0:2
(0:0, 0:1, 0:1)

Dukla na Mladou Boleslav po velkém boji nestačila

23.01.2013 / Libor Kucza

První dějství přineslo velmi aktivní hokejovou podívanou, avšak na branky bylo skoupé. Druhá perioda měla podobný průběh. V poslední minutě však potrestal vyloučení domácího celku Milan Toman. Rovněž závěrečná dvacetiminutovka přinesla poměrně pohledný hokej. Konec duelu však vyzněl lépe pro Mladou Boleslav, která si své vítězství nepříliš často vídanou brankou pojistila. Jihlavští hokejisté tak středočechům podlehli 0:2. K bodovému zisku nepomohl ani výtečný výkon Davida Ritticha.
23.01.2013 17:30, 1. liga ČR - 44. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Ficenc, Dobrovolný, Kolafa, Podlipnik, Zadražil, Štebih, Drtina - Hodek, Velecký, Maliník - Zeman, Malec, Pekárek - Polcar, Filip, Jeslínek - Pometlo, Pěška, Mikeš
0

BK Mladá Boleslav

Will - Bohunický, Toman, Chaloupka, Pojkar, Jindra, Šmach, Žabka, Němeček - Výborný, Vrbata, Jiránek, Koudelka, Nouza, Kafka, Frolík, Loskot, Pabiška, Rys, Padělek
2
Branky a nahrávky: 40. Toman (Nouza, Výborný), 60. Loskot (Koudelka). Rozhodčí: Vampola - Čech, Reich. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1341. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

Vstup do utkání měla o něco lepší hostující Mladá Boleslav, leč z nastalého tlaku vytěžila jen pramálo. Rány Milana Tomana a Romana Němečka skončily pouze na připraveném Davidu Rittichovi. Na druhé straně hrací plochy se prezentoval Roman Maliník. Největší příležitost úvodního dějství přišla v 9. minutě, když nastal před Rittichem obrovský závar. Jihlavský muž v masce ale nakonec neposedný kotouč uklidil do rukavice. Nedlouho poté se pokoušel překonat Willa dvakrát Marek Drtina. Ani v jednom případě ale vytáhlý obránce úspěch neslavil. S přibývajícím časem začala Dukla herní obraz vyrovnávat, radost z přesného zásahu jí to však nepřineslo.

Taktéž prostřední část byla spíše vyrovnaná. Velmi dobře bruslící hosté ale ze svého tlaku vůbec nic nevytěžili. Převážit misky vah na jihlavskou stranu se pokoušel několikrát Michal Velecký. Technický forvard ale mířil povětšinou mimo. Ve 33. minutě se hosté protlačili před Ritticha, který však forhendový blafák jednoho z mladoboleslavských útočníků překazil. O tři minuty později stála štěstěna při domácích. Kafka a Němeček totiž v rozpětí několika vteřin orazítkovali tyč. Kýženého vedení se mužstvo z města značky Škoda dočkalo v čase 39:24, když Milan Toman využil střelou od modré čáry početní výhodu – 0:1.

Do závěrečné třetiny vstoupila Mladá Boleslav s poctivou defenzivní hrou, jihlavské akce rozbíjela již v zárodku. Solidní příležitost k vymazání nepříznivého skóre měla Dukla ve 48. minutě, Roman Mikeš ani Tomáš Ficenc však neuspěli. Při následném jihlavském vyloučení se do největší šance dostala paradoxně Dukla. Michal Velecký se při přečíslení dvou na jednoho rozhodl vypálit. Jeho projektil ale zamířil těsně vedle levé tyče.

V závěru utkání byli hosté potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě, Dukle se tak otevřela cesta k vyrovnání. K posílení této početní výhodu poslal Petr Vlk na led o jednoho hráče navíc, David Rittich zůstal na střídačce. V této herní situaci rozhodli hosté o svém vítězství nepříliš často vídaným způsobem. Marek Loskot unikal zcela sám na odkrytou branku, načež jej Michal Velecký podle hlavního arbitra fauloval. Vyústěním této situace byl technický gól pro Mladou Boleslav – 0:2. Tímto výsledkem také utkání skončilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (BK Mladá Boleslav): V Jihlavě se nikdy nehraje moc dobře, protože má domácí zápasy dobře zmáknuté, opravdu se tu hraje těžko. Proto jsme za výhru hrozně rádi. Vítězství se nerodilo lehce, v první třetině jsme si sice nějaké šance vytvořili, ale nebylo jich zas tak moc. Vůbec celé utkání bylo bojovné, bojovalo se o každý kousek ledu. Přesto si však myslím, že jsme byli o ten gól lepší a vyhráli zaslouženě.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Viděli jsme dobrý zápas, ze kterého sice odcházíme poražení, přesto si myslím, že můžeme mít hlavy vzhůru. Předvedli jsme bojovný hokej, se soupeřem jsme drželi tempo a ve třetí třetině jsme byli i lepší. Alespoň opticky, měli jsme i více střel. Bohužel nám to tam nespadlo. Úroveň dnešního zápasu byla vysoká, také proto, že jsme hráli s nejlepším týmem této ligy.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie