Základní část první ligy uzavře domácí souboj s Kadaní

17.02.2013 / Libor Kucza

Většina jihlavských příznivců má jistě v paměti start nového ročníku, který však již odvál čas. Na řadu přichází vrchol sezóny – vyřazovací boje. Abychom mohli k této nejatraktivnější části sezony přistoupit, musí být odehráno poslední kolo. V něm přivítají červenožlutí Kadaň. Severočeši si v předchozím kole navzdory porážce zajistili konečnou pátou pozici. Dukla sídlí o jednu příčku níže. Která z družin si odnese do play-off větší pohodu? Úvodní buly je naplánováno na pondělí 18. února v 17:30. Připraven je také textový on-line přenos.

Kadaň sehrála v předchozím kole velice divoké utkání. Hned v úvodní periodě nabrali domácí dvoubrankové manko, které však odkázali vymazat. V prostřední periodě se dokonce ujali vedení. To ale Severočechům nevydrželo příliš dlouho, zanedlouho totiž Královští lvi vyrovnali. I nadále mířili do černého pouze Východočeši, svěřenci Jiřího Doležala tak nakonec prohráli vysoko 3:6. „Dneska jsme totálně propadli z produktivity, protože hosté každou šanci proměnili a my nastřelili tři tyčky. Za stavu 4:3 jsme to mohli znovu otočit, ale škoda, že se nám to nepovedlo,“ litoval kadaňský trenér Jiří Doležal.

Dukla vyrazila bojovat do Benátek nad Jizerou. Klání se však červenožlutým příliš nevydařilo, již v 8. minutě totiž otevřel skóre domácí Josef Skořepa. I v dalším průběhu byli Severočeši lepším mužstvem, díky své aktivitě poté přidali i další přesný zásah. Jihlavští hokejisté nedokázali prozazit benáteckou pečlivou defenzivu, a tak nakonec před zraky zhruba tří stovek diváků podlehli Benátkám 0:2. „Domácí hráli velice dobře, prakticky nás k ničemu nepustili. Kromě penalty, kterou jsme ale neproměnili. Benátky se lépe pohybovaly, my naopak hrozně málo stříleli a nevyhrávali kotouče,“ hledal příčinu porážky Patrik Augusta.

Na Kadaň Dukla zatím recept nenalezla

Všechny tři vzájemná střetnutí ovládli Severočeši. Nejprve získala Kadaň tři body na domácí půdě, když Dukla vinou nepovedené úvodní třetiny prohrála 0:2. Odveta na Horáckém zimním stadionu se svěřencům Petra Vlka rovněž nevydařila, tentokráte rozhodla o osudu duelu závěrečná perioda – 1:3. Také třetí zápas vyzněl lépe pro Kadaň, Dukla na severu Čech padla 2:3.

HORKÉ CHVILKY. Souboje s Kadaní nabídly řadu dramatických momentů. Jeden z nich hasí pohotový David Rittich. Zlomí Dukla kadaňské prokletí? Foto: Zdeněk Drla

52. kolo: pondělí 18. února 2013

HC Dukla Jihlava – SK Kadaň (17:30)
BK Mladá Boleslav – HC Most (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi – Salith Šumperk (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
Královští lvi Hradec Králové – Medvědi Beroun 1933 (18:00)
IHC Písek – HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Olomouc – HC Stadion Litoměřice (18:00)