Starší dorost obsadil druhé místo na turnaji v Litvínově

18.08.2014 / Tomáš Lysý

Starší dorostenci Dukly Jihlava si vyplnili přípravné období turnajem O pohár města Litvínova. Pod Krušnými horami se postupně červenožlutí utkali s Libercem, Litvínovem, německým klubem Starbulls Rosenheim a nakonec se Slavií Praha. Jihlava obsadila v celkovém pořadí pěkné druhé místo, když jí v základní hrací době dokázal porazit pouze Rosenheim. Celý jihlavský tým se byl podívat na pomník Ivana Hlinky, od jehož tragické smrti uplynulo již deset let.

Zápasy Dukly Jihlava na turnaji:

Jihlava – Liberec 2:3 po sn. (0:1 na sn.)
Branky a nahrávky: 16. Oščádal (Zayml), 28. Vala (Berka, Pražák) – 26. Sviták (Hylena), 37. Chlum (Černý), rozh. náj. Verbický.
HC Dukla Jihlava: Šťastný – Smutný, Kolouch, Mareček, Pražák, Dörrer, Branský, Šlapáček, Čermák, Chylík, Váňa, Mejzlík, Huňáček, Klofáč, Berka, Srnský, Krtek, Peschout, Vala, Zayml, Oščádal.
HC Bílí Tygři Liberec: Žajdlík – Eichler, Šír, Nezbeda, Šíp, Sviták, Čermák, Wiencek, Černý, Jursa, Kunst, Verbický, Mečíř, Korecký, Velechovský, Chlum, Chrtek, Hylena, Košík, Rubeš, Hrstka.

DRUHÉ MÍSTO V LITVÍNOVĚ. Tým staršího dorostu Dukly Jihlava skončil na turnaji O pohár města Litvínova 2014 na druhé pozici, když nestačil pouze na německý tým Starbulls Rosenheim. Foto: Milan Najman.

HC Litvínov – Jihlava 2:4
Branky a nahrávky: 22. Drašar (Březák), 32. Chmelař (Vébr, Bárdoš) – 1. Mejzlík (Kolouch, Peschout), 22. Oščádal (Mareček), 29. Mejzlík (Krtek), 58. Peschout (Vala). Vyloučení: 2:5. Využití:1:1. V oslabení: 0:1.
HC Verva Litvínov: Kovařík – Balázs, Brejžek, Brzek, Březák, Macháč, Šíp, Urbánek – Bárdoš, Bečvář, Drašar, Helt, Chmelař, Myšák, Klika, Leitner, Vébr.
HC Dukla Jihlava: Šťastný – Klofáč, Dörrer, Pražák, Váňa, Smutný, Krtek, Huňáček, Srnský – Kousal, Vala, Šlapáček, Peschout, Mejzlík, Kolouch, Oščádal, Zayml, Čermák, Branský, Chylík, Berka, Mareček.

Ve druhém utkání čekal domácí hráče druhý duel turnaje O pohár města Litvínova. Litvínovští mladíci měli před sebou těžký duel proti Jihlavě, která má v kádru i několik reprezentačních hráčů.

Chemici vstoupili do utkání naprosto katastroficky. Z utkání uběhlo pouhých 22 vteřin, Jihlava využila zaváhání litvínovské obrany a nikým neobsazený Tomáš Mejzlík dorazil střelu za Kovaříkova záda - 0:1.. Litvínov byl o čtyři minuty později blízko vyrovnání, když Myšák z mezikruží jen o milimetry netrefil Šťastného bránu. Ve 12. minutě se dostal do samostatného úniku Bečvář, ale jeho střela gólem neskončila, Šťastný vytáhl proti litvínovskému forvardovi skvělý zákrok lapačkou. 35. vteřin před koncem úvodní periody vystihl Peschout chybnou rozehrávku domácích, ale sám vstříc Kovaříkovi neuspěl.

