Starší dorostenci podlehli reprezentaci do šestnácti let

17.09.2012 / Zdeněk Drla

Horácký zimní stadion má za sebou další reprezentační akci. Dostaveníčko si zde na jednodenním kempu dala nejmladší hokejová reprezentace. V poledne svěřenci trenéra Pavla Arnošta absolvovali trénink, vpodvečer pak sehráli přátelské utkání s jihlavským extraligovým starším dorostem. Česká reprezentace do šestnácti let porazila jihlavský tým 7:1. První gól Česka vstřelil jihlavský útočník Lukáš Anděl, druhý Duklák v reprezentačním výběru Jiří Bambula si připsal jednu asistenci.

SDO Dukla Jihlava - ČR U16 1:7

Branky a nahrávky: 26. Mandát J. (Jícha) - 3. Anděl (Špaček), 15. Jašek (Wágner), 17. Svoboda (Bambula, Lakatoš), 27. Lakatoš (Krenželok), 40. Chlapík (Jašek, Franc), 45. Lakatoš (Svoboda), 51. Šoustal (Špaček). Rozhodčí: Hejduk - Šťastná, Vokurka. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:7. Třetiny: 0:3, 1:2, 0:2.

Sestava Dukly Jihlava: Vacek (30. Svoboda) - Půža, Pospíchal, Brussmann, Mandát M., Kochánek, Žuček - Mandát J., Jícha, Hotař - Severa, Dvořák, Beran - Juráň, Mahút, Hubert

Sestava ČR U16: Vladař (30. Růžička) - Hájek, Procházka, Krenželok, Kaňák, Klinger, Franc, Běhula, Hlaváček - Bambula, Lakatoš, Svoboda - Jašek, Chlapík, Wágner - Šoustal, Janata, Špaček - Gago, Anděl, Toman

Ohlasy trenérů po utkání:

František Zeman (trenér Jihlavy):

Jsem rád, že jsme mohli odehrát toto utkání s reprezentací. Doufám, že poslouží některým hráčům k tomu, aby jim otevřelo oči a nasměrovalo je tím správným směrem. Někteří mladí hráči si totiž myslí, že už jsou hotovými hokejisty, ale bohužel opak je pravdou.

Jste spokojen s výkonem svého týmu?
Myslím, že jsme splnili roli sparring partnerů - bavil jsem se s trenéry od šestnáctky, a i podle nich utkání splnilo svůj účel. To, že jsme dostali takový vysoký příděl gólů, je pořád stejná písnička. Naše individuální chyby, které dokáže soupeř potrestat, nás dostávají na kolena. Dnes se to znovu projevilo.

Chybělo vám, vedle dvou reprezentantů, i několik dalších opor...
Neměli jsme pět hráčů základní sestavy. Za reprezentaci hráli Lukáš Anděl a Jirka Bambula. Nechali jsme odpočívat Vláďu Porta, Romana Čermáka a Davida Košaře. Titu hráči jsou v zápasech hodně vytížení, tak jsme jim dali volno. Možná i jejich absence ovlivnila naše vystoupení v dnešním zápase. Nicméně někteří hráči, kteří dostali šanci místo nich a měli ukázat, že do sestavy patří, zklamali.

Pavel Arnošt (trenér ČR U16):

Chtěl bych především poděkovat jak vedení klubu, tak i trenérům Jihlavy, že nám umožnili tento zápas sehrát. Pro Jihlavu a hlavně pro nás bylo přínosem, protože jsme kluky viděli znovu po měsíci při hře. Mohli jsme si zopakovat herní věci, na kterých dlouhodobě pracujeme.

Máte v plánu jednodenních kempů víc?
Zítra (v úterý 18. září - pozn. aut.) máme jednodenní kemp pro širší kádr v České Třebové. Potom to s Petrem Studničkou vyhodnotíme a uvidíme, zda v tom budeme pokračovat. Věříme, že nám tyto kempy přináší pozitivní věci. Nechci ale předbíhat.

Jste s dnešním výkonem svého týmu spokojený?
Především v první třetině jsme předváděli výkon, který bycho chtěli předvádět stabilně - dobrá organizace hry, produktivita. Ve druhé třetině jsme měli malý výpadek, ale ve třetí třetině jsme se zase vrátili ke své hře, kterou jsme chtěli hrát. Dnes převládá spokojenost.

Na fotografie ze zápasu se můžete podívat zde. Na pár obrázků z poledního tréninku se podívejte zde.

SPOLUHRÁČI PROTI SOBĚ. Jihlavský útočník Jiří Bambula (vlevo) se v dresu české reprezentační šestnáctky postavil v přátelském zápase proti svým kamarádům ze staršího dorostu. S Janem Mandátem prohodili před zahájením třetí třetiny několik slov. Foto: Zdeněk Drla