První domácí zápas: Dukla přivítá Jestřáby z Prostějova

09.09.2014 / Zdeněk Drla

Nový soutěžní ročník první hokejové ligy odstartoval. Dukla zvládla premiéru v sezoně 2014/2015 na ledě českobudějického Motoru na výbornou, nyní se poprvé představí před domácím publikem. A čeká ji tvrdý a tak trochu neznámý oříšek. Ve druhém kole poměří síly s nováčkem první ligy z Prostějova. Přijďte podpořit svůj oblíbený tým v boji o další prvoligové body!
Zápas mezi Duklou Jihlava a Jestřáby Prostějov startuje na Horáckém zimním stadionu ve středu 10. září v 17:30 hodin. Už v 16:30 se věrní fanoušci Dukly Jihlava sejsou na horním Masarykově náměstí, aby se pak společně vydali pochodem na stadion.

Jestřábi z Prostějova uspěli v jarní baráži a po šesti letech se vrací do druhé nejvyšší soutěže. Tu hráli naposledy v sezoně 2007/2008. Již před sezonou vyhlásil tým z Hané smělé plány a cíle, proto se dá očekávat zajímavá bitva o další body do tabulky. Ty má Dukla po prvním kole tři, u Prostějova svítí v kolonce bodů zatím nula. Jestřábi v obnovené premiéře v první lize nestačili před 1650 diváky nestačili na svém ledě na Litoměřice, kterým podlehli 1:4.

„Určitě to nebude jednoduchý zápas. V této soutěži není letos slabý mančaft. Bude to hodně těžká sezona," předpovídá kapitán Dukly Jihlava Tomáš Čachotský. „Já jsem je strašně dlouho neviděl hrát. Bude to hlavně o bojovnosti, o snaze přetlačit je byť třeba jen o gól," doplňuje. „Uvidíme, s čím přijedou. My jim musíme hned od začátku vnutit svoji hru, to co chceme, abychom hráli. A vyhráli," hledá recept na nejbližšího soupeře Jihlavy obránce Zdeněk Čáp. „Zápasy v prvních kolech asi nebudou pro diváky nějak extra pohledné, bude to spíš boj. A my to musíme ubojovat," burcuje před zápasem druhého kola Tomáš Čachotský.

Poslední zápasy s Prostějovem

Během dosavadních jedenadvaceti ročníků se Prostějov představil v první lize ve třinácti sezonách, Jihlava působí ve druhé nejvyšší tuzmeské soutěži o rok déle. Dukla se s Prostějovem utkala naposledy v mistrovských zápasech v sezoně 2007/2008. Třikrát ze čtyřech případů odjížděla z ledu jako vítěz právě Jihlava (7:3, 5:2, 5:2), jednou se radovali Hanáci (v 11. kole tehdy vyhráli 5:2).

PŘED LETY. Současný kapitán Dukly Jihlava se pokouší překonat tehdejšího gólmana Prostějova Lukáše Danečka. Psal se 10. říjen 2007. Dukla tehdy podlehla Hanákům 2:5. Oba dva jihlavské góly vstřelil Karel Nekvasil, nyní trenér mládežnických týmů Dukly Jihlava. Foto: Jihlavské listy

2. kolo: středa 10. září 2014

Piráti Chomutov - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Dukla Jihlava - LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - Rytíři Kladno (17:30)
SK Kadaň - HC Most (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC AZ Havířov 2010 (18:00)
Salith Šumperk - HC Slovan Ústí nad Labem (18:00)

3. kolo: sobota 13. září 2014

HC Benátky nad Jizerou - SK Kadaň (17:00)
HC AZ Havířov 2010 - Salith Šumperk (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Most - Piráti Chomutov (17:30)
HC Slovan Ústí nad Labem - Rytíři Kladno (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice - HC Rebel Havlíčkův Brod (neděle 14.9. v 17:00)

Jak na stadion?

Od začátku nové sezony budou fanouškům k dispozici znovu všechny vstupy na Horácký zimní stadion. Vedle hlavní poladny u vstupu G - naproti Vysoké škole polytechnické, si můžete vstupenky zakoupit také na pokladně na Infocentru (a poté se dostat na HZS vstupem B1 z nádvoří mezi halami, otevřeny budou i obě pokladny u vstupu C směrem do parku (otevřen bude i vstup A z parku). Pro fanoušky Prostějova bude k dispozici vstup F (od pivovaru) se zvláštní pokladnou. Pokud se chcete vyhnout frontám, můžete si nově pořídit vstupenky s bonusem prostřednictvím portálu MTicket (více zde).