Jihlavští žáci získali o víkendu šest bodů

06.02.2013 / Jaroslav Wollmann

V sobotu přivítali, v předehrávce 25. kola, svěřenci Martina Pykala Zlín. Šestá třída si v utkání vedla velmi dobře a zvítězila 4:0. Osmá třída ještě osm minut před koncem vedla 4:2, nakonec však svému soupeři podlehla 4:6. Svěřenci Tomáše Dzurika hostili v neděli Skuteč. Mladší žáci svého soupeře jasně přestříleli a vysoko vyhráli 13:1. Tomáš Chlubna si v utkání připsal sedm kanadských bodů (4 + 3). Starší žáci rozhodli o svém vítězství v poslední části kterou vyhráli 3:0, celkově poté 4:1.

Výsledky 2. - 3. 2. 2013

8. třída

předehrávka 25. kolo: Jihlava - Zlín 4:6 (1:2, 1:0, 2:4)
Branky Jihlavy: Vrátný 2, Adam, Prokš. Nejlepší hráči Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Habermann, Trávník, Mareš, Havelka - Chvátal, Lupač, Prokš, Slabý, Vrátný, Kozel, Adam, Hrbatý, Novák.

„Hned v úvodu jsme si dali vlastní branku, ale kluci zabojovali a utkání zaslouženě otočili až na 4:2. Ještě osm minut před koncem jsme díky výbornému a bojovnému výkonu tento výsledek drželi. Vyloučení a tři zbytečné chyby v závěru nás ovšem stály dnešní zápas. Soupeř tyto chyby ihned potrestal. Poslední branka padla při naší hře bez brankáře. Za dnešní výkon kluci zaslouží pochvalu, minimálně remízu si zasloužili," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 21. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

6. třída

předehrávka 25. kolo: Jihlava - Zlín 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky Jihlavy: Chlubna, Volák, Čermák, Brož. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Filip Krejčí.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Rašín, Buzek, Jančí, Homola - Rampír, Racek, Žižka, Chlubna, Brož, Najman, Čermák, Svoboda, Volák.

„Dnes kluci podali výborný výkon a z mého pohledu velice vyrovnané, kvalitní a pro diváka pěkné utkání zaslouženě dovedli do vítězného konce," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 21. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci

19 kolo: Jihlava - Skuteč 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 7. Najman (Musil), 52. Musil (Daňhel), 53. Musil (Daňhel, Najman), 55. Daňhel (Koláček, Najman). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Mareček, Zuzana Martinů.
Sestava Jihlavy:
Lepeška – Trávník, Koláček, Mareček, Komín, Adamová, Martinů - Daňhel, Najman, Musil - Štěrba, Vaněk, Tušer – Chromý, Matějka, Novák - Kolátor.

„Zasloužené vítězství, kde hra nebyla špatná, ale spousty akcí šlo řešit jinačím způsobem než si kluci v daný moment vybrali. V obraně jsme byli soustředění a zodpovědní, čili pod nějaký tlak jsme se prakticky celé klání nedostali. Těší mě aktivní hra obránců směrem dopředu. Dále také soupeř neustále vysouval jednoho či dva hráče téměř až na naši obrannou modrou čáru, což beci vcelku obstojně stíhali pokrývat a obsazovat tyto hráče v těsném kontaktu. Trochu je tím pádem škoda, že jsme nedokázali ještě více využívat větší prostor v útočné třetině, kde kluci hráli prakticky 3 proti 3. V globálu byl ale výkon dobrý, čili za tři. A prolomením střelecké impotence našich dalších formací se zmiňovaný výkon celého týmu zvedne ještě na vyšší úroveň," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 5. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

19 kolo: Jihlava - Skuteč 13:1 (4:0, 3:0, 6:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 3. Chlubna (Čermák, Seemannová), 5. Chlubna, 12. Schwarz (Chlubna), 14. Schwarz (Racek), 26. Čermák (Hroch), 32. Mikeš (Augusta), 36. Augusta (Vondrů), 46. Racek (Seemannová), 47. Hroch (Kochrda, Mikeš), 50. Chlubna (Čermák), 51. Sapík (Augusta, Chlubna), 52. Kochrda (Chlubna, Mikeš), 56. Chlubna (Augusta). Nejlepší hráč Jihlavy: Kevin Mikeš.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Mikeš, Seemannová, Přibil, Sapík, Hroch - Augusta, Kochrda, Vondrů – Racek, Čermák, Chlubna - Schwarz.

„Soupeře jsme od začátku do konce jednoznačně převyšovali. Skóre postupně narůstalo a kluci si tak mohli vyzkoušet spousty věcí. Takže mě například těší, že se do hry zapojovali obránci, kdy 5 lidí bránilo a 5 útočilo. Hráči bez kotoučů také byli velmi aktivní, neustále se nabízeli a k vidění byly i různé rotace či křížení. Sice kvalita soupeře nebyla zrovna oslnivá, ale sečteno podrženo s výkonem a předvedenou hrou panuje spokojenost," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 5. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.