Diváci opět uvidí Horácké derby

16.08.2004 / RTD

Horácké derby - takové označení nesou zápasy mezi Třebíčí a Jihlavou. Rivalita mezi mužstvy z Vysočiny je veliká, oba celky se totiž pět let pravidelně utkávaly v zápasech I. ligy. V úterý večer bude mít přípravné střetnutí mezi domácí Horáckou Slavií a Duklou zvláštní náboj. Poprvé totiž půjde o konfrontaci prvoligové Třebíče se znovu extraligovou Jihlavou.
Základní info o HS Třebíč:
Horácká Slávia patří mezi tradiční účastníky druhé nejvyšší hokejové soutěže. Do I. ligy postoupila po úspěšně zvládnuté baráži v roce 1997. Od následujícího roku se pak zařadila mezi nejkvalitnější celky celé ligy. Hned v úvodním ročníku obsadil mladý a nezkušený tým v tabulce čtvrté místo, v dalších dvou sezónách skončila Třebíč dokonce druhá. Zatím nejúspěšnější ročník však zažila Horácká Slávia v letech 2001/2002, kdy postoupila přes Slezan Opava až do semifinále první ligy. Zde jí však vystavila stop jihlavská Dukla. Před letošní sezónou do třebíčského klubu vstoupil nový společník, firma CSG Praha. Ta po navýšení základního kapitálu získala ve společnosti většinový podíl. Uvidíme, co nový majitel, který se před tím neúspěšně ucházel o spolupráci s hned několika hokejovými kluby (mimo jiné i s Jihlavou), Třebíči přinese.

Zajímavé změny v kádru:
Nejmarkantnější změnou prošla přes léto pozice hlavního kouče. Zde nejprve nahradil loňskou dočasnou trenérskou dvojici Karel Čapek - Roman Mejzlík bývalý lodivod extraligových Českých Budějovic a Plzně Jaroslav Liška. Ten se však v Třebíči příliš dlouho neohřál, s týmem absolvoval prakticky jen suchou přípravu a poté neodolal nabídce Českých Budějovic. Horácká Slavia tak byla znovu bez trenéra. Tuto situaci vyřešila angažováním Kamila Konečného, který v loňské sezóně působil jako asistent Aloise Hadamzcika v pražské Spartě.
Jihlavským fanouškům pak jistě neunikla informace, že hráčské řady Třebíče posílil útočník Václav Adamec. Ten je v tomto klubu z Jihlavy na roční hostování.

Dosavadní výsledky v přípravě:
Horácká Slávia má za sebou pět přípravných utkáních, ve kterých si připsala pouze jednu výhru, když porazila v domácím prostředí Jindřichův Hradec 4:2. Remízu 4:4 si pak odvezla Třebíč z Hradce Králové. Ve zbývajících třech zápasech podlehli svěřenci Kamila Konečného druholigovému Havlíčkovu Brodu 1:2 a dvakrát ambicióznímu celku Českých Budějovic. Doma 2:4 a v Budvar Aréně 1:4.

Sestava z posledního zápasu:
Koťátko - Kališ, Čížek, Svačina, Dvořák, Hrbáček, Dusík, Sedláček, Černý - Fišer, Žiška, Holý - Topol, Oliva, Oberreiter - Fryauf, Sobotka, Adamec - Wolf, Čech, Caha.