Obránce Rostislav Malena bude hostovat v Třebíči

27.04.2012 / Zdeněk Drla

Obránce Rostislav Malena mění dres. V následující sezoně bude hájit barvy Horácké Slavie Třebíč, jejímž je odchovancem. Do týmu regionálního rivala Dukly Jihlava odchází čtyřiatřicetiletý obránce s extraligovými zkušenostmi na roční hostování. „Rosťa u nás odvedl kus dobré práce. Rád bych mu poděkoval za jeho práci pro Duklu Jihlava a popřál hodně úspěchů do dalších let,“ uvedl jednatel jihlavského klubu Bedřich Ščerban.

Do Dukly Jihlava přišel Rostislav Malena před deseti lety. V té době měl za sebou působení v extraligovém Zlíně a Vítkovicích. Vyjma sezon 2006/2007 a 2007/2008, kdy oblékal dres Komety Brno, resp. mateřské Třebíče, byl vždy věrný Dukle Jihlava. Formou střídavých startů vypomáhal v extralize například plzeňským Indiánům.

Rostislav Malena je odchovancem Horácké Slavie Třebíč, které coby osmnáctiletý mladík pomáhal k postupu do 1. ligy. To bylo v sezoně 1996/1997. Poté si jednu sezonu v třebíčském dresu zahrál první ligu, v níž jeho kvalitní výkony neunikly pozorovatelům Zlína. Po ročníku 1997/1998 tedy Malena přestoupil do tehdejšího HC ZPS Barum Zlín, kde hrál až do sezony 2001/2002. Poté trošku cestoval, když vystřídal extraligové dresy Vítkovic a Kladna, působil i v Plzni, aby pak zakotvil u rivala Horácké Slavie Dukly Jihlava. V jejím dresu se v sezoně 2003/2004 radoval z postupu do nejvyšší soutěže, ovšem hned o rok později musel se svými spoluhráči zkousnout hořkost sestupu zpět do první ligy. V nejvyšší soutěži odehrál Rostislav Malena 234 zápasů a získal v nich 26 kanadských bodů za pět branek a 21 asistencí. Od sestupu Dukly zpět do druhé nejvyšší soutěže působil v jihlavském dresu, kde se stal jedním ze základních hráčů defenzivy. Nyní se tedy čtyřiatřicetiletý obránce s mnoha prvoligovými, ale i extarligovými zkušenostmi vrací tam, kde s hokejem začínal, tedy do třebíčského klubu. Zde by měl patřit k nejzkušenějším hráčům a základním kamenům defenzivy týmu. (Zdroj: www.hstrebic.cz)

Takhle zahajoval Rostislav Malena letní přípravu s Duklou přesně před rokem. Nyní se bude hlásit u třebíčského kouče Kamila Pokorného. Foto: Zdeněk Drla