Jihlavští žáci vyhráli v prvním týdnu v lednu jen jednou

14.01.2014 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 4. ledna cestovali jihlavští žáci na ledy soupeřů. Svěřenci Martina Pykala mířili do Olomouce. Mladší žáci C zvítězili vysoko 7:2, když čtyři branky vstřelil Tomáš Chlubna. Starší žáci A prohráli 3:6, když se jim nepovedla druhá třetina. Svěřenci Tomáše Dzurika cestovali do Chocně, odkud si bohužel dovezli dvě porážky. Mladší žáci D prohráli 3:9 a starší žáci B 4:11.

Starší žáci A

21. kolo: Olomouc - Jihlava 6:3 (1:0, 4:1, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Najman (Úlovec), Tušer (Svoboda), Trávník (Svoboda). Nejlepší hráči Jihlavy: Ondřej Chaloupek, Jan Trávník.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (Chaloupek) - Rašín, Trávník, Komín, Mareček, Homola - Svoboda, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Kardoš, Vaněk, Brož.

„Zápas se lámal hned v úvodu, kdy jsme zahodili některé šance a naopak soupeř z ojedinělé akce skóroval. Druhá třetina začala ve stejném duchu jako ta první a domácí postupně díky tomu přejímali otěže zápasu. Nám se dnes nedařilo naopak skoro nic a na hráčích byla hodně znát dlouhá herní pauza. Hráči Olomouce dnes vyhráli zaslouženě, my jsme nepodali nějak oslnivý výkon," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 23. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

15. kolo: Choceň - Jihlava 11:4 (3:3, 4:1, 4:0)
Branky Jihlavy: Barák 4. Nahrávky Jihlavy: Štěrba 3, Volák 2, Jančí. Nejlepší hráči Jihlavy: Martin Barák, Marek Pavlas.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Jančí, Martinů, D. Sapík, Koláček, Přibil - Štěrba, Volák, Barák - Rampír, P. Buzek, Schwarz - Žižka, Hroch, Pittner - Coufal.

„Výsledné skóre mě velice mrzí, jelikož do půlky utkání jsme byli mírně lepším týmem. Ještě v 30. minutě jsme vedli 4:3 a věřil jsem, že když přidáme ještě jednu branku, tak domácí zlomíme. Bohužel nastala fatální chyba při naší přesilovce. Nepochopitelně po vyhozeném kotouči domácích všech 5 našich hráčů se sbalilo, jelo vystřídat a několik vteřin domácí hráli 4 proti nikomu. Vsítili tak vyrovnávací branku, to je nakoplo a v dalších čtyřech minutách přidali po třech trefách. Z rázu vedli 7:4 a naši hráči stáli jak opaření. Krom vykulených očí se po zbytek zápasu už na víc nezmohli a ještě se nechali od soupeře "zmydlit". Shrnuto podtrženo, do 30. minuty kluci zaslouží pochvalu, kdy po ledě jezdili vesměs všichni jako "pili", kdežto ve zbylé půlce utkání se proměnili v "odpadlíky", jak po hokejové stránce, tak i v zarputilosti v osobních soubojích," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 3. kole nadstavbové části naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

21. kolo: Olomouc - Jihlava 2:7 (1:3, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Chlubna (Čermák), Mlejnek (Havel), Chlubna (Menšík), Chlubna (Menšík), Menšík (Chvátal), Mlejnek (Havel), Chlubna(Chvátal). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Filip Krejčí, Marek Chvátal.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Adam, Moravec, Chvátal, Sapík - Menšík, Čermák, Chlubna, Augusta, Kochrda, Vondrů, Havel, Mlejnek, Racek.

„Výkon kluků v dnešním utkání nebyl špatný, chtěli hrát, snažili se plnit, co jsem po nich chtěl a když už nějakou chybu vyrobili, podržel nás brankář. Vítězství je zasloužené," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 23. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

15. kolo: Choceň - Jihlava 9:3 (2:0, 1:0, 6:3)
Branky Jihlavy: Polodna 2, Bartoš. Nahrávky Jihlavy: Michalčuk, Pokorný. Nejlepší hráč Jihlavy: Báťa.
Sestava Jihlavy:
Novák (30. Hrubý ) - Štoll, Jaroš, Štorek, Vranka, J. Buzek - Pokorný Polodna, Bartoš - Báťa, Michalčuk, Jungwirth - Valeš, J. Novák.

„K zápasu jsme přijeli v oslabenější sestavě, dostali dva poměrně brzké laciné góly a nevypadalo to s námi příliš valně. Ovšem postupně jsme hru srovnávali a do 50. minuty bylo klání herně docela vyrovnané. Domácí definitivně rozhodli až 4 brankami v posledních deseti minutách, kdy našemu mladšímu týmu už nezbývali síly. Mile mě překvapili slušným výkonem dva čtvrtáčci, kteří si dnes odbyli za nás premiéru. Na druhou stranu radost nemám především z výkonů hráčů v obraně, kteří se báli hrát, nezapojovali se do hry a chyběl jim pohyb, z čehož domácí těžili a měli zejména až moc snadný přechod přes střední pásmo," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 3. kole nadstavbové části naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.