Seznam hráčů Mezinárodní hokejové školy 2013 je kompletní

16.07.2013 / Tomáš Lysý

Hráči, kteří se zúčastní v pořadí již třetího ročníku česko-finské Mezinárodní hokejové školy (IIHS), jsou známi. Horácký zimní stadion v Jihlavě a jeho okolí budou na přelomu července a srpna přechodným domovem čtyřiačtyřiceti mladých hokejistů. Osmnáct finských hráčů ročníku 2000 z oblasti Tampere doplní šestadvacet českých hokejistů stejného roku narození, kteří reprezentují sedm klubů z Vysočiny - Duklu Jihlava, Havlíčkův Brod, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí, Chotěboř a Ledeč nad Sázavou.

Mezinárodní česko-finská hokejová škola (IIHS), která se v týdnu od 27. července do 2. srpna uskuteční v Jihlavě, navazuje na dva předchozí úspěšné letní kempy. V roce 2011 se konal první ročník v Jihlavě, o rok později přivítalo školu v rámci pravidelného střídání pořadatelství finské Tampere-Pirkkala. Čtyřiačtyřicet hokejistů z Česka a Finska bude zlepšovat nejen své herní schopnosti či fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti.

Mladí hráči totiž budou - stejně jako loni a předloni - namícháni do dvou týmů. V praxi to jednoduše znamená, že výběr Česko-Finska hraje proti výběru Česko-Finska. Hokejisté tak mezi sebou komunikují anglicky. Tento rok je kemp určen pro ročníky 2000 a mladší. Pro mladší hlavně v případě potřeby, že pokud by nebyl dostatek talentovaných hokejistů z tohoto ročníku, je možné je doplnit hráči narozenými v roce 2001. Ti svojí výkonností v některých případech své starší kolegy převyšují. „Hráče vybíráme podle výkonnostního hlediska. To však neznamená, že pokud nějaký hráč dosáhne určitý počet kanadských bodů, měl by být automaticky nominován. Sledujeme i to, jaký má hráč přístup k hokeji a jaký je v něm talent,“ upřesnil klíč k výběru hráčů Bedřich Ščerban, jednatel Dukly Jihlava.

Loňského druhého ročníku v Tampere se účastnili vybraní hráči ze čtyř klubů Vysočiny - Dukly Jihlava, Havlíčkova Brodu, Třebíče a Žďáru nad Sázavou. Letos je šestadvacet talentovaných mládežníků vybráno ze sedmi klubů. Již uvedenou čtveřici doplní ještě mladí hokejisté z Velkého Meziříčí, Chotěboře a Ledče nad Sázavou.

Nominace Česka:

Brankáři:
Leoš Jambor (SKLH Žďár nad Sázavou)
Jakub Kružík (SK Horácká Slavia Třebíč)
Nikolas Lepeška (HC Dukla Jihlava)

Obránci:
Jakub Adam (HC Rebel Havlíčkův Brod)
Luboš Karásek (HHK Velké Meziříčí)
Tomáš Mezlík (SK Horácká Slavia Třebíč)
Radim Pejchal (HC Rebel Havlíčkův Brod)
Lukáš Pelikán (SK Horácká Slavia Třebíč)
Jan Trávník (HC Dukla Jihlava)
Dan Zadina (HC Dukla Jihlava)

Útočníci:
Robin Caha (SK Horácká Slavia Třebíč)
Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod)
Matěj Daňhel (HC Dukla Jihlava)
Ondřej Hart (HC Rebel Havlíčkův Brod)
Miroslav Juda (HHK Velké Meziříčí)
Roman Kadrnožka (SK Horácká Slavia Třebíč)
Patrik Kain (SK Horácká Slavia Třebíč)
Jindřich Kardoš (HC Dukla Jihlava)
Jaroslav Ludvík (HC Lvi Chotěboř)
Adam Najman (HC Dukla Jihlava)
Jakub Petržilka (HC Ledeč nad Sázavou)
Patrik Rašín (HC Dukla Jihlava)
Marek Tecl (HC Rebel Havlíčkův Brod)
Milan Tušer (HC Dukla Jihlava)
Jan Úlovec (HHK Velké Meziříčí)
Tomáš Vala (HC Rebel Havlíčkův Brod)

Nominace Finska:

Johanes Eränen, Patrik Puistola, Daniel Marsalo, Skari Kärkimaa, Oskari Siili, Elmeri Kärkimaa, Mikael Helin, Miska Kautto, Jimi Virtanen, Sebastian Hietala, Valtteri Välimäki, Johanes Tykkyläinen, Sakari Peltoniemi, Eetu Nieminen, Christian Sippola, Tommi Reunamäki, Aleksi Veittikoski, Aleksi Suomalainen (oblast Tampere).

PŘÍPRAVY VRCHOLÍ. Pouhé dny zbývají do startu třetího pokračování česko-finské Mezinárodní hokejové školy (IIHS) v Jihlavě. Na účastníky čekají už například lahve s jejich jmény, v nejbližších dnech dorazí do krajského města Vysočiny i kompletní oblečení v barvách IIHS. Foto: Zdeněk Drla

Čtěte také:

Třetí ročník mezinárodní česko-finské hokejové školy proběhne na přelomu července a srpna

Oficiálním vozem IIHS je Chevrolet Orlando