Dukla hlásí posilu do útoku. Na hostování přichází Petr Haluza

18.11.2013 / Zdeněk Drla

Už ve středečním zápase Dukly s Kadaní se v jihlavském dresu objeví nová tvář. Útočné řady aktuálně čtvrtého týmu prvoligové tabulky posílí Petr Haluza. Třicetiletý odchovanec olomouckého hokeje bude v klubu na Vysočině hostovat do konce sezony. „Řešíme tím situaci, která nastala v našem kádru, protože počet zraněných je enormní, v některých případech jsou to zranění těžšího rázu. Museli jsme reagovat,“ vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban s tím, že v nejbližších hodinách by se měl příchod Petra Haluzy stvrdit administrativně.

Rozsáhlá marodka, která je po sobotním duelu v Šumperku ještě početnější, přinutila vedení Dukly Jihlava poohlédnout se po nějaké posile. Tou je třicetiletý útočník Petr Haluza. Zkušený hráč, který kromě mateřské Olomouce oblékal například dresy Komety Brno či Hradce Králové, se hlásil trenéru Petru Vlkovi už na pondělním tréninku. „Petr Haluza měl nějaké problémy s plněním jeho smlouvy ze strany klubu v Polsku (KH Sanok – pozn. aut.) a vrátil se do Česka, takže jsme toho využili a Petra jsme oslovili a domluvili se, že bude u nás na hostování do konce sezony,“ vysvětluje Bedřich Ščerban.

foto

⇒ Petr Haluza

Narozen: 23.7. 1983
Výška: 186 cm
Váha: 94 kg
Hůl: pravá

Dukla tak reaguje na situaci, kdy se počet zraněných neustále zvyšuje. „Situace kolem marodky se nezlepšuje, naopak se ještě zhoršila. Do Šumperku jsme odjížděli s tím, že hráče juniorského věku, kteří mohli hrát, jsme dali k dispozici juniorce, která byla ve složité situaci a zápas s Českými Budějovicemi musela vyhrát (junioři zvítězili 3:0 a odpoutali se z posledního místa tabulky, kam právě spadly České Budějovice – pozn. aut.). Tímto jsme jí chtěli pomoci. Rozhodli jsme se proto, že do Šumperku pojedeme se třemi pětkami. V průběhu zápasu jsme ale zase nějaké další hráče ztratili, takže je nutnost nějakým způsobem kádr posílit a doplnit. A naskytlo se toto řešení,“ říká Bedřich Ščerban. „Řešili jsme to v neděli. V této chvíli jsme ústně domluveni, papírově to ještě dořešené není,“ dodává šéf Dukly.

Petr Haluza hostuje v Dukle z extraligového Hradce Králové. „O jeho příchodu jsem jednal s HK Mountfield. Zatím to ještě není na papíře, ale předpokládám, že hráčská práva jsou vyřešena,“ poukazuje Ščerban na fakt, že Petr Haluza byl hráčem Královských lvů a po příchodu extraligového Mountfieldu z Českých Budějovic do Hradce Králové získal nově vzniklý klub hráče prvoligového týmu.

Posila družiny trenéra Petra Vlka není v Jihlavě nováčkem. V Dukle již v sezoně 2009/2010 odehrál jedenadvacet utkání, v nichž nasbíral 15 kanadských bodů (9+6). V aktuální sezoně působil v polském týmu KH Sanok, kde ale předčasně skončil. Teď míří do Dukly. „Řešíme tím situaci, která nastala, protože počet zraněných je enormní, v některých případech jsou to zranění těžšího rázu. Museli jsme tak reagovat,“ vysvětluje Bedřich Ščerban, podle kterého se hráč vrací do známého prostředí. „Petr tady před lety byl, takže ví, do čeho jde, byl i s trenérem Petrem Vlkem v Olomouci, takže se vzájemně znají a trenér ví, co od něj očekávat,“ uzavírá Ščerban.

"NOVÁČEK". Petr Haluza se do Jihlavy vrací po čtyřech letech. V sezoně 2009/2010 (vpravo) odehrál za Duklu 21 utkání. Tentokrát se ale bude muset obejít bez své oblíbené třiatřicítky na dresu - tu má gólman David Rittich. Petr se proto spokojil s číslem 18. Foto: Archiv HC Dukla Jihlava a HC Olomouc