Jihlavští žáci nepoznali hořkost porážky

15.09.2014 / Jaroslav Wollmann

V sobotu přivítali svěřenci Tomáše Dzurika doma Moravské Budějovice. Mladší žáci D kteří je mají ve skupině nad nimi zvítězili vysoko 10:2. Svěřenci Martina Pykala cestovali do Zlína. Mladší žáci C nedali svému soupeři šanci a v gólové přestřelce zvítězili 10:5. Starší žáci si z ledu soupeře dovezli dva body za těsnou výhru 4:3.

Starší žáci A

2. kolo: Zlín - Jihlava 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Čermák (Juda), Najman (V. Brož), Najman (Sapík), Chlubna (Čermák). Nejlepší hráči Jihlavy: David Homola, Patrik Čermák, Patrik Rašín, Filip Krejčí.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (31. Krejčí) - Homola, Jančí, Rašín, Barák - P. Brož, Juda, Kohout - Sapík, Najman, V. Brož - Kaltounková, Čermák, Chlubna.

„Od začátku zápasu bylo jasné, že to bude vyrovnaný boj až do konce střetnutí. Hrálo se v poměrně vysokém tempu a k vidění byly kromě pěkných kombinací a brankových příležitostí také tvrdé zákroky. Kluci zaslouží za dnešní výkon pochvalu, většina pracovala po celou dobu tak, jak od nich očekávám. Vítězství jsme si bezpochyby zasloužili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 2. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

2. kolo: Zlín - Jihlava 5:10 (1:3, 1:2, 3:5)
Branky a nahrávky Jihlavy: Štorek (Menšík), Adam (Pavelec), Menšík, Mlejnek (Menšík), Menšík, Chvátal, Michalčuk, Polodna, Menšík, Menšík (Mlejnek). Nejlepší hráči Jihlavy: Matouš Menšík, Marek Chvátal.
Sestava Jihlavy:
Maláč (35. Novák) - Sapík, Moravec, Chvátal, Jungwirth - Michalčuk, Polodna, Báťa - Mlejnek, Menšík, Štorek - Vranka, Adam, Pavelec.

„Myslím si, že diváci dnes museli být spokojení, 15 gólů v jednom utkání, to je dost. Kluci měli opět trošku pomalejší rozjezd, ale postupně jsme udávali tempo hry my a množství vypracovaných šancí bylo odměnou za předvedenou hru. Jsem rád, že se už tu a tam objevily věci z tréninku, ale ještě máme na čem pracovat," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 2. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

1. kolo: Jihlava - Moravské Budějovice 10:2 (2:0, 4:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 2. Fábry (Machovský), 12. Kudrna (Zdarsa), 22. Lagron, 29. Machovský (Fábry), 36. Kudrna (Brož), 40. Machovský (Vovsík), 41. Novák (Fábry), 47. Kudrna (Brož, Machovský), 52. Zdarsa (Fábry), 57. Zdarsa - 37. Hanák, 51. Hanák. Vyloučení: 0:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 41:18. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 8:1, 8:2, 10:2, Nejlepší hráči Jihlavy: Václav Kudrna, Šimon Zdarsa, Andrej Fábry.
Sestava Jihlavy:
Tesař - Vovsík, Novák, Zdarsa, Lagron, Kain, Kret - Fábry, Kotrba, Machovský - Brož F., Sedlák, Kudrna - Hasaj, Hrbek, Buzek.

„I přes brzké vedení 2:0 jsme odehráli první třetinu ve vlažnějším tempu a kupili množství nepřesností. Od druhé části se v určitých momentech objevili v naší hře dobré věci a vstřelili jsme také nějaké branky po pěkných kombinacích, což mě v přípravných kláních chybělo. Máme mladé družstvo, kde devět hráčů dnešní sestavy nyní navštěvuje 4 .třídu ZŠ. Je vidět, že na hru na velkém kluzišti si teprve zvykáme. V útočné i obranné hře byly vidět rezervy, nicméně zasloužené vítězství," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 1. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.