Derby s Třebíčí na výbornou, s Brodem jen z poloviny

30.09.2014 / Jaroslav Wollmann

V sobotu cestovali svěřenci Tomáše Dzurika do Havlíčkova Brodu. Mladší žáci D si z Kotliny odvezli dva body za výhru 6:3. Starší žáci B proti silnému soupeři neměli šanci a prohráli vysoko 1:15. Svěřenci Martina Pykala přivítali v neděli Třebíč. Mladší žáci C porazili svého soupeře hladce 10:2. Starší žáci A poté ani jednou neinkasovali a zvítězili vysoko 8:0.

Výsledky 27. - 28. 9. 2014

Starší žáci A

4. kolo: Jihlava - Třebíč 8:0 (1:0, 4:0, 3:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Brož (Sapík), Chlubna (Najman), Najman (Brož), Brož (Sapík), Čermák (Kaltounková), Kaltounková (Jančí), Kaltounková (Rašín), Najman (Buzek). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (30. Krejčí) - Homola, Jančí, Rašín, Barák, Buzek - Svoboda, Juda, Kohout - Sapík, Najman, V. Brož - Kaltounková, Čermák, Chlubna.

„Od začátku zápasu to dnes byla hra na jednu branku a byla jen otázka času, kdy tam napadají nějaké góly. Do poloviny utkání měl soupeř 2 střely na našeho brankáře a jediné, co hráčům můžu vytknout, je právě proměňování šancí. Podle počtu střel a brankových příležitostí, mělo být skóre dvojnásobné," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

3. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 15:1 (6:0, 5:0, 4:1)
Branka a nahrávka Jihlavy: 46. Machovský (Kochrda). Nejlepší hráč Jihlavy: Kevin Mikeš.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (30. Hrubý) - Poledna, Nosek, Mikeš, Pittner, Štoll - Havel, P. Brož, Machovský - Augusta, Rampír, Pokorný - Vorlíček, Kochrda, J. Buzek.

„Domácí šli za vítězstvím od začátku až do konce, nasadili do sestavy veškerá svá esa a v našem složení jsme nebyli konkurence schopni. Nic to nemění na tom, že soupeř měl svojí kvalitu. Smysluplnější a kvalitnější utkání by nastalo nasazení našich pěti nejlepších hráčů, doplněných pěticí z dnešní sestavy. Vzhledem k vyššímu počtu hráčů, který v této kategorii máme, však tato situace horko těžko nastane. Což je škoda pro domácí, jelikož brodští kvalitou týmu převyšují tuto krajskou soutěž," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 3. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

4. kolo: Jihlava - Třebíč 10:2 (2:0, 2:1, 6:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Michalčuk (Melenovský), Polodna (Štorek), Bína (Sapík), Michalčuk (Báťa), Báťa (Michalčuk, Melenovský), Pavelec (Bína), Štorek (Polodna), Adam, Melenovský (Michalčuk), Štorek (Sapík). Nejlepší hráči Jihlavy: David Michalčuk, Marek Melenovský, Šimon Báťa.
Sestava Jihlavy:
Maláč (33. Novák) - Sapík, Moravec, Adam, Vranka - Michalčuk, Polodna, Báťa, Mlejnek, Melenovský, Štorek, Machovský, Bína, Pavelec.

„Po minulém zápase to dnes byl lepší výkon, ale pořád mi u kluků chybí větší nasazení a některé bohužel základní věcí, jako přesná přihrávka, její zpracování a lepší zakončení. I to bylo důvodem celkem vyrovnaného stavu do poloviny utkání. Pak kluci hru malinko zpřesnili, proměnili pár z mnoha šancí a zaslouženě rozhodli o vítězství," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

3. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 8. Peš (J. Novák), 17. Fábry (Peš), 25. Číhal (Kotrba), 34. J. Novák (Fábry), 41. Zdarsa, 49. Peš (Fábry). Nejlepší hráči Jihlavy: Jakub Novák, Hynek Peš, Filip Sigmund.
Sestava Jihlavy:
Tesař (31. Sigmund, 35. Tesař, 37. Sigmund) - Vovsík, Číhal, Zdarsa, J. Novák, Kret - Fábry, Peš, Hrbek - F. Brož, Kotrba, Sedlák - Kain, Lagron, Augusta.

„V první půli utkání jsme měli poměrně dobrý pohyb. Dobře jsme se vraceli a také jsme oproti předchozím zápasům daleko lépe kombinovali či lépe řešili situace 1 na 1. Dařilo se nám hráče domácích obruslovat a vytvářet si brankové příležitosti. V druhé polovině utkání tempo z obou stran postupně upadalo, přičemž nadále jsme měli převahu. Většina kluků podala dobrý výkon a zaslouženě jsme vyhráli. Navíc proti nejsilnější možné sestavě soupeře a bez našich tří šikulů, čili předvedený výkon těší dvojnásob," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 3. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.