Jihlavští žáci uhráli polovinu možných bodů

21.10.2014 / Jaroslav Wollmann

V sobotu cestovali svěřenci Martina Pykala do Brna, aby se zde utkali s týmem Warrioru. Mladší žáci C zlepšeným výkonem od druhé třetiny vybojovali bod za remízu 3:3. Starší žáci si připsali na své konto dva body za vítězství 5:4. Svěřenci Tomáše Dzurika hostili v neděli Ledeč nad Sázavou. Mladší žáci D vedli po druhé třetině 6:3, nakonec však získali bod za remízu 6:6. Utkání se nepovedlo starším žákům B, kteří prohráli vysoko 4:11.

Starší žáci A

7. kolo: Warrior Brno - Jihlava 4:5 (1:3, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: V. Brož (Svoboda), Rašín (Barák), Najman (Svoboda), Homola (Kohout), Homola. Nejlepší hráči Jihlavy: David Homola, Patrik Rašín, Pavel Svoboda.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (31. Krejčí) - Homola, Jančí, Rašín, Barák, Sapík - Zadražil, Juda, Kohout - Svoboda, Najman, V. Brož - Kaltounková, Čermák, Chlubna.

„Od začátku jsme měli utkání pod naší taktovkou a udávali tempo hry. Kluci dobře bruslili i kombinovali a vytvářeli si dostatek šancí. V trošku nervózním závěru, ke kterému přispěli rozhodčí některými svými verdikty, což po utkání i sami přiznali, domácí dokázali zápas zdramatizovat. Vítězství je dnes ale ve správných rukách, výkon kluků byl po většinu zápasu dobrý a byli jsme lepším týmem," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

6. kolo: Jihlava - Ledeč nad Sázavou 4:11 (1:2, 0:4, 3:5)
Branky a nahrávky Jihlavy: 9. Havel (Štoll), 41. Nosek (Racek), 42. Havel, 53. P. Brož (Přibil). Nejlepší hráč Jihlavy: Marek Pavlas.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (33. Falta) - Mikeš, Nosek, Poledna, P. Buzek, Štoll, Přibil - Havel, P. Brož, Machovský - Augusta, Racek, Kochrda - Rampír, J. Buzek, Pokorný.

„Do půlky klání svižný zápas z obou stran. Chleba se lámal ve 28. minutě, kdy za stavu 1:2 jsme nevyužili přesilovku 5 na 3. I když jsme se usadili v soupeřově pásmu, chyběla nám v této situaci trochu větší hokejovost. Poté přišlo několik smolných okamžiků. Náš střídající brankář si pořádně ani nešáhl na kotouč a během šesti minut lovil puk ze své brány čtyřikrát, když soupeř využil naše individuální chyby. I za stavu 1:6 jsme chtěli zápas aspoň vyrovnat a podařilo se nám bleskově snížit na 3:6. Bohužel v těchto momentech se projevila větší zarputilost soupeře, pro kterého nebyl jediný kotouč či souboj předem ztracený. Výsledek dopadl tak jak dopadl, nicméně v první půli naše hra snesla nějaké měřítko. V druhé části mě spíše mrzí, že kluky musím pomalu prosit, aby bojovali o každý metr ledu a hráli důrazně. To je naše velká slabina, jsme až příliš hodní a nedůslední," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 6. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

7. kolo: Warrior Brno - Jihlava 3:3 (2:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Polodna (Jungwirth), Bína (Sapík), Menšík (Michalčuk, Adam). Nejlepší hráči Jihlavy: Od druhé třetiny celý tým.
Sestava Jihlavy:
Maláč (36. Novák) - Adam, Vranka, Sapík, Jungwirth, Chvátal, Číhal - Mlejnek, Polodna, Štorek - Bína, Menšík, Pavelec - Michalčuk, Machovský, Melenovský.

„Utkání s nepříjemným soupeřem jsme nezačali nejlépe a objektivně musím přiznat, že byl soupeř v první třetině lepší, přestřílel nás a vytvořil si více brankových příležitostí. Po prvním dějství byl tedy stav zaslouženě 2:1 pro domácí. Od druhé třetiny bylo na ledě ale úplně jiné mužstvo a naše hra se výrazně zlepšila. Nebýt vynikajícího brankáře v brance domácích, zápas by skončil úplně jiným výsledkem. Škoda, že dokážeme soupeře držet 7 minut v jejich třetině, on se poté jednou podívá na naší polovinu a hned skóruje. V dramatické koncovce jsme vybojovali remízu, ale výkon mužstva ve druhé a třetí třetině se mi líbil," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

6. kolo: Jihlava - Ledeč nad Sázavou 6:6 (3:0, 3:3, 0:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: 3. Fábry (Báťa), 13. Báťa (Fábry), 19. Peš, 21. Fábry (Peš, Vovsík), 38. J. Novák, 40. Peš (Báťa, Fábry). Nejlepší hráči Jihlavy: Andrej Fábry, Hynek Peš, Šimon Báťa.
Sestava Jihlavy:
Sigmund - Vovsík, J. Novák, Zdarsa, Lagron, Augusta, Kret - Fábry, Peš, Báťa - Sedlák, Kotrba, Hrbek - Polák, Kain, Němec.

„Brzy jsme vstřelili branku, což nám paradoxně spíše uškodilo a kluci si mysleli, že to půjde samo. Mírnou převahu jsme ovšem měli a postupně jsme se dostávali do tempa. Do stavu 4:0 nás soupeř příliš neprověřil, poté ovšem přišel pětiminutový výpadek a tři inkasované branky. V této pasáži utkání kluci zabrali, zamknuli soupeře v jeho pásmu a několik střídání jsme si vytvořili tlak. Po druhé části jsme měli vést rozhodně více než 6:3. V třetí třetině soupeř vyrovnal po našich individuálních chybách. Některé branky si nedá za rámeček ani brankář, který ovšem v několika předešlých zápasech chytal parádně a až dnes si vybral slabší chvíle. Pochvalu zaslouží první útok, který dokázal soupeře přehrát a vsítil všech šest branek. Zbylé dvě formace se bohužel nedokázaly brankově prosadit, tudíž je remíza na světě," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 6. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.