Dukla zajíždí do Třebíče. Připíše si první body do pohárové tabulky?

08.08.2012 / Zdeněk Drla

Jihlavští hokejisté mají před sebou další přípravný duel. A v něm půjde nejen o prověrku připravenosti před nadcházející sezonou, ale i o první body do tabulky třetího ročníku Regionálního poháru. Soupeřem jim bude prvoligový soused z Třebíče. Zápas mezí Horáckou Slavií a Duklou začíná v třebíčské aréně ve čtvrtek 9. srpna v 17:30 hodin. Vyražte do Třebíče podpořit červenožluté barvy! Pokud to nemáte v plánu, můžete sledovat zápas prostřednictvím tradičního textového onlajnu, který připravuje třebíčská redakce.

Dukla do dlouhodobého turnajového klání vstupuje jako poslední z pětice jeho účastníků (letos hrají Regionální pohár Dukla Jihlava, Horácká Slavia Třebíč, Orli Znojmo, Olomouc a Písek - pozn. aut.). V prvním kole, které bylo na programu v úterý jí los přiřkl volný termín, ve kterém svěřenci trenéra Petra Vlka poměřili síly s Královskými lvy z Hradce Králové, s nimiž se rozešli v pardubické ČEZ Areně smírně 3:3. V následných samostaných nájezdech se z vítězství radovali právě reprezentanti krajského města Vysočiny.

Horácká Slavia Třebíč má za sebou stejně jako Dukla již dva přípravné zápasy. Nejdříve si k první prověrce před sezonou pozvala úřadujícího extraligového vicemistra Kometu Brno. Duel sledovalo na třebíčském zimním stadionu přes dva a půl tisíce diváků! Na ledě podle předpokladů dominovala Kometa, která přehrála domácí borce 5:0.
Druhý přípravný zápas odehráli svěřenci trenéra Kamila Pokorného na jihu Moravy v hájemství znojemských Orlů. Účastníkovi rakouské mezinárodní EBEL ligy byli Třebíčští více než vyrovnaným soupeřem. Po šedesáti minutách svítilo na znojemské "kostce" nerozhodné skóre 5:5. V nájezdech pak uspěli domácí hráči, kteří si tak do tabulky Regionálního poháru připsali první dva body, jeden brala Horácká Slavia.

Jak dopadne zápas druhého pohárového kola? Tuto tajenku rozluští čtvrteční klání v Třebíči.