Mladí hokejisté Dukly Jihlava budou bojovat ve Finsku

19.04.2012 / Zdeněk Drla

Sezonu si ještě prodlouží mladí hokejisté Dukly Jihlava, kteří budou o nadcházejícím víkendu bojovat ve Finland Lions Spring Cupu 2012 určeného pro hráče do 14 let, který hostí finské hlavní město Helsinki. Vyhlášeného turnaje, který má i svoji letní a zimní obdobu, se účastní čtyřiadvacet týmů z celé Evropy. Nejvíce zástupců mají Finsko (12), Švédsko (4) a Rusko (4), po jednom zástupci pak Česká republika (KCTM Dukla Jihlava), Německo, Slovensko a Nizozemí.
Do bojů ve skupině B vstoupí Dukla Jihlava hrající pod hlavičkou Krajského centra talentované mládeže (KCTM) posílená o hráče ze Žďáru nad Sázavou, Třebíče a Brna v pátek 20. dubna. O co nejlepší umístění v šestičlenné skupině se bude hrát i v sobotu. V neděli pak čeká mladé hokejisty play-off a utkání o umístění.

V Jarním Lvím poháru čeká na tým KCTM Dukla Jihlava celkem pět soupeřů v základní skupině B. V pátek ráno se utkají s finským týmem Blues MK Blue, odpoledne pak s dalším finským soupeřem Ilves Atlanta. V sobotu budou mít svěřenci trenérů Jiřího Jungwirtha a Tomáše Havránka napilno. Dopoledne odehrají duel s místním Jokeritem, odpoledne je čeká jedna z nejtěžších prověrek: ruský tým Silver Lions, souboje v základní skupině pak uzavře klání se švédským celkem Täby.

Pro hráče ročníku narození 1998 jde vlastně o poslední "žákovský" turnaj. V nové sezoně již budou nastupovat za dorostenecké týmy svých klubů. V kvalitně obsazeném turnaji mohou porovnat svoji výkonost a hokejové dovednosti. Konfrontace s týmy z dalších hokejových velmocí jim tak může jenom prospět.

Program KCTM na Finland Lions Spring Cupu 2012

Pátek 20. dubna 2012
8:15 Blues MK Blue (FIN) - KCTM Dukla Jihlava
14:30 KCTM Dukla Jihlava - Ilves Atlanta (FIN)

Sobota 21. dubna 2012
9.15 KCTM Dukla Jihlava - Jokerit (FIN)
14:15 Silver Lion (RUS) - KCTM Dukla Jihlava
17:30 Täby HC (SWE) - KCTM Dukla Jihlava

Neděle 22. dubna 2012
zápay play-off a o umístění


Ve stejném termínu probíhají v helsinských arénách obdobné turnaje pro hráče do 13 a do 12 let. V nejmladší kategorii má Česko zástupce v podobě týmu Altrichter Bauer Select (tým bývalého gólmana Martina Altrichtera), který triumfoval na prosincovém Turnaji O pohár hejtmana Kraje Vysočina v Jihlavě.

Zajímavost:
Všechny týmy na Lvím Jarním poháru (24 U14, 16 U13 a 16 U12) jsou ubytovány v jednom hotelovém komplexu, na jednom místě se tak potká přes 1000 mladých hokejistů z několika zemí.

Tým KCTM Dukla Jihlava se na vrchol sezony poctivě připravoval. O uplynulém víkendu se představil na turnaji ve Slaném. V kvalitně obsazeném klání (dva výběry ČR připravující se na turnaj reprezenatcí do 14 let v Praze, Canada Select Wolves, švédský tým Kristianstadts Hockey a spojený tým Letňany/Benátky nad Jizerou.) KCTM skončilo na 3. místě.

Sestava KCTM Dukla Jihlava ve Finsku:

Gólmani: Jakub Škarek (HC Dukla Jihlava), Marek Huzlík (HC Kometa Brno)
Obránci: Gabriel Havelka, Vojtěch Pražák, David Šlapáček (všichni HC Dukla Jihlava), Vladimír Srnský, Ondřej Trejbal (oba SKLH Žďár nad Sázavou), Aleš Trnka (SK HS Třebíč)
Útočníci: David Čermák, Pavel Kousal, Ondřej Najman, Josef Berka, Kryštof Hrala, Kryštof Chylík, Vladimír Oščádal (všichni HC Dukla Jihlava), Ondřej Machala, Tomáš Havránek (oba SKLH Žďár nad Sázavou)
Trenéři: Jiří Jungwirth, Tomáš Havránek

Informace o turnaji ve Finsku najdete zde, výsledky KCTM Dukla Jihlava můžete sledovat tady.