Touha vyhrát je základ pro další úspěch, říká Marek Melenovský

20.08.2014 / Diana Váňová

Přípravná část na novou sezónu se přehoupla do své druhé části, která je zase o kousek víc motivující než dosavadní zápasy. Na vítěze Regionálního poháru totiž čeká trofej. Jihlava udělala pomyslný první krůček k tomu, aby na ni mohla pomýšlet, výhrou 4:1 nad Havlíčkovým Brodem. Domácí hokejisté zatím v tomto období nenašli svého přemožitele a můžou se těšit z šesti výher v řadě. „Ať už jde o pohár, nebo ne, prohrát nechceme. Když někdo přijede, chceme vyhrávat, stejně tak jako když někam jedeme my. To je základ pro to, abychom se mohli posunout někam dál,“ pověděl Marek Melenovský.

V rámci Regionálního poháru se Dukla střetla s již tradičním soupeřem, Havlíčkovým Brodem. Hned z kraje si vypracovala několik velmi nadějných příležitostí, ani jedna si ovšem cestu do soupeřovy branky nenašla. Jak poznamenal asistent trenéra hostů, na úvodní tlak se Brodští připravovali a nakonec ho i přestáli. „Bylo to o tom, že jsme hned na začátku nedali gól, protože soupeř potom vycítil šanci,“ všiml si Marek Melenovský. Za vyrovnaného stavu se hostům přeci jen hrálo klidněji a postupem času také začali zaměstnávat domácího gólmana. „Stav byl hodně dlouho vyrovnaný, klidně to mohlo dopadnout obráceně. Takže to bylo o tom, že jsme neproměnili šance,“ pověděla již po závěrečném hvizdu jihlavská „pětka“.

Góly začaly padat až ve druhé třetině. Nejprve se v oslabení prosadil Prokš, za hosty ale bleskově odpověděl Jeník. V tomto momentu se nejspíš hodně začervenal jihlavský gólman Šťastný, který si branku hodně vyčítal: „Za tenhle gól můžu, jde jen na můj vrub. Šla střela, já v tu chvíli nevěděl, jestli mám stát, nebo klečet, tak jsem šel napůl dolů a napůl jsem zůstal stát. Lapačku jsem nechal za sebou a jen jsem puk štrejchnul, on pak letěl za mě.“ Vedení na stranu Dukly vrátil Seman a naštěstí pro jihlavské barvy po zbytek zápasu Šťastný již ostatním pokusům Rebelů vystavil stopku.

Ani po čtyřiceti minutách Jihlavští ovšem nebyli spokojeni. „První dvě třetiny asi vypadali z pohledu diváka hodně unaveně. Nejspíš bylo na nás i soupeři poznat, jak teď dost trénujeme," přidal trochu kritiky na aktivitu na kluzišti Šťastný. Ani trenérům se hra domácího celku příliš nepozdávala, a tak museli o přestávce svým svěřencům „promluvit do duše“. „Jo, něco jsme si v kabině řekli, to nás nakoplo. Pak už se na to snad dalo koukat.“

Pro oba zpovídané byl Regionální pohár novinkou, kterou ještě nikdy nehráli. „Nevím jak ostatní kluci, ale já to beru trochu jinak. Možná je to tím, že jsem nováček. Nikdy jsem ho nehrál, takže pro mě je to něco jiného než ostatní přípravné zápasy, které jsme doposud hráli,“ přiznal vyšší atraktivitu zápasu jihlavský gólman. Melenovský, jako dlouholetý hráč extraligy, nemá zkušenosti ani s brodským hokejem. „Bylo to takové zvláštní. Z kluků jsem znal jen Endyho (Lukáš Endál – pozn. aut.). Nikdy jsem s nimi nehrál, v Brodě jsem se byl na hokeji akorát kouknout,“ smál se Melenovský.

Jihlava si výhrou nad Brodem připsala již šestou výhru v řadě, zatím ještě v přípravě neprohrála. „Jdeme zápas od zápasu a samozřejmě nechceme prohrávat. Ať už hrajeme o pohár, nebo ne, prohrát nechceme. Když někdo přijede, chceme vyhrávat, stejně tak jako když někam jedeme my. To je základ pro to, abychom se mohli posunout někam dál,“ motivuje do dalších zápasů nejzvučnější posila Dukly.