Možná jsme si mysleli, že už to dotáhneme, přiznal po zvratu v utkání s Třebíčí Adam Zeman

03.09.2014 / Diana Váňová

Poslední domácí generálku před startem ligové soutěže odehráli jihlavští hokejisté v Regionálním poháru proti Třebíči. Doposud Dukla v přípravě padla pouze s Horáky, tudíž měla velkou motivaci krajským rivalům porážku oplatit. „Tam jsme prohráli, tak jsme jim to chtěli vrátit, ale bohužel se nám to nepovedlo,“ mrzelo po zápase Adama Zemana. Přitom domácí ještě v polovině zápasu vedli 3:1. „Možná jsme si mysleli, že už to dotáhneme,“ přiznal dvougólový střelec.

Páté kolo Regionálního poháru určilo Dukle jako soupeře Horáckou Slavii. Ačkoliv hned zkraje utkání měli domácí k dispozici přesilovou hru, moc se jim nepovedla a paradoxně byli blíže ke skórování Třebíčští. Kacetl ale skórování v oslabení zabránil parádním zákrokem. Hosté při své následné přesilové hře byli již úspěšnější a dostali se do vedení. „Nezačali jsme správně, nevyvarovali jsme se chyb, kterých jsme se dopustili už v Třebíči,“ připomněl poslední střetnutí, kdy Jihlava ztratila nadějné utkání v třetí třetině, Jakub Schejbal.

Červenožlutým se podařilo najít vhodnou reakci poměrně vzápětí, kdy se prosadil Zeman. Těsně před koncem první třetiny navíc skóre otočil Melenovský a Jihlava tak šla do kabin s těsným vedením 2:1. Když v průběhu další třetiny přidal svou druhou branku Zeman, vypadala situace pro jihlavské barvy více než příznivě. Hokejisté z druhého největšího města Vysočiny ovšem předvedli podobný obrat, co předtím domácí. „Soupeř to nezabalil. Dal dva góly a pak ještě čtvrtý, my už jsme vyrovnat nestačili. Vedli jsme už 3:1 a možná jsme si mysleli, že už to dotáhneme,“ připustil předčasné myšlenky na výhru Zeman. A podobného názoru byl také Schejbal: „Možná přišlo trošku uspokojení, což by se při takovém stavu nemělo stávat. Když doma vedeme 3:1, už bychom si to měli pohlídat.“

To se hokejistům bohužel nepovedlo ani přesto, že za stavu 3:4 měli k dispozici dvojnásobnou početní výhodu. Ta jim ale vůbec nevyšla podle představ a soupeř hubený náskok uhájil. „Dneska na tréninku jsme začali trénovat i přesilovku pět na tři, v zápase jsme ale byli takoví nesehraní, možná i nervózní. Nesedlo si to. Chtěli jsme z té přesilovky vytěžit gól, to se ale nepovedlo a možná to i rozhodlo o naší prohře,“ sypal si popel na hlavu obránce z Hané. „Nesehráli jsme ji dobře, v takové přesilovce musí být víc střel,“ uznal také Zeman s tím, že to byl právě kámen úrazu. Jihlavští totiž během téměř minutové šance téměř nevystřelili.

Z nepovedeného zápasu se nezbývá než poučit a vyhlížet poslední přípravné utkání, ke kterému se Dukla chystá do Českých Budějovic. A také první soutěžní duel, který bude mít stejné obsazení jako čtvrteční zápas. „Ve čtvrtek to bude taková generálka. Budeme si je chtít naklepnout na to pondělí a vyhrát oba zápasy. Ten čtvrteční sice ještě není ligový, ale chceme se nachystat na pondělí,“ vyhlíží s odhodláním následující střetnutí jihlavská devatenáctka.

Ještě než se začnou všichni jihlavští příznivci upínat na vítězství a sledování ligové tabulky, je pro ně nachystán Fans Day, na kterém bude představen také nový dres. Jakub Schejbal tuto akci ještě nezažil a jako nováček se na ni těší: „Dělá se to kvůli fanouškům, aby poznali hráče i bez výstroje. Určitě je to příjemné i pro hráče a všechny lidi kolem.“