Startuje Regionální pohár. Dukla vyzve Rebely, Horáckou Slavii a Motor

18.08.2014 / Zdeněk Drla

Startuje pátý ročník Regionálního poháru. V atraktivním předsezonním turnaji se letos představí čtyři týmy. Vedle tradičních vysočinský rivalů Dukly Jihlava, Havlíčkova Brodu a Horácké Slavie Třebíč to budou letos premiérově hokejisté českobudějovického Motoru. Regionální pohár startuje v úterý 19. srpna 2014, v prvním kole přivítá Dukla na svém ledě Rebely z Havlíčkova Brodu.
Duel mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem startuje na Horáckém zimním stadionu v 17:30 hodin.

Regionální pohár se stal pro vysočinské prvoligové týmy již tradiční součástí předsezonního přípravného období. Letos se koná již popáté. Vedle Jihlavy, Havlíčkova Brodu a Třebíče se do turnaje zapojí nově i České Budějovice. „Soupeři z Vysočiny jsou vlastně nejbližší rivalové Motoru, na zápasy s nimi jezdí velké množství českobudějovických fanoušků, a tak tento letní pohár pro náš klub slibuje zajímavé souboje," říká ředitel marketingu Motoru Tomáš Kučera.

„Je určitě dobře, že zápasy budou soutěžní a půjde o skutečný pohár, protože to je vždy lepší, než obyčejné přátelské utkání," doplňuje Kučera.

Konání Regionálního poháru, kdy se proti sobě těsně před startem sezony postaví prvoligové týmy z regionu a nejbližšího okolí, kvituje i šéf jihlavské Dukly Bedřich Ščerban. „Zápasy jsou atraktivní i pro fanoušky, kteří uvidí svůj oblíbený tým v souboji s regionálními rivaly. Jedním z hlavních přínosů je i to, že nemusíme k venkovním zápasům nikam daleko cestovat," říká Ščerban.

Zápasy Regionálního poháru se budou hrát stejně jako klasická utkání první ligy. „V případě nerozhodného stavu po šedesáti minutách následuje pětiminutové prodloužení a v případě, že se ani v něm nerozhodne, přijdou na řadu samostatné nájezdy - po třech na každé straně a dále pak do úplného rozhodnutí," vysvětluje ředitel turnaje a krajský sekretář ČSLH na Vysočině Antonín Micka.

NOVÝ POHÁR. V pátém ročníku Regoionálního poháru se bude hrát o zbrusu novou trofej, tři předchozí ročníky totiž vyhrála Horácká Slavia Třebíč a putovní pohár tak získala do trvalého vlastnictví. Krajský sekretář ČSLH na Vysočině a ředitel turnaje Antonín Micka představuje nový pohár. Foto: Zdeněk Drla

Rozlosování Regionálního poháru 2014

1. kolo: úterý 19. srpna 2014
SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice
HC Dukla Jihlava – HC Rebel Havlíčkův Brod

2. kolo: čtvrtek 21. srpna 2014
ČEZ Motor České Budějovice – HC Rebel Havlíčkův Brod
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava

3. kolo: úterý 26. srpna 2014
HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice
HC Rebel Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč

4. kolo: čtvrtek 28. srpna 2014
ČEZ Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava

5. kolo: úterý 2. září 2014
HC Rebel Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč

6. kolo: čtvrtek 4. září 2014
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Rebel Havlíčkův Brod