Dukla hraje v přípravě naposledy doma. Přivítá Třebíč

01.09.2014 / Zdeněk Drla

Dukla Jihlava se naposledy v předsezonním přípravném období představí před svými fanoušky na Horáckém zimním stadionu. Předposlední prověrkou před ostrým startem soubojů o body do prvoligové tabulky bude pro svěřence trenéra Petra Vlka utkání pátého kola Regionálního poháru proti Třebíči.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Horáckou Slavií Třebíč startuje na HZS v úterý 2. září 2014 v 17:30 hodin.

Předsezonnní přípravné období vrcholí! Prvoligové týmy mají posledních pár dnů na dopilování herních kombinací a doladění soupisek. A-tým Dukly Jihlava čeká poslední duo přípravných zápasů. V tom nejbližším přivítá na domácím ledě Horáckou Slavii Třebíč. Stane se tak v úterý 2. září, o dva dny později vyrazí červenožlutí do Českých Budějovic.

Oba úterní soupeři ladí formu na dlouhodobou část dvaadvacátého ročníku první hokejové ligy, která čítá 52 kol, proto nejde až tak o výhry a prohry, ale spíše předvedený výkon. Ale i v přípravném období jde o body. Čtveřice prvoligistů se letos znovu zapojila do Regionálního poháru, kdy se hraje o zbrusu novou trofej. Tu původní totiž už před minulou sezonou získaly do trvalého držení právě třebíčské Bílé hvězdy, které vyhrály pohár třikrát v řadě. Letos se tak hraje o zbrusu nový grál.

A hra je to stále otevřená. Už jsou odehrány dvě třetiny zápasů a trofej vysočinského krajského hokejového svazu, který je pořadatelem letního klání, v němž se kromě Dukly Jihlava, Horácké Slavie Třebíč a havlíčkobrodských Rebelů letos premiérově představuje i českobudějovický Motor, je stále k mání hned pro tři účastníky.

Ve hře je ještě dostatek bodů. Dosavadní zisk prvních tří týmů tabulky? Dukla 9, Motor 8, Horácká Slavia 7.
Kdo získá Regionální pohár letos? O tom může hodně napovědět i úterní páté kolo. V něm hostí Dukla Třebíč a na ledě havlíčkobrodské Kotliny se představí České Budějovice.

Tabulka Regionálního poháru

1. HC Dukla Jihlava 		4   3   0   0   1   15:11   9
2. ČEZ Motor České Budějovice	4   2   1   0   1   15:9    8
3. SK Horácká Slavia Třebíč	4   2   0   1   1   10:10   7
4. HC Rebel Havlíčkův Brod	4   0   0   0   4    3:13   0

Program Regionálního poháru

5. kolo: úterý 2. září 2014
HC Rebel Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)

6. kolo: čtvrtek 4. září 2014
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)