Na řadě jsou další dva domácí duely. V prvním z nich Dukla přivítá Litoměřice

08.01.2015 / Libor Kucza

Druhá nejvyšší tuzemská hokejová soutěž se pomalu, ale jistě blíží do finiše. V rámci závěrečné čtvrtiny, konkrétně 42. kola, změří červenožlutí síly s celkem HC Stadion Litoměřice. Severočeši se v právě probíhající sezoně prezentují velmi kvalitním hokejem, který je vynesl na přední příčky tabulky. Svěřence Petra Vlka tak zajisté nečeká jednoduchý boj. Úvodní buly bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno v tradičních 17:30. Utkání můžete sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.

Družina pod taktovkou trenérské dvojice Jiří Doležal – Daniel Tvrzník předvádí nad očekávání dobré výkony. Zisk 72 bodů řadí mužstvo na pátou příčku tabulky. Litoměřičtí rozehráli optimálně i svůj poslední duel. V domácím prostředí si po skončení úvodní periody vypracovali těsný náskok nad lídrem z Chomutova. Posléze ale favorit utkání zabral a klání zvrátil ve svůj prospěch. Stadion tak po boji prohrál 1:3. „První třetina a až do půlky zápasu to při hře pět na pět nebylo špatné. Dali jsme soupeři až moc prostoru v přesilovkách, kde nás už přehrávali. Měli jsme moc vyloučených a stálo nás to také dost sil,“ přiblížil hlavní důvod porážky Jiří Doležal.

Suverénně nejproduktivnějším hráčem Litoměřic je Jaroslav Kalla, který vsítil 8 brankek a přidal 42 asistencí. Pouze o 6 bodů méně má Vítězslav Bílek. Poté již následuje větší bodový odstup. Mezi obránci se k nejofenzivnějším borcům řadí dvacetibodový Jakub Šulc. Brankoviště Stadionu pak nejčastěji hájí Tomáš Král. Dvaadvacetiletý strážce svatyně se může pochlubit 92,91% úspěšností zásahů a průměrem 2,17 branky na zápas. Mladému mágovi kryje záda zkušený Petr Přikryl.

Ekipa z krajského města Vysočiny v letošním ročníku strádá, nachází se až na sedmém místě. V kolonce bodového zisku svítí číslo 65. V předchozím ligovém měření sil ale Dukla předvedla velké odhodlání. Navzdory aktivnímu výkonu po první periodě prohrávala 0:3. Poté ale čtyřmi trefami v rozmezí 35. – 40. minuty utkání otočila. Vítězství 5:3 završil svým prvním gólem po návratu do Dukly Roman Maliník. „Neodehráli jsme ani první třetinu špatně. My jsme hráli a domácí byli ti, kteří dávali góly. I za stavu 3:0 jsem věřil v to, že tenhle ten tým sílu má a dokáže to otočit,“ přiblížil asistent trenéra Dukly František Zeman.

NAPOSLEDY S LITOMĚŘICEMI. Dukla zatím nemá se Severočechy příliš dobrou bilanci, jediné vítězství zaznamenala na Horáckém zimním stadionu v rámci 16. kola, kdy zdolala Stadion 5:4 po prodloužení. Získají červenožlutí opět pomyslné vavříny? Foto: Zdeněk Drla

42. kolo: sobota 10. ledna 2015

HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice (17:30)
Rytíři Kladno - HC Slovan Ústí nad Labem (16:00)
Salith Šumperk – HC AZ Havířov (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
Piráti Chomutov - HC Most (17:30)
SK Kadaň - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - LHK Jestřábi Prostějov (17:30)

43. kolo: pondělí 12. ledna 2015

HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice - Salith Šumperk (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Most (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Slovan Ústí nad Labem - SK Kadaň (18:00)
HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
Rytíři Kladno - HC AZ Havířov 2010 (úterý 13. ledna v 18:00)