Výsledky jihlavských žáků jako na houpačce

16.10.2013 / Jaroslav Wollmann

V uplynulém týdnu odehráli svěřenci Martina Pykala dohromady šest zápasů. Jak starší žáci A tak i mladší žáci C mají zasebou již sedm kol. A výběru patří v tabulce šestá pozice a C výběr okupuje příčku třetí. Svěřenci Tomáše Dzurika odehráli čtyři duely, vyhrát však dokázali pouze jeden. B výběru patří v tabulce sedmá pozice a D výběr spadnul z vedoucí příčky na místo druhé.

Starší žáci A

5. kolo: Jihlava - Warrior Brno 5:8 (2:1, 3:4, 0:3)
Branky Jihlavy: Juda 3, Úlovec 2. Asistence Jihlavy: Tušer, Juda, Úlovec, Svoboda, Daňhel. Nejlepší hráči Jihlavy: Miroslav Juda, Jan Úlovec.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (Krejčí) - Rašín, Trávník, Homola, Mareček, Martinů, Volák - Daňhel, Najman, Musil, Tušer, Juda, Úlovec, Kardoš, Svoboda, Štěrba.

„I přes prohru jsem s dnešním výkonem kluků spokojený. Výborným pohybem a kombinační hrou jsme dokázali do poloviny zápasu soupeři odskočit až na 5:2 a byli lepším týmem. Soupeř na to zareagoval častějším nasazováním své individuality s číslem 21 Ondřeje Dufka (v utkání 4 + 1), kterého kluci do té doby bezpečně pokrývali a ten utkání prakticky rozhodl. Za dnešní výkon si ale hráči minimálně bod zasloužili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

6. kolo: Zlín - Jihlava 7:6 (2:1, 2:3, 3:2)
Branky Jihlavy: Úlovec 2, Daňhel, Juda, Musil, Martinů. Asistence Jihlavy: Úlovec 2, Juda, Musil, Rašín. Nejlepší hráč Jihlavy: Jan Úlovec.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (Krejčí) - Rašín, Trávník, Homola, Mareček, Martinů, Volák - Daňhel, Najman, Musil, Tušer, Juda, Úlovec, Kardoš, Svoboda, Štěrba.

„Zápas rozhodl velký počet vyloučených na naší straně a opět neproměněné šance. Polovinu první třetiny a začátek druhé jsme prakticky hráli ve 4 nebo dokonce 3 a domácí jsme tak dostávali do hry. Při hře v plném počtu jsme nebyli rozhodně horším týmem, spíše naopak, což mne těší. Na konci nám potom chyběly ztracené síly z úvodu. Mrzí mě dnes některé zbytečné fauly, které nás stály lepší výsledek," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

7. kolo: Jihlava - Třebíč 10:1 (2:1, 2:0, 6:0)
Branky a asistence Jihlavy: Daňhel, Úlovec, Musil (Daňhel, Najman), Kardoš (Rašín, Trávník), Tušer (Úlovec, Juda), Štěrba, Najman (Daňhel), Daňhel (Najman), Brož (Kardoš), Najman. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Volák, Trávník, Homola, Rašín - Daňhel, Najman, Musil- Tušer, Juda, Úlovec - Kardoš, Brož, Štěrba.

„Dnes můžu být s výkonem a předvedenou hrou spokojený. K vidění byly pěkné hokejové akce, kluci hráli s chutí, soupeř se prakticky po celé utkání bránil a jen dobře chytající brankář hostí zabránil většímu přídělu branek. Pozitivem rovněž je, že se dnes dokázaly prosadit všechny tři formace," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

3. kolo: Pelhřimov - Jihlava 13:6 (4:2, 4:2, 5:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 4. Barák (Najman, Juda), 11. Najman (Juda, Barák), 23. Juda (Najman), 29. Juda (Najman), 47. Najman, 54. Najman (Barák, Juda). Nejlepší hráči Jihlavy: Adam Najman, Miroslav Juda, Martin Barák, Patrik Rašín.
Sestava Jihlavy:
Falta (22. Pavlas) - Rašín, Buzek, Koláček, Jančí, Pittner - Barák, Najman, Juda - Rampír, Vaněk, Brož - Žižka, Přibil, Novák – Coufal.

„Hodnocení utkání a jeho průběh musím rozdělit na části, kdy první útok jednoznačně dominoval a vsítil všech 6 branek, nicméně spousty šancí lajdáci ještě zahodili. V druhém útoku skřípal pohyb, tudíž kluci nebyli schopni soupeře přehrávat, ovšem své si odbojovali. To se nedá říct vyjma jednoho obránce o zbytku týmu. Zde mě chyběl a často chybí větší důraz a zápal pro hru, když není až takový hokejový kumšt, tak se to musí naopak nahradit bojovností. Doufám, že tohle se do příště zlepší, stejně tak jako výkony brankářů, kteří v přípravě odchytali podařená utkání, nicméně nyní již druhý zápas za sebou si nedají za rámeček. Z 30 střel pustit bez mála polovinu není jistě příliš lichotivá bilance," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

4. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Krejčí, Tomáš Mareček.
Sestava Jihlavy:
Krejčí – Mareček, Buzek P., Martinů, Vaněk, Koláček - Jančí, Svoboda, Barák – Rampír, Sapík D., Novák J. – Adamová, Žižka, Přibil.

