Jihlavští žáci prohráli ve Zlíně a porazili Chrudim

16.01.2013 / Jaroslav Wollmann

V sobotu cestovali svěřenci Martina Pykala do Zlína. Šestá třída nezvládla první třetinu kterou prohrála 1:5 a i když ve druhé části zabrala, nakonec podlehla 3:7. Osmá třída bohužel také prohrála, o nezisku bodů rozhodla druhá třetina, kterou mladící prohráli 0:4. Celkově poté 2:9. Svěřenci Tomáše Dzurika hostili v neděli Chrudim. Mladší žáci zvítězili 8:5, když Tomáš Chlubna zaznamenal dvě branky a stejný počet asistencí. Starší žáci první třetinu prohráli 0:2, od druhé ale zabrali a zvítězili 5:3.

Výsledky 12. - 13. 1. 2013

8. třída

18. kolo: Zlín - Jihlava 9:2 (3:1, 4:0, 2:1)
Branky Jihlavy: Prokš, Havelka. Nejlepší hráč Jihlavy: Jan Prokš.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Habermann, Zadina, Mareš, Havelka - Chvátal, Lupač, Prokš, Slabý, Novák, Němec, Kozel, Adam, Hrbatý.

„Začátek zápasu nám celkem vyšel, kluci hráli to co jsme si řekli a trošku jsme myslím soupeře zaskočili. Bohužel přišly tři zbytečné chyby, které soupeř okamžitě potrestal. I tak si myslím, že první třetina byla slušná. To co se nám povedlo na začátku zápasu, to se bohužel vůbec nepodařilo ve druhém dějství, i když zápas mohl vypadat ještě mnohem zajímavěji, kdyby se nám povedlo dát branku z některých šancí. Dvakrát jsme nedokázali trefit odkrytou klec a v některých momentech nám chyběl jen kousek. Konec utkání už se spíše dohrával," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 18. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

6. třída

18. kolo: Zlín - Jihlava 7:3 (5:1, 2:2, 0:0)
Branky Jihlavy: Najman, Svoboda, Čermák. Nejlepší hráč Jihlavy: Patrik Rašín.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Volák, Rašín, Buzek,Jančí - Rampír, Žižka, Čermák, Chlubna, Brož, Najman, Homola, Racek, Svoboda.

„Utkání rozhodla první třetina, kde jsme ještě seděli v autobuse. Od druhé třetiny se hra zlepšovala a po korekci v sestavě na začátku třetí třetiny se mi náš výkon už líbil. Soupeř byl dnes ale lepší a vyhrál zaslouženě," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 18. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci

16. kolo: Jihlava - Chrudim 5:3 (0:2, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 24. Najman (Daňhel, Musil), 36. Daňhel (Musil, Najman), 37. Tušer (Zadina), 43. Musil (Zápotočný, Mareček), 51. Daňhel (Najman). Nejlepší hráč Jihlavy: Nikolas Lepeška.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Rašín, Koláček, Martinů, Komín, Mareček, Zápotočný - Daňhel, Najman, Musil - Štěrba, Zadina, Tušer - Matějka, Vaněk, Novák - Chromý.

„V první třetině měl soupeř velice dobrý pohyb a otěže hry se přelévaly ze strany na stranu. Jedno střídání dostala Chrudim pod tlak nás, druhé zas my je a často se to takto střídalo. Ve finální fázi ale byli nebezpečnější a zaslouženě tuto část vyhráli 2:0. Nicméně kluci mají poslední dobou dobrou formu a věřil jsem, že když zařadí vyšší rychlostní stupeň, že zápas otočíme. Od druhé části jsme opět hráli svojí hru z posledních týdnů. Zpřesnili jsme přihrávky a začali být silní na kotouči. Více jsme napadali a soupeře stála tato část hry spousty sil. Nakonec šťastným gólem na 4:3 jsme se dostali do vedení a utkání jsme si již pohlídali. Těší mě produktivita 1. útoku, který v tomto složení v dvou odehraných zápasech vsítil 8 branek z celkových jedenácti," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 2. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

16. kolo: Jihlava - Chrudim 8:5 (3:2, 1:2, 4:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 6. Racek (Chlubna), 7. Augusta (Menšík), 15. Hroch, 23. Chlubna (Vondrů), 42. Kochrda (Čermák), 45. Racek (Kochrda), 52. Menšík (Chlubna,Kochrda), 58. Chlubna. Nejlepší hráč Jihlavy: Tomáš Chlubna.
Sestava Jihlavy:
Falta - Mikeš, Vorlíček, Sapík M., Sapík D., Hroch, Pittner - Augusta, Vondrů, Menšík - Racek, Čermák, Chlubna - Schwarz, Kochrda, Přibil.

„Výsledek odpovídá průběhu hry. V nadstavbové části to je dle mého nejtěžší soupeř z Pardubického kraje. Na počet šancí to bylo zhruba vyrovnané, my jsme ale měli více těch vyložených. A i když soupeř si dokázal přihrát v několika situacích 2 na 1 a určitě byl také nebezpečný, tak si myslím, že po herní stránce jsme byli hokejovější. Musíme ale zapracovat na zakončení, jelikož neproměnit za zápas okolo 10 samostatných úniků není příliš pozitivní," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 2. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.