Druhé dějství začal Litvnínov výborně, když po 61 vteřinách dotlačil David Drašar puk za záda dezorientovaného brankáře Šťastného - 0:1. Jenže za pouhých 46 vteřin domácí opět prohrávali. Jihlavský Mareček na sebe natáhl bránícího hráče a tím uvolnil Vladimíra Oščádala, který svou střelu umístil přesně pod horní tyč litvínovské branky - 1:2. Jihlava dále pokračovala v tlaku a ten se jí podařilo využít ve 29. minutě, Tomáš Mejzlík zaznamenal už svou druhou branku v utkání potom, co od modré čáry vymetl všechny pavučinky v rohu domácí branky - 1:3. O necelé dvě minuty později dokázali černožlutí snížit. Jan Chmelař po přesně přihrávce nedal Šťastnému šanci zasáhnout - 2:3. Po zbytek třetiny přebral Litvínov iniciativu a to hlavně díky vyloučením soupeře. Chemici však nedokázali svých přesilových her využít a odcházeli do kabin s jednogólovým mankem.

Třetí perioda byla ve znamení mnoha šancí. Nejprve litvínovský Brejžek ztratil puk na útočné modré čáře a zdálo se, že Kolouch pojede sám na Kovaříka, ale Brzek skvělým obranným zákrokem jeho šanci zmařil. Po zbytek třetiny byl Litvínov aktivnějším týmem, ale Jihlavu držel nad vodou brankář Šťastný. V závěru třetiny měli domácí výhodu přesilové hry, ale tu nevyužili a naopak v ní inkasovali, když Richard Peschout stál na správném místě a dorazil odraženou střelu do odkryté brány - 2:4. Litvínov už se v závěru utkání na výraznější tlak nezmohl a černožlutí tak prohráli i své druhé utkání na turnaji.

Autoři reportáže: Martin Stříbrný a Lucie Lobo, HC Verva Litvínov.

Rosenheim – Jihlava 3:1
Branky a nahrávky: 9. Edfelder (Heidenreich), 34. Robinson (Blasby), 41. Robinson (Gottwald, Blasby) – 32. Chylík.
Starbulls Rosenheim: Weitzmann – Gottwald, Krumpe, Weidl, Veisert, Nowak, Herden, Tarkusch, Fischer, Edfelder, Schädler, Engler, Flach, Robinson-Smith, Hein, Wenzel, Hradek, Blasby, Heidenreich, Gutschlag, Friesen.
HC Dukla Jihlava: Kořenář – Smutný, Kolouch, Mareček, Pražák, Dörrer, Branský, Šlapáček, Čermák, Chylík, Váňa, Mejzlík, Huňáček, Klofáč, Berka, Srnský, Krtek, Peschout, Vala, Zayml, Oščádal.

Jihlava – Slavia 3:2
Branky a nahrávky: 21. Čermák (Peschout), 26. Vala (Chylík), 35. Chylík (Váňa) – 17. Fiala (Příkop), 60. Kolář.
HC Dukla Jihlava: Kořenář – Smutný, Kolouch, Mareček, Pražák, Dörrer, Branský, Šlapáček, Čermák, Chylík, Váňa, Mejzlík, Huňáček, Klofáč, Berka, Srnský, Krtek, Peschout, Vala, Zayml, Oščádal.
HC Slavia Praha: Petřík – Petřík, Zderadička, Krásný, Bušek, Hradil, Matějka, Novák, Patočka, Netolický, Příkop, Šteiner, Heldák, Maršoun, Fiala, Kolář, Šmíd, Mušo, Mareček, Kohút, Kovář, Chládek.

Konečná tabulka:

Nová stránka 1

P

Klub

Z

V

Vp

Pp

P

Skóre

R

B

1. Starbulls Rosenheim

4

4

0

0

0

17:08

9

12

2. HC Dukla Jihlava

4

2

0

1

1

10:10

0

7

3. HC Slavia Praha

4

1

1

0

2

13:14

-1

5

4. Bílí Tygři Liberec

4

1

1

0

2

13:15

-2

5

5. HC Litvínov

4

0

0

1

3

8:14

-6

1

POMNÍK IVANA HLINKY. Celý jihlavský tým se byl podívat na pomník Ivana Hlinky před litvínovským stadionem. Od smrti legendárního hokejisty a "zlatého" kouče z Nagana uplynulo 16. srpna již deset let. Foto: Milan Najman.