracovití a že je bude radost trénovat," řekl po utkání trenér Dzurik.