Jihlavští žáci odehráli o víkendu další porci zápasů

13.01.2015 / Jaroslav Wollmann

V sobotu cestovali svěřenci Martina Pykala do Havlíčkova Brodu. Mladší žáci C od druhé třetiny jasně dominovali a domů si dovezli výhru 12:2. Starší žáci A se utkáním protrápili k vítězství 2:1. Svěřenci Tomáše Dzurika v sobotu cestovali do Hlinska a v neděli hostili Chotěboř. Mladší žáci D začali víkendu vysokou výhrou 15:3, o den později se jim tolik nevedlo a prohráli 3:7. Starším žákům B se dařilo přesně opačně, první duel prohráli 3:9, ve druhém si připsali výhru 6:5.

Starší žáci A

19. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: V. Brož, Chlubna (Kaltounková). Nejlepší hráči Jihlavy: David Homola, Tomáš Chlubna, Ondřej Chaloupek, Filip Krejčí.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (31. Krejčí) - Homola, Jančí, Rašín, Barák, Sapík - Zadražil, Juda, Kohout - Svoboda, Najman, V. Brož - Chlubna, Čermák, Kaltounková.

„Do utkání jsme nevstoupili tak jako v předešlých zápasech a i když jsme první třetinu vyhráli 2:0, nebyl to z naší strany optimální výkon. Ve druhém dějství jsme sice domácí přestříleli, ale dvakrát jsme nastřelili tyč a domácí také několikrát zahrozili. I ve třetí třetině byla hra celkem vyrovnaná a tak jak se patří na derby, bylo utkání napínavé až do konce. V závěru jsme byli šťastnější my a myslím si, že zaslouženě, i když to dnes nebylo jednoduché. Čeká nás teď náročný program, ve středu turnaj akademií o víkendu další kolo, tak potrénujeme a uvidíme, jak se bude dařit," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 19. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

Nadstavba 2. kolo: Hlinsko - Jihlava 9:3 (1:0, 3:2, 5:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 30. Machovský (Havel), 36. Vorlíček (Coufal), 45. Augusta. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Falta, Marián Havel, Kevin Mikeš.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (30. Hrubý) - Poledna, Nosek, Mikeš, Přibil, Štoll, J. Buzek - Augusta, Havel, Kochrda - Machovský, P. Brož, Pokorný – Vorlíček, P. Buzek, Coufal.

„Výkon v dnešním utkání byl po většinu hry z naší strany mizerný. V předešlých zápasech jsme se prezentovali hokejem na úrovni. Tentokrát již od úvodních minut jsme hořeli v obraně, nebyli schopni základních věcí a v útoku jsme byli absolutně neškodní. Drobné zlepšení přišlo ve druhé části a bojovností jsme výsledek stáhli na těsný rozdíl 3:4. Bohužel poté hrubé individuální chyby nabídli soupeři několik příležitostí. K naší smůle dnes neměl také oslnivou formu náš střídající brankář, tudíž si soupeř otevřel střelnici. Domácí zaslouženě vyhráli, přesto bylo v našich silách vyhrát, ovšem ne s dnešním výkonem ," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Nadstavba 3. kolo: Jihlava - Chotěboř 6:5 (2:4, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 1. Menšík (Nosek), 8. Machovský (Pokorný, Nosek), 35. Menšík (Havel, Augusta), 37. P Brož (Přibil), 46. Přibil (P. Brož), 55. P. Buzek (Kochrda). Nejlepší hráči Jihlavy: Od 2. třetiny celý tým.
Sestava Jihlavy:
Falta (31. Hrubý) - Poledna, Nosek, Mikeš, Moravec, Štoll, J. Buzek - Augusta, Havel, Menšík - Machovský, Racek, Pokorný – P. Brož, Přibil, Kochrda - P. Buzek.

