Dukla bude hostit lídra prvoligové tabulky. Přijíždí Mladá Boleslav

22.01.2013 / Libor Kucza

Svěřence lodivoda Petra Vlka čeká již 44. kolo první hokejové ligy. Na Horácký zimní stadion si najde cestu celek z města značky Škoda. Mladá Boleslav, jež se usídlila na samém vrcholu první ligy, může v duelu s Duklou Jihlava završit rovnou stovku bodů. Červenožlutí musí hájit šestou příčku, zálusk si na ni dělá Havlíčkův Brod. Která z družin bude po skončení duelu veselejší? Úvodní buly bude vhozeno ve středu 23. ledna 2013. Připraven je rovněž textový on-line přenos.

Boleslavští hokejisté se v předchozím kole střetli s překvapením letošního ročníku, Kadaní. Severočeši dokázali vzdorovat pouze v prvním dějství, na Kafkův gól odpověděl bleskově Petr Jíra. Prostřední perioda rozhodla o osudu utkání, Bruslařský klub se trefil hned třikrát. Jedním z přesných střelců byl Aleš Padělek. Více se již skóre neměnilo, „Škodovkáři“ zvítězili 4:1. „Druhou třetinu jsme sehráli velmi dobře, byli jsme důrazní, soupeře jsme do ničeho nepouštěli a tato aktivita nám vynesla 3 góly a rozhodla utkání,“ má o příčině úspěchu jasno trenér Mladé Boleslavi František Výborný.

Dukla sehrála na Hané vyrovnané utkání, Olomouci byla po celý zápas rovnocenným soupeřem. Čáru přes rozpočet udělal mužstvu s Ježkem na hrudi „šatnář,“ domácí totiž otevřeli skóre těsně v závěru druhé třetiny. Závěrečná dvacetiminutovka poté měla pro Duklu trpkou příchuť, Olomouc přidala další tři branky. Červenožlutí tak utrpěli vzhledem k průběhu klání krutou porážku 0:4. „Výsledek je až příliš krutý na to, jak vypadal průběh zápasu. Do utkání jsme vstoupili celkem slušně, první třetina nebyla z naší strany špatná. Od druhé třetiny jsme ale začali ztrácet kotouče na útočné modré čáře, nedostávali jsme puk z obranného pásma, takže soupeř se dostával do tlaku. Začali jsme také propadat, protože jsme si začali myslet, že soupeře přehrajeme. Stačilo jedno propadnutí, nedobruslení do našeho pásma, a z toho pramenil ten úvodní gól,“ přemítá o zlomovém okamžiku Petr Vlk.

Ve vzájemných duelech se daří lépe Mladé Boleslavi

První duel ovládli mladoboleslavští borci, již v prvním dějství se ujali dvoubrankového vedení. Poté rozsvítili červené světlo ještě dvakrát. Jediný jihlavský přesný zásah zaznamenal Matic Podlipnik, Dukla prohrála 1:4. Odveta na Horáckém zimním stadionu měla nepříliš často vídaný průběh, bezbrankový stav totiž vydržel až do samostatných nájezdů, v nichž ukořistili bonusový bod hokejisté z krajského města Vysočiny – 1:0. Utkání v Mladé Boleslavi bylo opět v režii domácích, Středočeši zvítězili jednoznačně 5:0.

Nejproduktivnějším hráčem mladoboleslavské družiny je Tomáš Nouza, který nasbíral již 45 bodů. V těsném závěsu je kapitán David Výborný. Nejaktivnějším bekem je sedmnáctibodový Milan Toman. Na trestné lavici si poseděl nejvíce zadák Petr Chaloupka, a to 96 minut. Branku Středočechů hájí Roman Will. Dvacetiletý talentovaný brankář se může pochlubit vynikajícími statistikami. Průměr branek na zápas drží na čísle 1,71, úspěšnost zásahů pak čítá 93,86%.

OČEKÁVÁNÍ. Ondřej Malec „číhá“ společně s jedním z protihráčů na kotouč. Podaří se Dukle ovládnout poslední vzájemný zápas letošní základní části? Foto: Zbyněk Zápotočný

44. kolo: středa 23. ledna 2013

HC Dukla Jihlava – BK Mladá Boleslav (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Olomouc (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – Medvědi Beroun 1933 (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
SK Kadaň – IHC Písek (18:00)
Salith Šumperk – HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Most (18:00)