Slovenská posila do útoku

14.06.2004 / RTD

Jihlavská Dukla se po pěti letech v druhé nejvyšší soutěži vrací do extraligy. V premiérové sezóně by celku z Vysočiny měla pomoci hned trojice hráčů ze Slovenska. Zatím co první dva - Dušan Děvečka a Milan Zajac - jsou obránci, třetím do mariáše je útočník Rudolf Verčík.

Slovenský forward už v české extralize působil. V loňské sezóně oblékal dres Liberce. Jak došlo k jeho příchodu do Jihlavy? "Víceméně to bylo přes mého agenta, který oslovil Duklu Jihlava. Dostal jsem nabídku a tak jsem ji využil." Zvažoval Verčík i jiné řešení? "Měl jsem nabídku ze Slovenska. Z Popradu, kde jsem působil před tím, než jsem odešel do Liberce. Takže jsem se rozhodoval mezi těmi dvěma variantami." Co nakonec rozhodlo pro Duklu? "Chtěl jsem zůstat v české extralize. Myslím si, že je to kvalitní soutěž. Celá liga je vyrovnaná a nezáleží na tom, jestli jde o první nebo třináctý tým."
Jaké informace o novém působišti měl Rudolf Verčík před svým příchodem na Vysočinu? "Jihlavu jsem sledoval ještě během federální ligy. Věděl jsem, že tu nějaká hokejová tradice byla, ale to bylo asi tak všechno. V Liberci jsem pak měl několik spoluhráčů, kteří v Dukle působili, takže nějaké poznatky jsem měl od nich. Ale sám jsem si informace nezjišťoval, nebylo to potřeba." Jak si zvyká na nové spoluhráče? Pomohl mu fakt, že v Jihlavě budou působit dva jeho krajané? "Dušana Děvečku jsem sice znal z působení v Popradě, ale jinak si myslím, že tohle není až tak důležité. Každopádně bych řekl, že je tu lepší parta než byla v Liberci. A tak doufám, že to bude šlapat."

Rudolf Verčík
Slovenská posila Rudolf Verčík.