„V první části jsme pokračovali v mizerném výkonu ze sobotního zápasu. O přestávce bylo v kabině velké ticho, z čehož bylo vidět, že kluci sami nejsou s předvedeným výkonem spokojeni. Důrazně jsme si o naší hře promluvili, rozebrali si několik situací a šli do druhé části s odhodláním výsledek otočit. Každý jedinec po zbytek zápasu podal zodpovědný výkon směrem dozadu, což byl základ. Soupeře jsme k ničemu nepustili a navíc si vytvářeli množství šancí, jelikož šikovné kluky na puku zde máme. Nakonec jsme toto dramatické utkání zlomili pět minut před koncem ve svůj prospěch. V závěru jsme obětavostí i důrazem soupeře do tlaku nepustili, z čehož jsem měl trochu strach. Hosté disponovali dvanácti hráči staršího ročníku 2001, čili je pozitivní, že jsme fyzicky i bruslařsky drželi krok," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 3. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

19. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 2:12 (1:2, 0:6, 1:4)
Branky a nahrávky Jihlavy: Pavelec (Mlejnek), Menšík, Pavelec (Mlejnek), Chvátal, Báťa, Menšík (Štorek), Menšík, Michalčuk (Mlejnek), Polodna (Chvátal), Menšík (Chvátal), Menšík (Polodna, Štorek), Mlejnek (Menšík, Štorek). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
D. Novák - M. Sapík, Chvátal, Moravec, Vranka, J. Novák - Menšík, Polodna, Štorek - Mlejnek, Pavelec, Michalčuk - Melenovský, Bína, Báťa.

„Do druhého derby během týdne jsme vstoupili tou správnou nohou a kluci od počátku domácí přehrávali. Tomu také odpovídal poměr střel a vyložených šancí. Byli jsme pohyblivější, tvořivější, nechybělo nám nasazení, myslím si, že jsme prostě odehráli dobrý zápas. Vítězství je naprosto zasloužené," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 19. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

Nadstavba 2. kolo: Hlinsko - Jihlava 3:15 (0:3, 2:5, 1:7)
Branky a nahrávky Jihlavy: 6. Zdarsa, 9. Lagron, 16. Hrbek (Jungwirth), 22. Jungwirth (Hrbek), 24. Fábry (Peš, Machovský), 32. Machovský (Jungwirth), 34. Peš (Číhal, Fábry), 35. Fábry, 41. Fábry (Číhal), 41. Zdarsa (Kotrba), 52. Číhal (Machovský), 54. Machovský (Peš), 57. Machovský (Fábry), 59. Jungwirth, 60. Fábry (Peš, Machovský). Nejlepší hráči Jihlavy: Andrej Fábry, Hynek Peš, Max Machovský, Martin Hrbek, Michal Lagron.
Sestava Jihlavy:
Sigmund - Číhal, Port, Augusta, Jungwirth, Vovsík, Kret - Fábry, Peš, Machovský - Zdarsa, Kotrba, Hrbek - Lagron, Sedlák, Polák - Man.

„První část hry se nesla ve svižném tempu a brankové příležitosti se objevovaly na obou stranách. Paradoxně náš výkon šel nahoru od první obdržené branky, kdy soupeř snížil na 1:3. Kluci přidali na pohybu a zejména se snažili dnes více kombinovat, díky čemuž se skóre vyšplhalo do této podoby. Velice agilní a produktivní byla první útočná formace Fábry (4 góly + 2 přihrávky), Machovský (3 + 3), Peš (1 + 3). Ve hře se objevovaly individuální dovednosti i kombinace. V útočném pásmu jsme se dobře pohybovali, což činilo domácím problém. K tomu jsme zlepšili i obrannou hru a eliminovali jsme šikovnější hráče domácích, čili dnešní výkon je určitě pozitivem," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Nadstavba 3. kolo: Jihlava - Chotěboř 3:7 (1:4, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 2. Machovský (Kotrba), 25. Číhal, 57. Hrbek (Machovský). Nejlepší hráči Jihlavy: Max Machovský, Martin Hrbek.
Sestava Jihlavy:
Tesař - Augusta, Port, A. Buzek, Kret, Vovsík, Zdarsa - Číhal, Kotrba, Kudrna - Hrbek, Jungwirth, Machovský - Lagron, Sedlák, Kain - Němec.

„Oproti včerejšímu zápasu jsme nastoupili v obměněné sestavě. Po dvě části jsme předváděli výkon jak na houpačce. Úvodních 10 minut první i druhé části jsme hráli hokej, naopak druhé poloviny těchto třetin z naší hry bolely oči. Třetí část byla ovlivněna řadou zbytečných vyloučení zejména na naší straně, které pramenili z nešikovnosti. Bohužel drtivou většinu branek jsme obdrželi po laxnosti či malém zápalu pro hru, což v tomto věku by mělo být automatické. V tom nás soupeř předčil," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 3. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.