„V první části jsme vcelku obstojně bránili a řešili dobře rovnovážné i nerovnovážné situace. Dlouho nás ve hře držel výborný výkon brankáře Krejčího a věřil jsem, že nějakou šanci využijeme a soupeře potrápíme. Za stavu 2:0 jsme se dostali do dvou ojedinělých šancí, kde se ovšem jednalo o samostatné úniky. Bohužel spravedlivost nebyla slepá a z minima jsme maximum nevytěžili. Poté přišli jisté individuální chyby, soupeř odskočil dalšími brankami a už nebylo v našich silách ani schopnostech něco se skórem či obrazem hry udělat," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

5. kolo: Jihlava - Warrior Brno 7:4 (2:2, 4:1, 1:1)
Branky Jihlavy: Čermák 3, Chlubna 3, Havel. Asistence Jihlavy: Chlubna 2, Havel 2, Mikeš 2, Čermák. Nejlepší hráči Jihlavy: Patrik Čermák, Tomáš Chlubna, Marián Havel.
Sestava Jihlavy:
Maláč (Novák) - Mikeš, Sapík, Adam, Jaroš, Mlejnek - Havel, Čermák, Chlubna, Racek, Kochrda, Vondrů, Augusta, Polodna, Menšík.

„I když výsledek zápasu vypadá poměrně jednostranně, nebylo to jednoduché utkání. Už v přípravě jsme s tímto soupeřem odehráli na tuto kategorii kvalitní zápasy a dnes tomu nebylo jinak. Šance byly na obou stranách, vítězství nám dnes vystřílela první útočná formace.," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

6. kolo: Zlín - Jihlava 4:9 (1:4, 1:3, 2:2)
Branky Jihlavy: Čermák 3, Chlubna, Havel, Augusta, Adam, Menšík, Mikeš. Asistence Jihlavy: Chlubna 2, Menšík 2, Čermák, Polodna. Nejlepší hráči Jihlavy: Tobias Adam, Patrik Čermák, Tomáš Chlubna, Filip Maláč.
Sestava Jihlavy:
Maláč (Novák) - Mikeš, Sapík, Adam, Vranka - Havel, Čermák, Chlubna, Racek, Kochrda, Mlejnek, Augusta, Polodna, Menšík.

„Dnešní utkání jsme rozhodli výborným vstupem do zápasu a dvě třetiny jsme hráli pěkný hokej. Výsledkem tak bylo vedení 7:2. Ve třetí třetině jsme trošku ubrali v tempu a soupeř několikrát zahrozil. Kluci ale závěr zvládli a zaslouženě zvítězili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

7. kolo: Jihlava - Třebíč 11:3 (4:2, 2:1, 5:0)
Branky Jihlavy: Čermák 3, Augusta 3, Chlubna, Mikeš, Sapík, Racek, Vondrů. Asistence Jihlavy: Menšík 4, Chlubna, Čermák, Augusta, Polodna, Racek. Nejlepší hráči Jihlavy: Patrik Augusta, Kevin Mikeš, Matouš Menšík.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Mikeš, Sapík, Adam, Moravec - Havel, Čermák, Chlubna, Racek, Mlejnek, Vondrů, Augusta, Polodna, Menšík.

„Od úvodu utkání jsme jasně udávali tempo hry, i když soupeř dokázal držet zpočátku krok díky vynikající produkci, kdy proměnil ze 7 střel hned 3. Postupně ale kluci prolomili smůlu v zakončení a zápas zaslouženě ovládli. Prosadily se všechny tři formace, což je také dobře," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 7. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

3. kolo: Pelhřimov - Jihlava 4:11 (1:3, 1:4, 2:4)
Branky a nahrávky Jihlavy: 9. Havel (Štoll), 12. Pokorný, 20. Havel, 25. Pavelec, 25. Havel, 27. Adam T. (Havel), 38. Sapík M., 50. Chvátal (Vranka), 52. Štorek, 53. Havel, 55. Štorek. Nejlepší hráči Jihlavy: Zbyněk Večeřa, Marián Havel.
Sestava Jihlavy:
Večeřa (30. Hrubý) - Štorek, Štoll, Jaroš, Sapík M., Vorlíček, Buzek J. - Chvátal, Vranka, Pavelec - Michalčuk, Adam T., Havel - Kalivoda, Zdarsa, Pokorný.

„První třetinu hráli kluci bez nasazení a byl jsem velice nespokojen. Po přestávkovém promluvení do duše se hra zlepšila, zejména napadání už bylo trochu dle mých představ. Soupeře jsme párkrát zamkli v jejich pásmu, nicméně neustále mě chybí ve hře pohyb. Často máme na ledě stojící diváky, kteří si to chtějí házet ve stoje. Je pěkné, že to byla čtvrtá výhra v řadě, ale to pro mě není směrodatné. Bruslení je základ hokeje, to pokud kluci nepochopí a nezlepší ho, budou se s přibývajícím věkem proti lépe bruslícím soupeřům hůře prosazovat. Domácí měli mladší tým a viděl jsem u nich 5 výborných bruslařů. Za dva roky by mohlo utkání těchto stejných dětí skončit obráceným výsledkem," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

4. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 17:2 (5:2, 10:0, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 12. Vorlíček (Pavelec, Chvátal), 17. Pavelec (Chvátal). Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Novák (30. Hrubý) - Vranka, Seemannová, Jaroš, Buzek J., Vorlíček - Zdarsa, Štoll, Štorek - Chvátal, Kochrda, Pavelec - Hasaj, Kalivoda, Pokorný - Valeš.

„Pouze první třetinu jsme dokázali s domácím vcelku držet krok. Ovšem soupeř byl lepší a výsledek mluví za vše, nezbývá než pogratulovat k výhře. Na druhou stranu byla by to pro Žďár ostuda, kdyby jejich první dvě formace neporazili náš Btým a v tuto chvíli výkonnostně čtvrtou, pátou a šestou formaci," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 4. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.